Det danske magasin i Spanien

alt
Fodboldlandshold slår alle rekorder
De spanske fodboldlandshold slog under Federation Cup, der blev spillet i slutningen af juni i Sydafrika, Brasiliens verdensrekord på at spille 35 kampe uden at lide nederlag.
Samtidig slog holdet alle tiders verdensrekord ved at nå 15 sejre i træk, da de slog værtslandet. Tidligere rekordindehavere med flest sejre er Brasilien, Australien og Frankrig, der alle nåede 14 sejre.
Rekorderne imponerede dog ikke USA, som slog spanierne 2-0 i semifinalekampen.

Kvartfinalen gik til Spanien i Marbella
Det spanske tennislandshold for herrer spillede i juli kvartfinale i Davis Cup mod det tyske landshold i tyrefægterarenaen i Puerto Banús.
Juan Carlos Ferrero blev den store helt, da vandt den afgørende kamp over Andreas Beck med 6-4, 6-4, 6-4, hvormed lystavlen sagde Spanien 3, Tyskland 2.
Rafal Nadal deltog ikke pga. en knæskade, der som bekendt betød, at han heller ikke kunne deltage i årets Wimbledon, hvilket resulterede i, at han rykkede ned på en andenplads på verdensranglisten.
Værtskabet anses for en succes for Marbella kommune, hvor eventen gav et overskud på 12 millioner euro, hvilket ikke inkluderer sidegevinsten i form af positiv omtale i alverdens medier.
Spanien møder nu Israel, som overraskede ved at vinde 4-1 over Rusland, i semifinalekampen, der skal spilles 18. – 20. september her i landet. Det var ved La Danesas deadline endnu ikke besluttet i hvilken by.

Catalaner yngste Formel 1-fører nogensinde
Jaime Alguersuari på kun 19 år blev i juli den yngste fører nogensinde til at sidde bag rettet i en Formel 1-vogn, da kørte for Toro Rosso i Ungarn.
Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, tilbage hos Renault, kæmper igen denne sæson for at nå toppen, men må i øjeblikket lade sig nøje med en 9. plads.
Resultatet i verdensmesterskaberne pr. 20. august:
Jenson Button / Brawn GP 68 p.
Sebastian Vettel / Red Bull 47 p.
Mark Webber / Red Bull 45.5 p.
Rubens Barrichello / Brawn GP 44 p.
Felipe Massa / Ferrari 22 p.
Jarno Trulli / Toyota 21.5 p.
Nico Rosberg / Williams 20.5 p.
Timo Glock / Toyota 13 p.
Fernando Alonso / Renault 13 p.
Kimi Räikkönen / Ferrari 10 p.
Lewis Hamilton / McLaren 9 p.

FC Barcelona til Málaga i september
Allerede den 29. september i den femte spillerunde i La Liga kommer sidste sæsons suveræne mesterhold, FC Barcelona til estadio La Rosaleda i Málaga for at møde Málaga Club de Futbol. Og turneringsprogrammet har endvidere artet sig således, at storsatsende Real Madrid gæster Málaga i sidste spillerunde den 16. juni 2010.

Málaga CFs 38 La Liga-kampe falder således:
30. august:
Malaga Atletico Madrid
13. september:
Deportivo La Coruna – Málaga
20. september:
Málaga – Racing Santander
23. september:
Espanyol – Málaga
27. september:
Málaga – Barcelona
4. oktober:
Xerez – Málaga
18. oktober:
Málaga – Almeria
25. oktober:
Villarreal – Málaga
1. november:
Málaga – Valencia
8. november:
Tenerife – Málaga
22. november:
Málaga – Zaragoza
29. november:
Sevilla – Málaga
6. december:
Malaga – Osasuna
13. december:
Valladolid – Málaga
20. december:
Málaga – Mallorca
3. januar:
Sporting Gijon – Málaga
10. januar:
Malaga – Athletic Bilbao
17. januar:
Getafe – Málaga
24. januar:
Real Madrid – Málaga
31. januar
Atletico Madrid – Málaga
7. februar:
Málaga – Deportivo La Coruna
14. februar:
Racing Santander – Málaga
23. februar:
Málaga – Espanyol
28. februar:
Barcelona – Málaga
7. marts:
Málaga – Xerez
14. marts:
Almeria – Málaga
21. marts:
Málaga – Villarreal
24. marts:
Valencia – Málaga
28. marts:
Malaga – Tenerife
4. april:
Zaragoza – Málaga
11. april:
Málaga – Sevilla
14. april:
Osasuna – Málaga
18. april:
Málaga – Valladolid
25. april:
Mallorca – Málaga
2. maj:
Malaga – Sporting Gijon
5. maj:
Athletic Bilbao – Málaga
9. maj:
Getafe – Málaga
16. maj
Málaga – Real Madrid

I sidste sæson startede Málaga CF også mod Atletico Madrid – men i Madrid. Hjemmeholdet vandt 4-0.
Grunden til, at programmet er sammenpresset, er, at Spanien i juni deltager ved slutrunden om verdensmesterskabet i fodbold i Sydafrika. Og ind imellem skal der være plads til pokalturneringen Copa del Rey.
Om kampene spilles lørdag eller søndag i de pågældende weekender afhænger af tv-aftalerne. Tidspunkterne offentliggøres mandagen inden.

Seve Ballesteros grundlægger velgørenhedsorganisation
Spaniens bedste golfspiller, Seve Ballesteros, der for ni måneder siden fik konstateret en ondartet svulst i hjernen, har grundlagt en velgørenhedsorganisation.
Seve Ballesteros Foundation kalder han den, og dens formål er i sagens natur at samle penge ind til cancerforskning. Fundationen vil ligeledes hjælpe unge golfspillere, der ikke selv har penge til at satse på sporten.
Den 52-årige spanier mener selv, at hans fysiske og psykiske styrke som sportsmand har været afgørende til, at han i dag er helbredt. Han videregiver disse vise ord: ”Det eneste du skal gøre, er at kæmpe, kæmpe og kæmpe, og til sidst vil du vinde. Du skal også være heldig, men held kommer til dem, der kæmper.”

Spanien vinder guld i synkronsvømning
Det kvindelige spanske landshold i synkronsvømning vandt den 22. juli guld under verdensmesterskaberne, der blev afholdt i Rom.
Holdet, der svømmede til Led Zeppelins Stairways to Heaven, fik 98.333 points og overgik dermed Kina (sølv) og Canada (bronze).

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.