Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Vi voksne begynder så småt at tro på lyset for enden af den lange mørke snørklede tunnel. Vi er i den første sommermåned. Efter den lange tid, hvor vi har været totalt indelukkede, er nogle af os blevet bevidste om, at vi har brug for at varetage vores helbred i en verden, hvor et godt helbred mere og mere er en undtagelse fremfor normen.Vores omgivende miljø har ændret sig de sidste mange år, og den forgiftede byrde af vores moderne livsstil truer vores vitalitet og sundhed på alle områder fysisk, psykisk og mentalt…


For mange af os har denne lange ufrivillige indelukning været med til at vække os og gjort os opmærksom på vigtigheden af have et levende sygdomsfrit liv. Vi er anderledes parate til at tænke selv, tage ansvar for vores liv og sundhed, en sund ernæring og en til stadighed løbende afgiftning, der er nødvendig for at trives i vores nuværende miljø, således at vi kan leve et sundere længere og opfyldt liv.

Jeg tror og håber, vi er blevet mere bevidste om selv at tage vare på vores sundhed, at tage vores helbred i egne hænder i stedet for at vente på eventuelle sygdomskriser.

Hvert organ spiller en vital rolle i vores krop

De fire vigtigste organer i kroppen relateret til afgiftning er:

 1. Leveren 
 2. Fordøjelsessystemet ( tarmsystemet fra munden,
  spiserøret, maven, tarmene, til endetarmen)
 3. Nyrerne 
 4. Huden, som er det største afgiftningsorgan

Hvad angår afgiftning, er leveren og tarmsystemet velsagtens det vigtigste. Såfremt de to organsystemer ikke fungerer ordentligt, er kroppen meget sårbar og modtagelig for forskellige lidelser.

I de sidste 10 – 15 år har vi set en signifikant stigning af forskellige kroniske lidelser. Det kan være en medvirkende årsag at, der i de sidste mange, mange år er blevet udviklet millioner af nye kemikalier. Jeg læste, at mere end 32 millioner syntetiske kemikalier bliver brugt i den globale økonomi. Det er blevet til en giftig verden, du ikke kan undgå, hvor du så end lever. Du bliver påvirket af forureningen gennem luften vi indånder, vandet vi drikker og maden vi spiser. Jeg tror, at det er en årsag til, at vi har et stigende antal lidelser.

Ovenstående kan vi ikke gøre meget ved i vores daglige liv, men hver enkel af os kan helbredsmæssigt komme langt ved effektivt at aktivere vores afgiftnings-organer på bedste måde. Vores krop er rimelig god til at heale sig selv.

Hvis du ved, du har en lidelse eller tungmetal belastning og ønsker at afgifte den, skal du ikke gøre det selv, men få hjælp af en dygtig læge eller anden terapeut, der er udannet i tungmetal afgiftning. 

De nævnte produkter nedenfor er ment som en hjælp til selvhjælp til dit almindelige daglige velbefindende.

Kosttilskud

 • Chlorella er et 100% økologisk kosttilskud. Det er en encellet alge, der lever i ferskvand også kaldet en mikroalge. Al Chlorella er ikke ens. Det er vigtigt, at du går efter kvalitet. Den dyrkes i store ferskvandsbassiner, hvor den tørres og presses til tabletter uden tilsætningsstoffer eller tablethjælpemidler. Den har et højt indhold af let optagelige næringsstoffer med vitaminer, mineraler, omega 3, proteiner, klorofyl, fibre m.m.  I tillæg til dette har undersøgelser vist, at den har mange afgiftende egenskaber, f.eks. kviksølvsbelastninger og andre tungmetaller. Virker godt mod forstoppelse. Chlorella kan bruges af alle aldre, lige fra børn til oldeforældre.
 • Spirulina er også en alge. Den menes også, at kunne benyttes som en effektiv udrensningskur. Hvor chlorella er mere ægte grøn, er spirulinaen mere blågrøn.  Mange spørger om forskellen på disse. De har meget til fælles, og alligevel er de meget forskellige. Chlorella indeholder mere klorofyl end spirulina. Chlorella er enkeltcelle med sin egen kerne. Hvorimod spirulina ingen kerne har. Spirulina vokser både i saltvand og ferskvand og vil gerne have masser af solskin. Chlorella er måske lidt sværere af fordøje sammenlignet med spirulina.  Men cellevæggene er hos chlorella blevet nedbrudt. Der er ikke megen forskel på de to alger. Man kan sige de komplementerer hinanden. Det kan være en god ide at bruge begge alger skiftevis. Man kan også købe pulver, hvor begge alger er blandede. 
 • Mælkebøtte kan være en god hjælp ved ophobning af affaldsstoffer og regnes for en af de vigtigste danske lægeurter. Den er stærkt vanddrivende, og derfor ofte et glimrende gigtmiddel. Modsat vanddrivende medicin indeholder den kalium, der ellers bliver skyllet ud med vanddrivende medicin. Den er blodrensende, og kan være en god hjælp ved eksem og andre hudlidelser. Den er mildt afførende og god til at stimulere lever og galdeblære. Den menes at kunne medvirke til forebyggelse af nyresten. M. Markussen mente endda, at den kunne hjælpe mod radioaktiv bestråling, som må siges at være aktuelt i dag.
 • Som noget forholdsvis nyt og lovende fremstilles der nu en mælkebøtte ekstrakt, der er fermenteret med mælkesyrebakterier. Den er upasteuriseret, uden alkohol og tilsætningsstoffer samt 100 % økologisk og vegansk.
 • Der er også for nylig lavet et færdigt afgiftningsprogram til en 5 dages kur. Jeg har ingen erfaring med produktet, men der oplyses, at kuren giver en hurtig udrensende virkning. Øger optagelse af næringsstoffer og forbedrer tarmfloraen. Den er gluten og sukkerfri. Den indeholder psyllium fibre og inulin og er udvundet af planter. Produktet er baseret på et patenteret 2QR og virker også som et prebiotic. Kuren består af 5 poser med Detoxner mix og 20 brusetabletter til at drikke.
 • Marietidsel med højt indhold af Silymarin samt Artiskok er andre afgiftende midler, der begge er fantastisk helende på leveren.

Kosten

 1. Det kan godt betale sig at investere i dit helbred. De gamle vise ord udtalt for mange år siden af den den græske læge Hippocrates, at ” vores mad skal være vores medicin, og vores medicin skal være vores mad” er stadig sand og bør værdsættes og efterleves på bedste måde. Frasen ”du er, hvad du spiser”  anses af mange for at være sand.
 2. Spis overvejende økologisk. Økologiske fødevarer er så vidt mulig fri for alle former for kemikalier. Min absolutte overbevisning er, at økologiske fødevarer er sundere end konventionelle fødevarer. Antal mennesker, der foretrækker økologiske fødevarer, er også stærkt stigende. For mig personligt er det en dejlig viden at kunne sætte tænderne i f.eks. et økologisk æble eller anden frugt og vide at mine frugter og grønsager samt det kød, jeg spiser, er økologisk. Det føles rart at vide, at når jeg sætter tænderne i stykke kød, er dyret ikke blevet proppet med steroider, antibiotika, eller hormoner, og sandsynligvis også har haft et bedre liv.
  Jeg kan godt lide at vide, at jeg, så vidt muligt, ikke putter giftstoffer i min krop.
 3. Når jeg tænker i afgiftning, bruger jeg ofte at tage ”grønne juicer” af grønsager. Frugtjuice må tages sparsommeligt, da det let kan påvirke blodsukkeret. Juice med rødbede er stærk blodrensende og kan mikses med alle grønne grønsager. F.eks. persille, forskellige kåltyper, brøndkarse, blad- og knoldselleri.  Ovenstående virker godt til at rense maven. Er du sulten og ønsker en juice, du bliver mæt af kan du  f.eks. tilføje lecithin granulat, hvedekim, græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø.
 4. Et stort spørgsmål for mange mennesker er, hvad er godt for os at spise? Der er utrolig mange diæter i dag f.eks. Paleo, Blodtypediæt, diæt mod for højt blodtryk og kolesterol, vegetarer, veganer, makrobiotik, anti-aging, ja listen er endeløs. Der er ikke noget at sige til, at vi føler os totalt forvirrede og på herrens mark. For at simplificere det hele en lille smule har jeg lavet få tommelfingerregler for mig selv.
 • Maden må ikke indeholder smags- og andre syntetiske tilsætningsstoffer, eller konserveringsmidler. 
 • Ofte læser jeg den labels, der sider på maden. 
 • Jeg foretrækker mad med godt indhold af god protein og ikke alt for mange kulhydrater.
 • Jeg arbejder til stadighed på at undgå enhver for sukker især det hvide sukker, som jeg anser som det rene gift.

Tips

Kroppens organer gennemstrømmes af energi alle døgnets 24 timer. Hvert organ har en særlig aktiv periode på 2 timer. F.eks. har leveren sin aktive periode mellem kl. 1 til 3. Leveren står også for følelsen af vrede, irritation, stress og utilfredshed. En følelse, jeg tror, vi er mange, der oplever i disse vanskelige tider. Utilfredsheden kan resultere i, at det er vanskeligt  at sove i dette tidsrum, eller vi har vrede drømme. Er leveren træt, opstår der også lettere depressioner. Derfor kan det være godt at sørge for god hjælp til leveren og til at gå tidligt i seng bedst mellem kl. 22-23.

Gode afgiftninger kan også være at forkæle dig selv med en dejlig massage, eller gå en tur i sauna. Jeg har tit tænkt på om finnernes styrke måske bl.a. skyldes deres hyppige sauna besøg, der virker som god afgiftning. 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa