Det danske magasin i Spanien

Selvom om det for mange virker underligt, så er smerter i fødderne én af de mest almindelige, irriterende og ubehagelige lidelser, der findes. Disse gener skyldes ofte hård hud og ligtorne.
Hård hud opstår på fødderne som følge af tryk og forkert fodtøj. Når der gennem længere tid udøves et tryk mod det pågældende hudområde (på grund af for stramme sko), reagerer det ved at "forstærke" sig og blive tykkere. Der kan derfor dannes en bræmme af hård hud, f.eks. langs de forreste trædepuder som følge af hyppig brug af højhælede sko. Nogle mennesker er mere disponerede for hård hud på fødderne, fordi vævet omkring fodens knogler ikke er så tykt. Ligtorne er et område, hvor trykket har været særlig stort på et lille område. Den hårde hud strækker sig derfor langt ind i den normale hud, nærmest som en torn, deraf navnet. Den underliggende hud er ofte meget øm, og der kan opstå småblødninger omkring ligtornen.
Hård hud fører i visse tilfælde til revner i hælen, hvilket er meget smertefuldt. Ofte kan det, hvis det ikke bliver behandlet, føre til ekstremt smertefulde ligtorne. Derfor er det meget vigtigt, at man plejer sine fødder ved at bruge anatomisk rigtige sko og drikke rigeligt med vand, for på den måde at kunne undgå hård hud og ligtorne
Har man spørgsmål eller ønsker råd og vejledning, er man velkommen til at kontakte Centro Omega på 952 592 008.

Af Centro Omega

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.