Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Her på fabrikken er sommerferiens ansats til skødesløs Home Alone-stemning med ét forduftet, telefonerne gløder om kap med kinderne, og aktiviteten er mildest talt livlig. Ja, det er svært at bevare pessimismen. Men okay, man skal så bare åbne en avis for at blive bragt ud af vildfarelsen. Et enkelt eksempel: Japan er teknisk set ude af recession, meeen bare vent og se, det går snart nedad igen… Jamen, er det ikke herligt?
Hvis man skulle lave en hitliste over de mest skæve indfald og anfald igennem sommeren, ville konkurrencen være skarp. Hvor super irriterende fx, at København stolt afholdt bøsse-OL. Øv! Jeg betragter ikke mennesker med anden seksuel overbevisning end min som medlemmer af noget LGBT-samfund, men som medlemmer af samfundet. Var det ikke det, I ville? Vi er nået meget langt på forholdsvis få år. Jeg siger ikke, at vi er i mål, men langt er vi nået. Og så kvitterer I ved at marginalisere jer selv. Helt ærligt, er I ikke dygtige nok til at deltage i det almindelige OL, så drop dog idrætten og begynd at gå til italiensk, keramik eller spejder! Mig bekendt kan alle mennesker kandiderere til en plads på et lands OL-hold, men måske tager jeg fejl. Jeg kan selvfølgelig altid smide en mail af sted til Kronprins F, der sikkert lige nu sidder og læser op på OL-stoffet. Og når vi nu er i CPH; Opdag kræften i tide! råbes der for mindst 20. år i træk. Men, helt ærligt, det mener I jo ikke, for hvad skete der lige med de to ugers behandlingsgaranti på Riget? Okay, to uger i Århus, men her måtte personalet også gøre en ekstra indsats… Det er en af den slags, der skal have lov til at stå et øjeblik… Dem der indførte systematisk screening glemte vist at tjekke med baglandet (den der hemmelige klub, som, jeg er sikker på, eksisterer), for det har aldrig været meningen, at alle kræfttilfælde skal opdages og behandles. Kræftkampagnerne skal blot skabe tryghed i befolkningen. Falsk tryghed. Se nu bare på svineinfluenza-hysteriet. Folk dør, fordi der pr. automatik ordineres Tamiflu. I virkeligheden fejler de noget helt andet. Hvordan forklarer man ellers, at der i DK er udskrevet næsten 12.000 Tamiflu-recepter, mens der kun er ca. 450 registrerede H1N1-tilfælde?
Vi ved, at idiotien er monumental i dele af Folketinget. Alligevel slåes man med forbløffelse over socialdemokraternes sommergenbrugslovforslag om millionærskatten, der, når der regnes lidt på det, kun giver 500 mio. kr. mere i statskassen. Men skidt med det – det handler om at få knaldet de 20.000 rige. Jo rigere, jo dummere svin. Socialt skæv indkomstfordeling, siger de. Og de har faktisk ret, så hvad med at give de fattige et los i røven og få dem til at tage ansvar for egen situation? Så kan de nemlig deltage i den skæve indkomstfordeling i stedet for at bare at kigge på, mens andre gør en indsats. Ikke at jeg selv tilhører den økonomiske elite, ej heller kan jeg prale med en “Finn Nørbygård” hverken før, under eller efter Bagger, men er måske snarere sådan lidt socialklasse “grå masse”. Under ingen omstændigheder deltager jeg i jagten på dem, der betaler gildet. Men ak, socialister har det først ad helvede til den dag, de løber tør for andre folks penge. Og hvis det er det, der er målet, kommer det til at ske, hvis de, der tjener pengene heller ikke gider mere. Det er simpelthen latterligt, at veluddannede, erfarne politikere kan finde på at foreslå den slags vås – på linje med Poul Nyrups helt-ude-af-proportioner-udtalelser, om at man i hvert fald ikke ville kunne finde på at sende politiet ind i en kirke efter en flok illegale indvandrere i noget andet vestligt land. Og at det jo kun drejer sig om 8-10 familier, som vi da nok kan finde en plads til. Hallo, Poul. Det kan godt være, at du er semi-pensioneret, men kør lige dine replikker igennem et kvalitetsfilter, inden de ryger ud i æteren. Det samme skulle pressen have gjort først på sommeren, hvor de flippede helt ud over, at CIA har hemmeligholdt en mission – undskyld, men hvad fanden skulle de ellers? De er jo spioner…
Og tag nu jetset-dronningen, som ingen, efter bare en smule orientering hos frisøren, er i tvivl om, hvem er. Hendes advokat skulle nok have sagt pænt nej tak til navneforbudet (og foræret det til Søren Hansen), og i stedet have brugt krudtet på at rense sin klient for narkoanklagerne – og dermed undgået, at medierne begyndte at grave.
Apropos grave – jeg vil holde fyraften og gå hjem og grave i min have sammen med min hund, som solidarisk maser på. Jeg tager ukrudtet, hun tager blomsterne. Nå pyt, vi har det sjovt – og blomsterne, de kommer jo igen – sammen med ukrudtet.
he

Af Helle Espensen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa