Det danske magasin i Spanien

Hver aften kl. 20 kan man høre det spanske samfund samle sig på altanerne og terrasserne og pifte, brøle og slå på tromme i en hyldest til sundhedspersonalet, som kæmper en brav kamp mod coronavirussen, og i et forsøg på at holde gejsten oppe velsagtens. Men hvad tænker spanierne egentlig om hele denne misere?


Advokat Javier García León fra Advokatkontoret.es fortæller her:

Som I ved, er det sociale liv på gaderne en religion i Spanien, og alene derfor har disse uger været, og er stadig, en hård prøve for mange familier. Men vi lærer også hinanden bedre at kende – det er der hundredvis af vittigheder om på de sociale medier. Coronavirus har ikke slået den humoristiske sans ihjel, men den har dræbt mange mennesker, alt for mange mennesker.

Vi lever i en undtagelsestilstand. Og i en tilstand af fortvivlelse. Med stor smerte og stor sorg. De af os, der har forældre eller venner, som er syge, ældre eller svagelige, vi kan ikke, og vi bør ikke besøge dem – som en sikkerhedsforanstaltning, så vi ikke smitter dem i tilfælde af, at vi bærer den forbandede virus i vores kroppe.

Vi vil tabe mange menneskeliv til coronavirus. De økonomiske konsekvenser vil medføre store ødelæggelser i erhvervslivet og tab af mange af jobs. På Costa del Sol er jeg sikker på, at når det hele er overstået, vil vi være i stand til at rejse os igen. Vores Middelhavskultur vil stråle igen, men først skal vi gennem smerten. Det er den, vi gennemlever nu.

Turisterne og de fastboende vil frydefuldt vende tilbage, fordi syden byder på noget, som ingen virus kan slå ihjel – livskvalitet!

Men for at kunne nyde dette liv, må vi først værne om det. I Spanien har vi mistet mange af vores ældre, vores fædre, mødre og bedsteforældre, men også unge mennesker – ingen går fri af denne forbandede pandemi. Det generer mig, når jeg hører nogen sige, at det kun er ældre mennesker, der dør, som var det et mindre onde. De, vores ældre, er os alle sammen.

Spanien sørger over sine døde, og fremtiden er noget, vi alle håber på, som vi aldrig før havde gjort det.

Til jer der kommer hertil fra andre lande – I er også en del af os, og vi deler jeres sorg – tag alle mulige forholdsregler, så vi, når det hele er overstået, kan give hinanden et kæmpe stort knus.

Til jer der bor i Danmark – vi føler os tæt på jer, jeres sorg og smerte er vores. Pas godt på jer selv og på hinanden. Vi har brug for forsat at være i live, for at opdage at det, vi i går troede var ensformigt og undertiden endda kedeligt, i morgen kan blive til en fest.

Advokat Javier García León

www.advokatkontoret.es info@advokatkontoret.es+34 951239005+45 43396160

Af Javier García León

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.