Det danske magasin i Spanien
Professoren sagde stop

alt

Juan Ramón López Muñiz vender tilbage som træner for Málaga CF i La Liga.De kunne ikke blive enige, den sportslige ledelse i Málaga Club de Fútbol og Antonio Tapia, fodboldprofessoren fra Fuengirola, om en forlængelse af kontrakten. Tapia forlangte mere end klubben kunne/ville honorere trods hans strålende arbejde som træner og manager i den forgangne succes-sæson.

Den 49-årige Tapias og holdets præstation ved, som nyoprykker, at blive nummer 8 i La Liga vakte genlyd og respekt i spansk fodbold, hvorfor Tapia i sin stærke position stillede nogle krav såvel økonomisk som spillermæssigt for den kommende sæson, hvor klubben jo her i sommervarmen står lidt prekært med et halvt hold på vej væk.
Men parterne kunne ikke blive enige, hvorfor Tapia, tro mod sin natur, i al stilfærdighed sagde stop. I stedet starter han i Sevilla-klubben Betis, der sensationelt rykkede ned fra La Liga til 2. division. Klubben, som Málaga-keeperen Goitia allerede havde tegnet kontrakt med.
Antonio Tapia ønskede en anden Málaga-spiller, Calleja, med til Sevilla, men han valgte Osasuna i Pamplona. Calleja, der var på fri transfer, ønskede ikke at spille i 2. division.

alt

En god ven – en ny spiller
Málaga CFs nye træner og manager bliver herefter Juan Ramón López Muñiz, 41 år og fra Gijón i Asturias – manden der for en sæson siden førte Málaga op i La Liga efter to år i 2. division. Han er en god ven af præsidenten i klubben, Fernando Sanz, der i 2006 fandt ham i Marbella efter et vink fra den tidligere træner i Málaga CF og Real Madrid, Juan Ramos.
Efter Málagas oprykning tog Muñiz lidt overraskende til Racing Santander, som i år sluttede middelmådigt. Racing sagde god for, at han herefter vendte hjem til Málaga.
Muñiz kunne ved sin genkomst midt i juni glæde sig over, at klubben havde erhvervet en god spiller, som burde kunne blive en forstærkning på midtbanen. Det drejer sig om den 23-årige Xavi Torres, der sidste sæson havde to kampe på Barcelonas spanske mesterhold. Fra 2007 – 2009 stod han for 55 kampe på Barcelonas B-hold.
Den talentfulde spiller var af træner Pep Guardiola blevet anbefalet Fernando Sanz, da de to mødtes i Málaga i juni til en opvisningskamp.
Ved redaktionens slutning syntes endvidere en ny målmand på vej til Málaga CF, den 27-årige Jordi Codina fra Real Madrid, hvor han på La Liga-holdet var 3. målmand efter Iker Cassilas og Jerzy Dudek. Han spillede i fem år på Real Madrids B-hold – i alt 3150 minutter – for i 2007 at blive rykket op i La Liga-truppen, hvor han opnåede sin debut 11. maj 2008 i Reals 5-2 sejr over den senere nedrykker Levante UD.
Arnau er fortsat andenmålmand i Málaga CF. Han har kontrakt til 2011.
Man kan få en fornemmelse af, hvor Málaga CF står i slutningen af juli. Her deltager klubben i den internationale Peace Cup med to kampe på La Rosaleda stadion. Den 25. mod engelske Aston Villa og den 27. mod skotske Celtic.

Lørdag den 20. juni solgte Málaga CF en af sine bedste spillere, portugiseren Eliseu, til Lazio i den bedste italienske række, serie A. Pris 600.000 euro.


Fakta Málaga CF – Juan Ramón López Muñiz
Født: Den 2. november 1968
Sted: Gijón, Asturias

Klubber som aktiv:
1991 – 1996 Sporting Gijón – 150 kampe
1996 – 1999 Rayo Vallecano – 107 kampe
1999 – 2002 Numancia – 76 kampe

Som ungdomsspiller var hans klub også Sporting Gijón.
Som senior i Sporting og Rayo Vallecano scorede han henholdsvis 6 og 4 mål.

Klubber som træner:
2006 UD Marbella
2006 – 2008 Málaga CF
2008 – 2006 Racing Santander
2009 Málaga CF


Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.