Det danske magasin i Spanien
Sportnyheter november 2009

Sportnyheter november 2009

Davis Cup-finalen spilles i Barcelona
Efter såvel Málaga, Madrid, Valencia og Tenerife ikke blev fundet tilstrækkeligt egnet af det spanske tennisforbund til at huse finalen i Davis Cup mellem Spanien og Tjekkiet, blev det endelig besluttet, at kampene skal spilles i Barcelona.
Den store sportshal Palau Sant Jordi, der har plads til 17.600 tilskuere, var også stedet, hvor Spanien vandt sin første Davis Cup i 2000.
Den gang var det med prominente navne som Alex Corretja, Albert Costa Joan Balcells, og Juan Carlos Ferrero på holdet. Sidstnævnte, der efter en længere tids nedtur har vist forrygende spil det sidste halve år, er kravlet helt op i top 20 på verdensranglisten. Han er derfor også en del af det spanske Davis Cup hold i år, hvor hans gamle holdkammerat Albert Costa er træner.
Finalen spilles fra d. 4.- 6. december.

Antonio Banderas støtter motorsporten
En af de kendteste, nulevende personer fra Málaga, skuespilleren Antonio Banderas, har besluttet sig for at være en del af spansk motorcykelsport.
Spanien er i denne sportsgren blandt de mest vindende nationer i verden. Banderas skal hjælpe et hold i den såkaldte Moto2-klasse, som ligger lige under den mest prestigefyldte klasse, MotoGP.
”Jeg vil hjælpe de unge talenter med at komme endnu længere,” udtalte Banderas i forbindelse med promoveringen af en film, som han laver sammen med Woody Allen i Hollywood.
Banderas er en stor motorcykelfan, og han kører en tur på sin Harley-Davidson, hver gang tiden tillader det, og følger med i de forskellige Grand Prix’er rundt omkring i verden.

Málaga FC vil anvende andre træningsfaciliteter
Málaga FC vil have lov af kommunen til at træne andre steder i byen end på deres hjemmebane, La Rosaleda.
Málaga råder over andre fine træningsfaciliteter, som f.eks. Ciudad de Málaga, og fodboldklubben vil gerne benytte sig af disse mindst to gange om ugen. Hermed ville La Rosaleda kunne benyttes til andre formål end kun træning og kamp for Málaga FC. Skulle fodboldklubben få lov til at skifte mellem forskellige træningsbaner, vil stadionet bl.a. kunne benyttes til flere koncerter og events, som kan blive af større skala, eftersom stadionet har plads til godt 40.000 tilskuere. På denne måde vil klubben også kunne øge sin omsætning.

Massa tilbage i Formel 1
Fernando Alonsos kommende holdkammerat på Ferrari, den brasilianske Formel 1-kører Felipe Massa, vendte for en kort stund den 13. oktober tilbage til motorsportens fuldblodsklasse, da han kørte nogle træningsture i Ferrari-raceren.
Brasilianeren havde været fraværende ikke mindre end 79 dage på grund af den fjeder, han fik i hovedet med 200 km/t og efterfølgende frontalsammenstød med mur under sommerens Grand Prix i Ungarn. Han må dog vente med at køre et rigtigt løb indtil næste sæson, da Ferrari har besluttet ikke at forcere noget og holde fast ved sine nuværende kørere resten af sæsonen.
Massa udtaler, at han er meget glad for, at han fra næste sæson skal danne par med den tidligere dobbelte verdensmaster, Fernando Alonso. Han ser frem til, at de to kørere sammen rejser Ferrari og spår, at de kommer til at være med helt fremme i kampen om VM.

Real Madrid sure på Portugal
Den spanske kongeklub er ikke tilfreds med, at deres absolutte stjernenavn, Cristiano Ronaldo, den 10. oktober spillede for Portugal i landskampen mod Ungarn.
Real Madrid-spilleren var en uge tidligere blevet skadet i en Champions League-kamp mod Marseille. Her blev portugiseren udsat for en hård stempling over sin ene ankel, og den skade havde ikke nået at hele, inden Portugals vigtige kamp mod Ungarn. Alligevel spillede Ronaldo de første 20 minutter, hvor han stod bag oplægget til Portugals første mål, men kort tid efter måtte humpe ud fra banen.
Da han vendte tilbage til den spanske hovedstad, var lægernes dom, at han ville være ude i en måned, hvilket den spanske kongeklub selvsagt ikke var tilfreds med. Sportsdirektøren i Real Madrid, Jorge Valdano, sagde på et pressemøde: ”Det mest sandsynlige er, at Cristiano ikke var klar til at spille, men jeg forstår godt, at kampen mod Ungarn var utrolig vigtig for Portugal.”
Ronaldo gik bl.a. glip af Champions League kampen mod AC Milan og misser måske også lokalopgøret mod Atlético Madrid.

H1N1 lammer basketball hold
Basketballklubben Estudiantes fra Madrid, der spiller i den bedste række, formodedes i oktober at være blevet ofre for den smitsomme influenza A.
Således var seks af spillerne sengelagt med høj feber, hovedpine og ømhed i kroppen.
Klubbens læge undersøgte alle de syge spillere, og ifølge ham er de pludselige influenzasymptomer ofte et tegn på influenza A, og han var ikke i tvivl om, at det var det, som halvdelen af holdet led af.
Klubben aflyste kommende kampe af frygt for at smitte sine modstandere.

Kendt person fejret for 25 års medlems skab af Málaga CF
Formanden for turisme, handel og sport ved Junta de Andalucia, Luciano Alonso, blev fejret for sit 25 års medlemskab af La Liga-klubben i fodbold Malaga Club de Futbol, da han lørdag den 26. september hentede sit sæsonkort for turneringen 2009-2010.
Alonso følger fodbolden tæt i hele Andalucien og fik i Málaga overrakt sit sæsonkort af præsidenten for Málaga CF, Fernado Sanz.

Gyser mellem Forlán og Messi
De to stjernespillere Forlán og Messi fra henholdsvis Atlético Madrid og FC Barcelona stod ansigt til ansigt, da deres hjemlande Uruguay og Argentina onsdag den 14. oktober mødte hinanden i den afgørende kamp om en plads ved VM i Sydafrika næste år.
Den ikke specielt velspillede men fysisk hårde kamp endte 1-0 til Argentina, hvorfor de snupper den sidste plads i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

Det spanske fodboldlandshold sætter flere rekorder
Det spanske fodboldlandshold kunne sætte ny rekord ved den 14. oktober at slå Bosnien-Herzegovina på udebane i den 10. og sidste VM-kvalifikationskamp i deres pulje.
Spanien havde inden kampen ni konsekutive sejre, og den tiende sejr ville betyde, at man havde vundet alle sine kvalifikationskampe, noget som kun Holland, Tyskland og Brasilien havde gjort før. Spanien har dog klaret sig endnu bedre, da antallet af kvalifikationskampe er højere end tidligere.
Holdet havde på forhånd frygtet kulden og de fysisk stærke bosniere og hercegovinere, men det kunne man ikke se på spillet, for efter 90 minutter stod der 5-2 på lystavlen i Spaniens favør. De spanske spillere havde endda været foran 5-0, inden Bosnien-Herzegovina pyntede på resultatet.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.