Det danske magasin i Spanien
Fyret, fyret, fyret, fyret og fyret…!

Fyret, fyret, fyret, fyret og fyret…!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

“Al-Thani narrede os alle!”

Træner Víctor Sánchez del Amo hyrer samme advokat, som har rejst bedrageri-sag mod Al-Thani


Farvel til Víctor

Hans skæbne blev beseglet på et pressemøde lørdag den 4. januar før matchen mod DBU-direktør Peter Møllers tidligere klub, Oviedo i Asturien. Kritiske udtalelser om topledelsen i Málaga CF personificeret ved præsidenten og formanden, Sheik Al-Thani, og den nye administrerende direktør, den amerikanske advokat Richard Shaheen, betød fyring af træner Víctor Sánchez del Amo. Ikke på gråt papir, som i de gode gamle dage, med på WhatsApp!

Det 10. trænerskift i katastrofen Al-Thanis nu 10. år i spidsen for Málaga Club de Fútbol!

Tirsdag den 15. januar indkaldte den 43-årige Madrid-træner – ex-landsholdsspiller for Spanien og klubkammerat i Real Madrid med vor danske legende Michael Laudrup – så til pressemøde på hans faste domicil i Málaga, Hotel Sol Melia Guadalmar, med barudsigt til stor pool og azurblåt Middelhav. Knap 100 pressefolk fra de lokale og de store spanske medier lå på gulvet, sad på hårde stole og stod op for at lytte til det, det den meget afholdt og respekterede træner havde at sige. Hårdt ramt af offentliggørelsen af en video af intim karakter med ham på de sociale medier i Oviedo-weekenden.

”Tak til min kone, børn, mine forældre, mine brødre, den store Málaga CF-familie og alle, der har støttet mig i en svær tid”

– Víctor Sánchez del Amo

Anmeldelse og jobtilbud

Hacker-angrebet blev straks meldt til såvel lokalt som nationalt politi, som en uge efter anholdte, afhørte og løslod hovedgerningsmanden. Han er fra Córdoba-området og havde afkrævet Víctor 20.000 euro for ikke at offentliggøre videoen. Men Víctor ville ikke lade sig afpresse.

Han var i chok. Men fik straks en overvældende opbakning af spillerne, fansene, folk på de indre linjer i Málaga CF, af familien – hans kone sad på første række til pressemødet – og det spanske fodboldforbund, hvor formand Rubiales, tidligere formand for spillerforeningen, straks tilbød ham job, hvis Málaga CF fyrede ham.

”Jeg vil understrege, at det for Málaga CF er meget vigtigt at forstærke holdet. Jeg håber på overlevelse i denne sæson i 2. division og så skal den næste lyde på forstærkninger”

– Víctor Sánchez del Amo

Nu en strid om penge

På pressemødet, der varede 65 minutter, flankeredes Víctor af sin advokat, Francisco Valverde, og hans trænerteam David Doniga, Carlos Morales og Nacho Oria. Valverde lettere afslappet, men de tre andre som forstenede. Målmandstræneren, den tidligere landsholdskeeper Contreras, der modsat de andre er fra Málaga, sad sammen med Víctors kone.

De ryger med Víctor ud.

”Det er bemærkelsesværdigt, at mit team og jeg har holdt holdet i denne sæson i live. Alt, hvad jeg sagde og har sagt har haft et eneste formål: At forbedre situationen”

– Víctor Sánchez del Amo

Denne helt specielle og usædvanlige sag har endvidere tilført det aspekt, at Málaga CF ikke har ønsket et mindeligt farvel med Víctor – endsige vente med det drastiske afskedsskridt indtil der var faldet ro om hans person. Klubben, oplyste Víctor, vil ikke udbetale, hvad han har krav på, hvorfor han har måttet hyre advokat Valverde.

En interessant person i den forstand, at han tillige er advokat for mindretalsaktionærerne, der har anlagt sag mod Al-Thani for bedrageri. 

For Valverde står det klart, at videoen af intim karakter kan være en del af fyringsgrundlaget. 

”Men Víctor har jo ikke gjort noget kriminelt”, fastslår han.

”Skulle vi få mulighed for at vende tilbage til Málaga CF er vi parat. Vi elsker klubånden her. Vi har kun mødt kærlighed i en vanskelig tid”

– Víctor Sánchez del Amo

Lånte til lønninger

Málaga CF ved Richard Shaheen valgte senere at begrunde fyringen med ”disciplinære” årsager.

Og hvad var det så træner Víctor klar i mælet sagde før matchen i Oviedo?

”Da min trænerstab og jeg i sommeren 2019 besluttede at fortsætte i Málaga CF, blev vi narret og bedraget.

Alle vidste, at Málaga CF-truppen skulle forstærkes efter oprykning til La Liga glippede i sidste sæson.

”Jeg sagde til Richard Shaheen, at klubbens afskedigelses-”tilbud” var uacceptabelt, men at den bare kunne genindsætte mig”

– Víctor Sánchez del Amo

Og vi var klar til at tage endnu et nap. Vi elsker alle i min stab de sportslige udfordringer. Men vi fik ikke at vide af klubben, at økonomien var af en sådan en kaliber, at den skulle optage lån for at udbetale lønninger og at La Liga måtte straffe klubben for ikke at have lønkapacitet til nye spillere. Det kom således bag på os at store nyerhvervede navne som Okazaki og Rodriques ikke kunne få licens til at spille.

Jeg stod med en trup, hvor blot 17 spillere var på kontrakt, så jeg hele tiden ved skader og karantæner måtte supplere holdet med unge spillere”.

Kendte hans synspunkter

”Nej, mine ord er måske ikke bagelige at høre”, fortsatte han og gjorde det klart, at han ikke ville være medskyldig i den sportslige situation Málaga CF befinder sig i. Helt i strid med hans og trænerstabens ambition.

Víctor så i slutningen af 2019, hvordan konkurrenter i 2. division ville opruste samtidig med at han fra sportsdirektør Manolo Gaspar erfarede, at spillere skulle afsættes for et forbedre økonomien i Málaga CF.

”Herfor har Al-Thani og Richard Shaheen ansvaret”, fastslog Víctor.

”Jeg har altid kommunikeret tæt med ledelsen. Mine synspunkter om den sportslige situation ytrede jeg allerede før jul overfor den”.

”Politiet har gjort et fantastisk arbejde i min intim-video-sag. Her fik jeg trøstende hjælp til at komme videre. Respekt og samarbejde fra min side så jeg kan komme videre”

– Víctor Sánchez del Amo

Et stor til lykke

Víctor og hans stab var ikke på Estadio La Rosalda til den første kamp efter fyringen – mod Ponferradina.

Den overværede de i TV i Carlos Morales villa i Fuengirola.

”Et stort til lykke til den debuterende træner Sergio Pellicer og holdet med sejren” kommer det fra Víctor.

”Vor kærlighed til klubben en intakt. Vi forlader den ikke med bitre følelser.

Men jeg er blevet uretfærdigt behandlet”.


Sheikens 10 trænere på 10 år!

Jesualdo Perreira, portugiser: 2010 – 2011 (fyret i november 2010)

Manuel Pellegrini, chilener: 2010 – 2013 (Førte Málaga CF til Champions League)

Berndt Schuster, tysker: 2013 – 2014 (blev ikke forlænget, da Málaga CF ikke blev blandt de bedste ti placerede i La Liga i sæsonen)

Javi García, spanier: 2014 – 2016 (brugte sin kontrakt-klausul om at sige op, da han fik et tilbud fra Rubin Kazan i Rusland)

Juanda Ramos, spanier: 2016 – 2018 (sagde op i december 2016)

Marcelo Romero, uruguayaner: 2017 (fyret i marts 2017)

Michel, spanier: 2017 – 2018 (fyret i januar 2018)

José Gonzales, spanier: 2018 (planmæssig halvsæson)

Juan Ramon Muñiz, spanier: 2018 – 2020 (fyret i april 2019)

Víctor Sánchez del Amo, spanier: 2019 – 2020 (fyret i januar 2020)


Al-Thani meldt til politiet

Málaga CF er ved at bringe orden i økonomien.

Den amerikanske advokat Richard Shaheen har haft rigeligt at se til, siden han for tre måneder siden tiltrådte som administrerende direktør i Málaga CF. Hovedopgaven var at rette økonomien op, så klubben ikke blev tvangsnedrykket fra 2. division for ikke at overholde financial fair play-bestemmelserne, og fik så i januar ordre fra klubpræsident sheik Al-Thani på at fyre den vellidte og populære træner, 43-årige Víctor Sánchez del Amo.

Mindretals-aktionærerne i klubben (besidder 3 %) har meldt Al-Thani til kriminalpolitiet i Málaga for bedrageri bestående i illoyal administration og uretmæssig forvaltning af midler i Málaga CF. Al-Thani og hans sønner i bestyrelsen, Nasser, Nayef og Rakan, skulle have bevilget sig selv lån på tilsammen ca. 5 mio. euro og ubevilgede lønninger også på ca. 5 mio. euro.

Borgmesteren i Málaga, Francisco de la Torre, op politiske instanser bakker op om initiativet.

Den retslige proces var ved redaktions deadline ikke startet. En dommer har af mindretalsaktionærerne fået alle beviser fremlagt ligesom La Liga-organisationen skal aflægge beretning for økonomi-status i Málaga CF og regnskabsdokumentation for forholdene i klubben.

På et pressemøde i Málaga CF fortalte Richard Shaheen blandt andet, at han i december havde underrettet La Liga om den økonomiske situation og bestræbelserne for at forbedre den. På driftsudgifterne er der sparet 939.138,00 euro og indtægterne er øget med 953.000,00 euro.

Og så nævnte han, at lønningerne til Al-Thani-familien er suspenderet!

Gælden, der skal bringes ud af verden er på 5 mio. euro.


Ny striker rykker nu ud

Samme dag som ex-træner Víctor Sanzhez del Amo holdt sit pressemøde, præsenterede Málaga CF en ny striker i presserummet på Estadio La Rosaleda – for langt færre pressefolk. Der er tale om den 23-årige Sergio Buenacasas, som for en halvsæson er lejet i La Liga-klubben Mallorca.

Buenacasas havde som 16-årige et ophold i den italienske storklub Juventus FC på en gratis overførsel, men det blev aldrig til debut på Serie A-holdet. I Spanien har han repræsenteret Zaragoza (tre kampe uden mål), 3. divisionsklubben Barakaldo (38 kampe og 14 mål), og altså Mallorca (otte kampe uden mål).

Samtidig har Málaga CF lejet den 23-årige Alex Mula ud til 2. divisionsklub-rivalen Alcorcón i Madrid.

Her er i forvejen en tidligere Málaga-spiller, den skotske forward Joe Harper.


Pellegrini afsat i West Ham

Den mest succesrige træner i Málaga CF gennem tiderne, den 66-årige chilener Manuel Pellegrini, blev ved årsskiftet afsat i den engelske Premier League-klub West Ham. Han fungerede i Málaga i den fantastiske periode fra 1910 til 1913, hvor klubben kvalificerede sig til Champions League og nåede helt frem til kvartfinalen – elimineret af tyske Borussia Dortmund med den nuværende succestræner i Liverpool, Klopp, i spidsen.

Med Pellegrini opnåede Málaga CF endvidere sit højeste pointantal nogensinde – 58!

En rundkørsel i Málaga By er opkaldt efter ham – og han har bevaret bolig i Marbella.

Manuel Pellegrini har endvidere fungeret i store klubber som Villareal, Real Madrid og Manchester City med en afstikker til kinesisk fodbold.

Hans afsked med West Ham på et tidspunkt, hvor holdet bevægede sig ned mod nedrykningspladserne i Premiere League.


Elche solgt til kendt argentiner

Endnu en udlænding køber en spansk 2. divisionsklub i fodbold. Den mest indflydelsesrige agent i Argentina, Christan Bragarnik, har overtaget tøjlerne i Elche. Han har erlagt 22 mio. euro for 70 % af aktierne i klubben. De resterende 30 % ejes af investeringsgruppen Score Club 2019 SL.

Christan Bragarnik er i argentinsk fodbold agent for flere end 100 spillere og 20 trænere.

Og præsidenten for den argentinske storklub Boca Juniors, David Anglitic, går i Elche ind som partner for Bragarnik. Han var således på lægterne på Estadio La Rosaleda, da Málaga CF og Elche spillede uafgjort 3-3 i slutningen af november 2019.

Inden denne sæsons start tog en sheik fra Saudi Arabien over i UD Almería, pt. tophold i 2. division.

Turki Al-Sheilkh erhvervede denne klub for ligeledes 22 mio. euro og betalte klubben ud af en gæld på 7 mio. euro.


Fine tilskuertal på La Rosaleda – i top i rækken

Estadio La Rosaleda i Málaga var i første halvdel af turneringen i 2. division det trediebedst besøgte i rækken. Med et gennemsnit på 15.810 tilskuere. Kun overgået af Zaragoza med 22.183 på La Romareda og Sporting Gijón med 17.876 på El Molinón.

Málaga CFs tal for de enkelte opgør på La Rosaleda:

Málaga CF – Las Palmas: 17.612

Málaga CF – UD Almería: 18.068

Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611

Málaga CF – Sporting Gijón: 15.272

Málaga CF – Cádiz CF: 17.467

Málaga CF – Real Oviedo 16.085

Málaga CF – Fuenlabrada: 15.521

Málaga CF – Elche: 13.691

Málaga CF – Tenerife: 14.027

Málaga CF – Lugo 14.700

Anden halvdel af turneringen:

Málaga CF – Ponferradina 12.203


Málaga CFs resultater i 2. division

Racing Santander – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – UD Las Palmas 1 – 1

Girona – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – UD Almería 0 – 1

Mirandes – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Rayo Vallecano 1 – 1

Albacete – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Sporting Gijón 1 – 1

Real Zaragoza – Málaga CF 2 – 2

SD Huresca – Málaga CF 2 – 0

Málaga CF – Cádiz CF 1 – 2

Deportivo La Coruña – Málaga CF 0 – 2

Málaga CF – Real Oviedo 2 – 1

SD Ponferradina – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Fuenlabrada 0 – 0

AD Alcorcón – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Elche 3 -3

Numancia – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Tenerife 2 – 0

Extremadura – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Lugo 0 – 0

Real Oviedo – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Ponferradina 1 – 0


Målscorere for Málaga

Sadiku 8

Antonin 4

Adrian 3

Cifu 1

Lombãn 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1


Karantæner

Adrian 1 spilledag

Keidi Bare 1 spilledag

Luis Hernandez 1 spilledag

Luis Muñoz 1 spilledag

Juan Carlos 1 spilledag

Diego Gonzalez 1 spilledag

Træner Víctor 2 spilledage


Tre på Ugens Hold

Efter 27 spillerunder i 2. division havde tre Málaga-spillere formået at komme på Ugens Hold.

Målmand Munir, 29 år og fra Marokko.

Strikeren Antonin, 20 år og spanier.

Venstre wing Juan Carlos, 29 år og spanier.

Midtbanespiller Keidi Bare.


Sæsonens spiller

Federacionen af supporterklubben i Málaga CF kårede i december 2018-19 sæsonens spiller.

Det blev 31- årige kaptajn Adrián – spilleren med de flest minutter i den blå-hvide spillerdragt siden han kom til klubben i 2017.

Sidste sæson blev han med 10 fuldtræffere en af de mest scorende for Málaga CF.

Han er søn af den tidligere Málaga-træner Michel – afsat i januar 2018.


Trænerfyringer:

Danskere med ny boss

Huj-hej, hvor det er gået ved svingdøren

Trænerfyringer blev dagens kost midt i sæsonen såvel i La Liga som i 2. division:

La Liga:

Inden år 2019s udgang fik to danske spillere i den bedste spanske fodboldrække, La Liga, ny træner.

Chefhoveder rullede i Celta Vigo og Leganes.

Pione Sisto har nu i Celta fået Oscar Garcia Junyent, franskmand, i trænersædet i stedet for Fran Escriba, og i Madrid-klubben Leganes med Martin Braithwaite er berømtheden Javier Aquirra, en kontroversiel mexicaner, nu i spidsen for dette mandskab i stedet for argentineren Mauricio Pellegrino.

Aquirre har i Spanien tidligere trænet Osasuna, Atletico Madrid og Real Zaragoza. Senest har han haft ansvaret for Al-Waha i Abu Dhaki i de Arabiske Emirater. Han har endvidere været landstræner i dette land og i Mexico.

Og så røg Pablo Machin slut december hos den daværende bundprop, Barcelona-klubben Espanyol, der havde gjort det godt i Europa League. Han blev erstattet af den karismatiske Abelardo, ex-topspillere i FC Barcelona, og som træner tidligere afsat i Sporting Gijón og Alvares,

2. division:

I 2. division blev Aritz López García, Tenerife CF, offer for sæsonens femte fyring i rækken. Han afløstes af den tidligere Valencia-spiller Ruben Baraja med over 40 landskampe for Spanien på bagen. Hans træner-CV lyder på Elche, Rayo Vallecano og Sporting Gijón.

Så blev den tidligere serbiske landsholdsspiller Miroslav Djukic tilkaldt til Sporting Gijón, da Jose Alberto fik silkesnoren. Djukic er 53 år med 11 trænerjob bag sig. Som aktiv spillere han i 14 år i Spanien for klubberne Tenerife, Valencia og Sporting Gijón.

Da Lugo sagde farvel til Eloy Jimez efter 1-1 mod Málaga CF den 22. december blev den tidligere spanske landsholdsspiller Curro Torre tilkaldt som coach. Hans trænergerningen havde tidligere budt på en kroatisk klub og Córdoba. Som aktiv slog han sine folder i Valencia.

Og så røg Luis César Sampedro i storklubben, Deportivo La Coruña, der efter første turneringshalvdel sensationelt lå sidste i 2. division. Han var tidligere kommet til efter fyring af Jose Angel Anquela. Nu hedder manden i det varme sæde Fernando Vazquez – hans tredje ansættelse i klubben. 

Málaga CF startede år 2020 med at smide Víctor Sánchez del Amo på porten. Han blev afløst af reserveholdets coach, Sergio Pellicer – nok midlertidigt.

Vær sikker på, at svingdøren stadig vil bevæge sig.


Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion. Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller

+34 617 700 424

info@malaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@malaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena. 

Klubben optager fortsat nye medlemmer.Kampe på Estadio La Rosaleda i februar:8./9: Málaga CF – Numancia22./23.: Málagas CF – Racing Santander(Matchtidspunkt endnu ikke fastsat)www.malaga-support.dk

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa