Det danske magasin i Spanien

Del

Selvom der lige er startet et nyt år, er det som alle de gamle restriktioner, Coronatrusler, coronapas, test, øgede vaccinationer til både børn og voksne og lignende fortsætter med uformindsket styrke med nye mutationer, senest den nye Omikron, der øger frygten hos mange mennesker. Heldigvis ser det ud til at Omikron har et mildt forløb.

Yderligere generelle bekymringer er den stigende inflation, og krigstrommerne der er begyndt at lyde i det fjerne.

Således er også dette nye år startet som noget af en udfordring.

Alligevel føler mange af os at lysere tider er på vej både i overført og almindelig betydning, hvilket bekræftes af både top astrologer og spirituelle medier, der forudsiger at 2022 på mange måder bliver bedre end de forgangene 2 år.

For mange af os har stress, angst og frygt fra de sidste 2 års udfordringer sammen med julen og nytårets festivitas været årsag til øget kropsvægt mere end der er godt for os.

Det er vigtigt for mig at pointere, at vi alle sammen er forskellige og er forskellige typer, og derfor må standardvægten ikke være dominerende.

Artiklen her handler om, hvordan du med en almindelig kost, kan hjælpe dig til at slanke dig uden at følge en speciel kur. Vil du gerne følge en speciel diæt, findes der mange bøger og emner på nettet.

Kalorietælling gør det ikke alene. Selvfølgelig må du bruge kalorietælling på en fornuftig måde, men du må starte med at tænke på dit tarmsystem og på, hvordan du har det med dine tarme. Det er vigtigt for at slanke dig, at du har et velfungerende tarmsystem med en masse gode tarmbakterier. I alt arbejder ca. 2 kg gode bakterier og mikrober for dig i alle døgnets 24 timer. Derfor må du tænke på, hvordan du behandler den del af din krop. Er tarmsystemet i uorden, er det svært at slanke sig.

Tarmfloraen er individuel, men som hovedregel gælder det, at den må være sund og meget varieret. Jo bedre din tarm og tarmflora fungerer, jo nemmere er det at slanke dig. Som bonus fås også et bedre helbred og større velbefindende. 80% af vores immunsystem sidder i tarmene.

Kosten

At ændre dine spisevaner kræver vilje og en god indsats. Du må prioritere din kost højt og fodre dig selv og dermed dine tarme med gode, helst økologiske fødevarer. Kvaliteten af den mad du spiser er vigtig både for din tarmflora og din vægt. Generelt finder jeg, at kvaliteten af den mad vi køber er elendig. Reklamerne i TV lyder, hvor billigt du kan købe maden. Ingen, så vidt jeg har set, annoncerer med at have den bedste kvalitet. Uden at være fanatisk er jeg nærmest lettere hysterisk med at få gode madvarer. Det gælder både kød, brød, grøntsager og frugter m.m.

Hold dit blodsukker stabilt. Bananer kan de fleste godt lide. De er rige på vitaminer og mineraler. Næste gang du køber bananer, skal du måske i stedet for de gule bananer vælge grønne bananer. De er lidt mere hårde, lidt mere bitre og ikke så søde i smagen. De indeholder resistent stivelse, der gør bananen blodsukkerstabiliserende. Jeg elsker de grønne bananer og synes, der er meget mere smag i dem end de modne bananer. Også kolde kartofler og søde kartofler er blodsukker-stabiliserende. Til blodsukkeret hjælper det at spise mange grøntsager gerne kål, masser af broccoli, samt fermenterede grønsager.

Spis desuden lidt kød gerne fjerkræ eller vildt, fisk, æg, bønner og linser og god hjemmelavet dressing til din mad. Hold dig til to stykker frugt om dagen og helst dem, der ikke er alt for søde. Husk også at inkludere bælgfrugter, mandler og alle former for frø. Hold dig fra sukkerholdig mad, hvidt brød og pasta. Mange bliver trætte og sløve af at spise glutenholdig mad. Undgå også al præfabrikeret mad, raffinerede fødevarer, fastfood og færdiglavet mad. Det er bedst at lave maden fra bunden i videst mulig omfang. Vælg de bedste fedtstoffer. Her i Spanien har vi den fineste olivenolie, brug den til maden, råkosten salaten og på dit glutenfrie brød. Bliver du sulten mellem 3 og 4 om eftermiddagen, så spis lidt mandler eller 20 gram mørk chokolade allerhelst 92%.

Jeg finder, det er bedst i store træk at planlægge måltiderne ca. en uge frem, det er meget lettere overskueligt og ikke så stressende. Mange gange laver jeg større portioner, så der er til lidt frokost dagen efter.

Hold gode spisevaner. Det er desværre noget, jeg finder bliver negligeret i de fleste kost- og slankevejledninger.

Spis morgenmad hver morgen.

Vil du slanke dig, så spis ikke for meget. Tag en – ikke stor portion – smag den og tyg den langsomt.  Læg derefter kniv og gaffel fra dig.

Småspis ikke mens du tilbereder maden, og heller ikke efter at have afsluttet måltidet.

Inden du starter med at spise så sid lige et øjeblik og nyd madens udseende. På den måde starter enzymerne allerede deres arbejde i mundhulen, inden de når ned til din bugspytkirtel, der ofte er både overarbejdet og stresset.

Spis langsomt i ro uden TV, og lign, og for meget støjende selskab.

Der skal være en god atmosfære omkring måltidet. Alt for ofte tilbringes måltiderne med familien, mens man diskuterer og måske skændes. Aftal på forhånd, at det skal gøres på andre tider.

Kan hovedmåltidet være ved middagstid, er det bedst for en slankekur. Så kan aftensmaden bare være et æble, lidt råkost eller salat.

Kosttilskud

 • På en slankekur er det vigtigt at sikre dig, at du har det godt. Det er grundlæggende at tage et tilskud af vitaminer og mineraler af god kvalitet. Det hjælper til en velfungerende forbrænding.
 • Husk de sunde fedtstoffer. De arbejder sammen med ovenstående som et symfoniorkester
 • Det kan være godt med et ekstra tilskud af B-vitaminer. De er nødvendige for alle kroppens omsætninger og funktioner af vores enzymer.
 • Brug gerne et ekstra tilskud af Q10. De øger energiproduktionen i mitokondrierne.
 • De fleste mangler D vitaminer. Tag et tilskud af 100 mcg daglig.
 • Magnesium er et mineral, mange mennesker mangler. Det har vist sig, at magnesium og D vitaminer hjælper hinanden, så du kan evt. tage D vitaminer om morgenen og magnesium om aftenen, så magnesium hjælper til en god nattesøvn.
 • Tilføj en god kvalitet probiotika.
 • For at hjælpe stofskiftet kan du evt. supplere med selen. Selen forbedrer omsætningen af et stofskiftehormon.
 • Zink er bl.a. også godt for stofskiftet.
 • Sørg for et tilskud af C vitamin. Det er en af vores vigtigste antioxidanter.
 • Mange mennesker mangler jod. Du kan tage det som jod- eller kelptabletter. Også tang er jodholdig.
 • Krom hæmmer den søde tand. Studier har vist, at krom kan hjælpe til at regulere både sukkertrang og blodsukkeret. Derfor kan et kromtilskud på 200 mcg dagligt, hjælpe dig til at bryde en ond cirkel, så du lettere gennemfører din slankekur. Er du en slikmund, må du vide, at sukker stjæler af den krombeholdning, der er i kroppen.
 • Vil du gerne bruge hjælpemidler til at slanke dig kan Nupo slankepulver være en ide.
  Det er et poplært proteinrigt slankepulver, der findes i mange smagsvarianter. Det kan evt. være en god måde at kickstarte en slankekur på.
 • Hvis du vælger et slankemiddel, skal du vide, det ikke er en mirakelkur. Efter min mening må det suppleres med en ændring af dine kost og livsvaner, men det kan være et godt supplement.
 • Der findes også forskellige slankepiller hvor Keto slankepillen er af de mere kendte. Det kræver dog nok, at du også følger en keto slankekur, som er udenfor denne artikels emne.

Tips

Sørg for en eller anden form for motion hver eneste dag. Selv holder jeg af en god daglig gåtur, og mere bliver det ikke til lige nu. Er det gåturen, du vælger, må den mindst være i 30 minutter og gerne i rask tempo.

Det er vigtigt, du finder en motionsform, der passer til din personlighed, og som gør dig glad.

Tilstrækkelig med en god søvn kan gøre underværker.

Udeluk, så vidt det er muligt, alle former for stress. Er du stresset, er der ikke langt til køleskabet for at finde en kortvarig trøst, der stresser dig mere bagefter. Se på den situation, der stresser dig. Mange gange kan stressen viftes væk med et ”PYT – Jeg finder, at det lille ord ”PYT” er et gavnligt afstresningsmiddel.

Tag gerne et lille hvil midt på dagen, hvor ingen forstyrrer dig. Lyt evt. til din yndlingsmusik. Nogle gange elsker jeg kortvarigt at høre lidt ”vild” musik og så danse fridans for fuld udblæsning.

God motion og masser af glæde kobles således sammen.

Nyd livet og dets små glæder. Tæl de lyse timer og husk taknemmeligheden i de små sejre.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.