Det danske magasin i Spanien
Danes Worldwide -Udedanskernes sommermøde

Danes Worldwide -Udedanskernes sommermøde

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Igen i år slog spaniensdanskerne rekord med stort fremmøde (62 deltagere) til det traditionsrige Kronborgmøde den 2. august 2009. Det var i øvrigt den største gruppe på mødet overhovedet.

I år gik særarrangementet, for de ”spanske” medlemmer, til Ledreborg Slot. Da det var ejerne, der selv viste rundt, blev de private gemakker også vist frem. Efter rundvisningen på slottet blev der serveret champagne i riddersalen, og derefter var der rundvisning i den store og nyrenoverede park, hvor de dårligst gående blev kørt i golfvogn.
Besøget blev afsluttet med en fornem frokost i Fasaneriet, hvor også ejerne af Ledreborg Slot deltog.
Danes Worldwide’s repræsentant i Spanien, Jens M. Jensen, takkede for den fornemme og meget personlige rundvisning, og overrakte, på alles vegne, et par flasker god spansk rødvin.


Årets Kronborgmøde startede med gudstjeneste i Kronborg Slotskirke, og kl. 15.00 startede selve mødet under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary.
Formand Christopher Bo Bramsen bød velkommen og her efter holdt undervisningsminister Bertel Haarder en flot tale, skarp som altid, hvor han bl.a. sagde til udedanskerne; ”De, der rejser ud, og vi, der er herhjemme: Vi skal forstå hinanden, og vi skal bruge hinanden. Vi herhjemme skal lære af jeres sans for, hvad der er væsentligst. Vi skal låne jeres øjne, for I har set ind ad vore vinduer med den kritiske sans, der mangler hos os hjemmefødinge – især hos dem, der synes, alle problemer var løst, hvis bare alle var som vi. Vi har brug for jeres kritik af vores kærlige, man slappe undervisningsvæsen, vores exhorbitante skattetryk, vores forbudsstat – og måske også vores ikke særligt veludviklede evne til at inkludere borgere med fremmed baggrund i vore fællesskaber. Men vi har også brug for, at I er ambassadører for jeres gamle land, og at I forsvarer det, sådan som langt de fleste gør med stolthed”.

Årets Verdensdansker er en pris, der tildeles en dansker, der i særlig grad har sat Danmark på verdenskortet. I år gik prisen til Bent Fabricius Bjerre, hvilket vakte stor begejstring hos deltagerne på Kronborgmødet.
Bent Fabricius Bjerre blev i 1962 internationalt kendt med verdenshittet ”Ally Cat”, som han fik en Grammy for. I sin over 70 år lange karriere har han i længere perioder boet i udlandet og virket som musikalsk repræsentant for Danmark.
Han takkede med en særdeles humoristisk takketale og spillede et større potpourri over hans mange forskellige melodier, Han sluttede naturligvis af med temaet fra Matador, så der ikke var et øje tørt i salen.

Under Kronborgmødet var der flot og fornem underholdning af Michala Petri og Lars Hannibal.

Dagen sluttede med reception på Ravelinen, hvor både Kronprinsesse Mary, undervisningsminister Bertel Haarder og Bent Fabricius Bjerre deltog.
Flere af medlemmerne fra Málaga fik også mulighed for at hilse på Kronprinsessen.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa