Det danske magasin i Spanien

Af hele mit hjerte elsker jeg denne tid på året. Det er en tid fuld af varme og kreativ energi. Vi åbner vinduerne og lader den første sommermåned trænge ind i vores hjem og hjerter. Vi er parate til at invitere nye og vidunderlige oplevelser ind i vores liv.

Jeg elsker livet, og jeg ønsker mig en verden i kærlighed. Selvom det føles som en kæmpeudfordring både for mit hjerte og hjerne, har jeg derfor bestemt mig for at denne smukke første sommermåned, skal dedikeres til at handle om kærlighed.

Selvom kærligheden også kan være et mareridt, og de fleste af os har prøvet det, er der altid et eller andet sted i os en længsel efter ubetinget kærlighed. Det kan være fra familien, i venskaber eller i vores romantiske parforhold.

Vi lever lige nu i en verden fyldt med kaos og omskiftelser. Ofte synes denne her tid som en mørk tid, men ligegyldig vor mørkt der synes at være, slukkes lyset aldrig helt.

Parforhold og sex knyttes oftest sammen. Det er bevist at sex med en partner, du elsker giver dig den største lykke og følelse af en glæde, der kommer fra hjertet.

Oscar Wilde skriver: At elske dig selv er begyndelsen på en livslang romance. Nogle eksperter mener  endda, at al kærlighed begynder med at kunne elske sig selv. Kærligheden er grundlæggende i vores liv. Som ung og helt op til den mere modne alder i mit liv var jeg overvejende fokuseret på min kærlighed til andre uden at tænke på, at der også skulle være plads til kærligheden til mig selv. Når den er til stede flyder den ubetingede kærlighed også lettere til andre. Tænker du på, at det er umuligt, er der en lille simpel spejløvelse, der kan være til gavn for dig selv og dermed også for dine medmennesker.

Øvelsen består af, at du står foran dit spejl, kigger dig selv kærligt i øjnene, og siger til dig selv ”jeg elsker dig.” Du skal mærke, at det ikke er dit ego, der siger ordene, men at ”jeg elsker dig” kommer betingelsesløst helt inde fra dit hjerte. Gør det mange gange hver dag og som den første morgenhilsen til dig. Jeg siger det hver dag til mig selv, som det første om morgenen. Mange gange er det et lidt ynkværdigt syn, jeg møder i spejlet, med morgenhår og andre ”morgenkrøller”, så kan jeg ikke lade være med at grine lidt kærligt af mig selv, og således er dagen startet godt med lidt latter, overbærenhed og kærlighed. Jeg kan tydeligt mærke, at med kærligheden til mig selv bliver kærligheden til andre også med større tolerance og færre fordomme.

Kærlighedskosten

Kærligheden til maden er også noget, vi kan omfatte i vores hverdag. Kosten spiller en vigtig rolle for vores livsglæde og overskud.

Spis en masse grøn økologisk mad. Det er med til at udtrykke vores kærlighed til både vores krop og hele verden.

Omramm Mikhael  Aivanhov skriver i sin bog ”Ernæringens Yoga” Maden er et kærlighedsbrev fra skaberen. Som et eksempel skriver han, at når du tager en frugt, så tænk på, at den er fyldt af solens stråler, at den er et brev fra skaberen.

Når du laver mad, så  koncentrer dig om at lave din mad med kærlighed. Smagen i maden afspejler, om den er lavet med kærlighed. En simpel ret kan smage guddommeligt, hvis kærligheden er i maden. Er den samme opskrift lavet af sur pligt, er smagen og energien ikke til stede, som når den er lavet i kærlighed.

Da jeg en gang var meget forelsket, men ikke rigtig havde nogle penge, lagde jeg al min kærlighed i en ret, der kaldes ”brændende kærlighed” hvor en del af retten består af kartoffelmos. Jeg gjorde mig stor umage med mosen med smør og fløde og sørgede for, at den var uden klumper. Den gjorde stor succes, og min ven talte længe om den kartoffelmos.

Hvis du madmæssigt vil fyre lidt op for parforholdet og en dejlig sex, er der enkelte fødemidler, der især er gode. En god flaske rødvin kan gøre underværker, selvfølgelig i  begrænset omfang. Rødvinen kan være med til at bringe jer tættere sammen og give begge parter en vidunderlig erotisk oplevelse.

Chokoladen må også huskes. Jeg har ofte undret mig, at det især er mænd, der er vilde med chokoladen, indtil jeg forstod, kort fortalt, at dopaminen fra chokoladen bliver frigivet i hjernens lystcenter, og når sit højdepunkt under orgasmen. Så har du svært at sige de små ord ”jeg elsker dig” kan det måske gøres med en smuk æske dejlig chokolade.

Andre gode fødeemner, der kan virkende fremmende på et dejligt kærlighedsfyld sexliv, er hvidløg, der er et afrodisia, mandler, muslinger, avocados, chili. I skrivende stund er det sæson for asparges, der udover at være et godt prebiotik, er kendt for at være godt til en romantisk affære og kan med fordel serveres med lidt ingefær. En engelsk urtemager Nicholas Culpepper hævdede, at asparges vækker lysten i både mænd og kvinder.

Honning er også påskønnet i kærlighedslivet, idet det har vist sig at kunne forhøje testosteronniveauet i blodet. Honning er også nævnt i Kama Sutra.

Når du spiser, så lad være med at skovle maden i dig. Det er hverken sundt for kærligheden, elskoven eller romantikken. Der er en frase, jeg har brugt mange gange, når jeg har undervist i spisevaner og ernæring. Jeg tror,  at frasen er sand. Den lyder: ”som du spiser, sådan elsker du.”

Kosttilskud

Kærlighed og kildevand er ikke helt nok i den verden, vi lever i lige nu. For at have overskud til kærligheden med alle dets facetter og udfordringer kan det være godt med gode kosttilskud.

  • Som altid anbefaler jeg en god base af multivitaminer/mineraler. Nogle komplette midler findes flydende og indeholder også nogle af aminosyrerne.
  • L- arginine, der er en essentiel aminosyre, kan evt. være det tilskud, du mangler til at gøre dit sexliv bedre. Aminosyren virker både på kvinder og mænds lyst.
  • Kan evt. kombineres med Pycnogenol og /eller ginseng og ginkgo biloba.
  • Aminosyren Taurine kan også medvirke til at øge den seksuelle formåen og lyst. Findes i nogle kombinationspræparater sammen med L-arginine.
  • Maca kan måske være den plante, der kan være med til at redde et skrantende sex liv. Maca har været brugt i århundrede til at fremme frugtbarhed og sexlyst. Maca kaldes også peruviansk ginseng og vokser i de høje peruvianske andesbjerge.
  • Tag evt. gerne et ekstra tilskud af B vitaminer. Sørg for at få en kombination af alle B vitaminerne. Hele din krop behøver B vitaminer for at fungere godt både fysisk, psykisk, og mentalt. B vitaminer kan hjælpe med at øge dit overskud til at håndtere kærligheden på alle fronter. Bl.a. kan B 12 medvirke til energi og øget lyst med overskud til kærlighed og sex.
  • Suppler gerne dine kosttilskud med C- og E vitaminer, zink og selen. De er alle gode antioxidanter, der hjælper kroppen på mange måder med at føle sig sund og stærk.
  • Hvidløg har mange gode egenskaber. En af dem er at, hvidløg kan hjælpe til bedre sex og frugtbarhed. Allicinet i hvidløg hjælper til et bedre flow i kredsløbet som hjælper hjertet, men også til et bedre kredsløb i kønsorganerne. Viden om hvidløgets mange egenskaber rækker mere end 5000 år tilbage. Hvidløg nedsætter kolesterol og triglycerider, og har en karudvidende effekt, samt virker let blodfortyndende og medvirker til at nedsætte homocysteinet i blodet.

Tips

Mit kontor har et alter med en masse krystaller af alle slags og i alle farver, med hver sin egenskab. Nogle har jeg endda fået kodet, med forskellige egenskaber.

Jeg har også altid nogle krystaller på mig. I skrivende stund har jeg en masse kodede krystaller ved siden af mig, som giver mig en dejlig energi.

Rosa quarts, som jeg har nogle stykker af, er kendt som den bedste kærligheds krystal. Den hjælper med kærligheden på alle fronter. Den findes ofte i min lomme. Den hjælper generelt med at få mere kærlighed ind i mit liv, både kærlighed til mig selv, men også kærlighed til andre mennesker og dyr.

Af andre gode krystaller kan nævnes bjergkrystal og akvamarin, der også står for livsglæde og kærlighed.

Fra min datter Grethe Linds bog ”Inspiration til at styrke kroppens selvhelbredende kræfter” har jeg fået lov at brug et citat  skrevet af Emmett Fox:

”Der findes ikke den vanskelighed, som tilstrækkelig kærlighed ikke kan overvinde. Der er ingen sygdom, som tilstrækkelig kærlighed ikke kan helbrede. Ingen dør, som tilstrækkelig kærlighed ikke kan åbne. Der er ikke den kløft, som tilstrækkelig kærlighed ikke kan slå bro over. Ikke den mur, som tilstrækkelig kærlighed ikke kan vælte. Og ingen synd, som tilstrækkelig kærlighed ikke kan forsone. Det betyder intet, hvor dybe vanskelighederne end synes; hvor håbløse udsigterne end er, vor sammenfiltret rodet end er; hvor stor fejltagelsen end er. En tilstrækkelig realisering af kærlighed vil opløse det hele. Og hvis du kunne elske nok, ville du være den lykkeligste og stærkeste person i verden.”

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.