Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Midt i al tumulten i Málaga CF dukkede 19-årige Antoñin op på kamp-scenen fuld af ambitioner – og nu med kontrakt


Efter blot tre træningsseancer gav den nu fyrede træner, Víctor Sánchez del Amo, den blot 19-årige Antonio Cortes Heredia – blot kaldet Antoñin – debut på divisionsholdet lørdag den 21. september 2019 på Estadio Carlos Belmonte i Albacete. Hjemmeholdet sejrede 1-0, men Antoñin, der stort set kom ud af den blå luft, imponerede. Han har med sit uimodståelige gå-på-mod, uortodokse og frække stil som wing siden været fast inventar på holdet i den tumultariske tid i Málaga CF.

Og prompte udtaget til Ugens Hold i 2. division.

”Antoñin skilte sig straks ud,” fortæller Víctor. ”Han gjorde, hvad jeg forlanger af alle mine spillere:

Lod støvlerne tale på grønsværen. Og så kunne enhver se, at der er store muligheder i ham. Det glæder mig, at han har vist stor målfarlighed og tegnet sig for flere vigtige fuldtræffere i Málagas vanskelige situation i 2. division”.

Stjerneskuddet Antoñin iagttages under træningen på en regnvejrsdag af ex-træner Víctor og hans assistent David Doninga. Víctor opfandt ham.

Fortjenester på ham

Antoñin fik tegnet sig for så mange spilleminutter, at han blev berettiget til, at hans akademi-kontrakt afløstes af en signing som professionel med lønforhøjelse og en væsentlig salgsklausul. Det var en stolt sportsdirektør Manolo Gaspar, ex-La Liga-spiller, der sammen med Málaga CFs administrerende direktør, den amerikanske advokat Richard Shaheen, præsenterede kontrakt-seancen for pressen på Estadio La Rosaleda.

”Malaguista-fansene er utrolige. De er alle i mit hjerte og vil altid være det. Jeg vil aldrig glemme deres ovationer. Da jeg ankom til omklædningsrummet efter Oviedo-sejren havde jeg gåsehud”.

– Antoñin efter at have scoret i kamp.

Antoñin blev hermed Málaga CFs 18. kontraktspiller i denne sæson – spillende med rygnummer 19 på venstre fløj.

Hans agent, Joaquin Barcena, vurderer, at hans protege kan tjene rigtig mange penge i den nærmeste fremtid.

”Det bedste, der kan ske med Antoñin, er, at han lykkes fuldt ud i Málaga CF. Så tjener klubben en masse penge på ham og på at han selv får en endnu bedre kontrakt i en større klub”, siger Barcena.

Hertil kommenterer sportsdirektør Gaspar:

”I øjeblikket er næsten ethvert salg et dårligt salg for Málaga CF. Men nogle af vore dyre spillere skal væk. Jeg ser dog ikke Antoñin som et salg, men som et stort aktiv for os”.

Flaget til vejrs. Linjevogteren markerer offside på Antoñin. Han har altid fart på. I baggrunden Málaga-backen Cifu.

Tysk fejl-visit

Da Antoñin har spildt en ungdomsperiode i den tyske topklub Schalke 04 i Gelsenkirchen har han ikke kunnet gøre sig bemærket til spanske U-landshold. Allerede da han var 16 år opdagede den tyske klub ham i Málaga. Også Real Madrid og Málaga CF ville dengang have ham tilknyttet, men Antoñin underskrev en 4-årig kontrakt med Schalke 04. En signing han aldrig opfyldte.

”Det er en ære for mig, min familie og venner, at jeg nu er blevet professionel fodbold-spiller. Alle er glade. En drøm for mig er opfyldt”.

– Antoñin efter kontrakt-underskrivelsen

Málaga-teenageren kunne ikke tilpasse sig livet i Tyskland væk hjemmefra og vendte tilbage til Málaga. Udnyttelsen af det frustrerende europæiske eventyr var Málaga CF ikke sen til. Han fik kontrakt med akademiet og spillede 3. divisionsfodbold for en anden Málaga-klub El Palo på en lejeaftale. Her blev det til 16 kampe.

Tvunget af omstændighederne i denne sæson prøvede træner Víctor en halv snes akademi-spillere på sit 2. divisionsmandskab med klart den største succes for Antoñin.

Efter fyringen af Víctor tog Sergio Pellicer over som træner med et indgående kendskab til Antoñin. De har arbejdet sammen i Málaga CFs akademi. 

Far på lægterne

Antoñins divisionsdebut på Estadio La Rosaleda i Málaga blev mod topholdet Cádiz midt i oktober sidste år (1-2). Her så hans far for første gang sønnen fodbold-live.

”Som barn sagde jeg til min far, at han ikke skulle komme og se mig i kamp, før jeg kom på et professionelt hold. Og den dag i min første kamp på La Rosaleda fik jeg billetter til ham, og han kom for at se mig. Forestil dig, hvordan det var. Ellers havde han kun fulgt mig på TV,” fortæller Antoñin.

17.612 var på lægterne til hans første optræden på La Rosaleda!

Næste match her blev den helt store triumf for Antoñin. Málaga-sejr på 2-1 over Ovideo fra Asturien med Antoñin som første målscorer og direkte årsag til det andet mål, da der blev begået straffespark mod ham.

Det udnyttede hans forward-kollega Saduki, Málaga CFs albanske topscorer.

Siden har Antoñins støvler budt på flere målgivende skud.

Antoñin i kamp på Estadio La Rosaleda.

Den store drøm

”Jeg havde drømt om sådan en kamp siden jeg var tre år,” sagde han til pressen.

Og til træner Víctor:

”Den tillid, du har vist mig, måtte jeg give tilbage på banen”.

Antoñin føler, han befinder sig på en sky.

For succesen er fortsat.

”Jeg vil altid have Málaga i mit hjerte”, siger han og overlader hans fremtid til sin agent. Ham, der tog så grueligt fejl ved at sende ham til Tyskland!


Kort klub-karriere

Antonio Cortes Heredia

Født 4. juni 2000 i Málaga

Trøjenummer 19

Position som wing

Klubber:

Málaga CFs akademi

Schalke 04, Tyskland, Bundesliga

Atlético Malagueño, 3. division

El Palo, Málaga, 3. division

Atlético Malagueño, 3. division

Málaga CF 2. Division


Víctor kræver nu 600.000 euro af Málaga CF.

Træner Víctor kræver nu 600.000 euro

Da Málaga CF i januar med begrundelsen ”diciplinære årsager” fyrede den populære træner for 2. divisionsholdet, Víctor Sánchez del Amo, kunne parterne ikke i mindelighed blive enig om en fratrædelsesaftale.

Derfor går Víctor nu rettens vej med et krav på 600.000 euro. Han mener, at fyringen var uberettiget og at han har lidt moralsk skade. Málaga CF begrundede de ”diciplinære årsager” i Víctors kritik af formand og præsident, sheik Al-Thani, og hans involvering i en video af intim karakter.

Træneren før Víctor, Juan Ramón Muñiz, blev også kontraktmæssigt afsat i utide og her kunne partnerne heller ikke blive enige om en økonomisk kompensation for Muñiz. Men i den sag er der nu indgået et forlig.

Partnerne har forpligtiget sig til ikke at oplyse indholdet af det.


Løntung Keko væk.

1 mio. euro til Málaga CF ved transfers

UD:

Hugo – ung forward til Real Madrid for 300.000 euro. Blev sendt videre til 2. divisionsklubben Deportivo La Coruña på en lejeaftale.

Lorenzo – ex Manchester City sendt videre til den schweiziske topklub St. Gallen på en fri transfer.

Mula – ung angriber lejet ud til 2. divisionsklubben Alcorcón i Madrid for resten af sæsonen.

Ivan Rodriguez – ung back lejet ud til 2. divisionsklubben Ponferradina i Nordspanien for resten af sæsonen.

Jose Rodriguez – rutineret midtbanespiller lejet ud til 2. divisionsklubben Fuenlabrada i Madrid for resten af sæsonen.

Keko – rutineret fløjspiller afsat til 2. divisionsklubben Deportivo La Coruña i Galicien på fri transfer. Videresalgsklausul på 30 %.

Cecchine – fiasko-indkøb nu lejet til Unionen Santa Fe i hans hjemland, Argentina, efter ophold i amerikanske Seattle Sounders. Har tidligere været udlejet til Leon de Mexico Club i Mexico og Banfield i Argentina.

IND:

Buencasa – forward lejet i La Liga-klubben Mallorca resten af sæsonen.

Morente – forward på fri transfer fra 2. divisionsklubben Lugo i Galicien. Har kontrakt med Málaga CF til 2023.

Med de 300.000 for Hugo og sparede lønninger, hvoraf Kekos og Jose Rodriques var store, en samlet gevinst for Málaga CF i resten af sæsonen på ca. 1 mio. euro.


Camacho giver fortsat penge.

Og 2 mio. euro ekstra fundet

Málaga CF administrerende direktør, den amerikanske advokat Richard Shaheen, har på et pressemøde oplyst om yderlig forbedring af den livstruende dårlige økonomi i klubben. Interne besparelser på ca. 1 mio. euro med bl.a. fyring af fem medarbejdere på forskellige niveauer suppleret med flere indtægter, hvor sponsorer er en væsentlig del.

Og så bonusser på 500.000 fra den tyske Bundesliga-klub Dortmund for den tidligere Málaga-spiller Camacho, som i 2017 blev handlet 10 mio. Dækker afdrag, placeringer og kampantal.

Hertil kommer, at mindretalsaktionærerne i Málaga CF, ved rettens vej vil have dømt Al-Thani for bedrageri og hvidvask. Han skulle have trukket knap 10 mio. ud af klubben i selvbestaltede lån og lønninger til ham og hans sønner som udgør bestyrelsen.


De tjente penge i januars transfer-handler

Otte af de 22 klubber i 2. division tjente penge ved handler i januars transfervindue.

Topscorer blev Madrid-klubben Rayo Vallecano med en gevinst på 9, 1 mio. euro.

Herefter fulgte:

Elche + 1,3 mio.

Almería + 1,1 mio.

Racings Santander + 1,05 mio.

Albacete + 0,7 mio.

Ponferradina 0,6 mio.

Málaga CF + 0,3 mio.

Las Palmas + 0,3 mio.

De resterende 14 klubber gik i 0!


Pellegrini afsat i West Ham

Den mest succesrige træner i Málaga CF gennem tiderne, den 66-årige chilener Manuel Pellegrini, blev ved årsskiftet afsat i den engelske Premier League-klub West Ham. Han fungerede i Málaga i den fantastiske periode fra 1910 til 1913, hvor klubben kvalificerede sig til Champions League og nåede helt frem til kvartfinalen – elimineret af tyske Borussia Dortmund med den nuværende succestræner i Liverpool, Jûrgen Klopp, i spidsen.

Med Pellegrini opnåede Málaga CF endvidere sit højeste pointantal nogensinde i en sæson – 58!

En rundkørsel i Málaga By er opkaldt efter ham – og han har bevaret bolig i Marbella.

Manuel Pellegrini har endvidere fungeret i store klubber som Villareal, Real Madrid og Manchester City med en afstikker til kinesisk fodbold.

Hans afsked med West Ham på et tidspunkt, hvor holdet bevægede sig mod nedrykningspladserne i Premiere League.


Fine tilskuertal på La Rosaleda 

Málaga CFs tal for de enkelte opgør på La Rosaleda:

Málaga CF – Las Palmas: 17.612

Málaga CF – UD Almería: 18.068

Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611

Málaga CF – Sporting Gijón: 15.272

Málaga CF – Cádiz CF: 17.467

Málaga CF – Real Oviedo 16.085

Málaga CF – Fuenlabrada: 15.521

Málaga CF – Elche: 13.691

Málaga CF – Tenerife: 14.027

Málaga CF – Lugo 14.700

Anden halvdel af turneringen:

Málaga CF – Ponferradina 12.203

Málaga CF – Mirandes 15.255

Málaga CF – Numancia 13.089

Málaga CF – Racing Santander


Málaga CFs resultater i 2. division

Racing Santander – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – UD Las Palmas 1 – 1

Girona – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – UD Almería 0 – 1

Mirandes – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Rayo Vallecano 1 – 1

Albacete – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Sporting Gijón 1 – 1

Real Zaragoza – Málaga CF 2 – 2

SD Huresca – Málaga CF 2 – 0

Málaga CF – Cádiz CF 1 – 2

Deportivo La Coruña – Málaga CF 0 – 2

Málaga CF – Real Oviedo 2 – 1

SD Ponferradina – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Fuenlabrada 0 – 0

AD Alcorcon – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Elche 3 -3

Numacia – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Tenerife 2 – 0

Extremadura – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Lugo 0 – 0

Real Oviedo – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Ponferradina 1 – 0

Fuenlabrada – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Mirandes 2 – 2

Elche – Málaga CF 2 – 0

Málaga CF – Numancia 2 – 1

Herefter lå Málaga CF efter 18 spillerunder nr. 15  med 28 point.


Målscorere

Sadiku 10

Antoñin 4

Adrian 5

Cifu 1

Lombãn 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1

Karantæner

Adrian 1 spilledag

Keidi Bare 1 spilledag

Luis Hernandez 1 spilledag

Luis Muñoz 1 spilledag

Juan Carlos 1 spilledag

Diego Gonzalez 1 spilledag

Benkhemassa 1 spilledag


Hicham den senest udtagne.

Fem på Ugens Hold

Efter 24 spillerunder i 2. division havde tre Málaga-spillere formået at komme på Ugens Hold.

Målmand Munir, 29 år og fra Marokko.

Strikeren Antoñin, 20 år og spanier.

Venstre wing Juan Carlos, 29 år og spanier.

Midtbaneslideren Keidi Bare, 21 år og albaner.

Angriberen Hicham, 19 år og angriber.


Danske Pione Sisto er glad for at have fået ny træner i Celta Vigo. Han er på ny på holdet og scorer mål.

Trænerfyringer:

Danskere med ny boss

Hu-hej, hvor det går ved svingdøren.

Trænerfyringer blev dagens kost midt i sæsonen såvel i La Liga som i 2. division:

La Liga:

Inden år 2019s udgang fik to danske spillere i den bedste spanske fodboldrække, La Liga, ny træner.

Chefhoveder rullede i Celta Vigo og Leganés.

Pione Sisto har nu i Celta fået Oscar Garcia Junyent, franskmand, i trænersædet i stedet for Fran Escriba, og i Madrid-klubben Leganés med Martin Braithwaite er berømtheden Javier Aquirra, en kontroversiel mexicaner, nu i spidsen for dette mandskab i stedet for argentineren Mauricio Pellegrino.

Aquirre har i Spanien tidligere trænet Osasuna, Atlético Madrid og Real Zaragoza. Senest har han haft ansvaret for Al-Waha i Abu Dhaki i de Arabiske Emirater. Han har endvidere været landstræner i dette land og i Mexico.

Og så røg Pablo Machín slut december hos den daværende bundprop, Barcelona-klubben Espanyol, der havde gjort det godt i Europa League. Han blev erstattet af den karismatiske Abelardo, ex-topspillere i FC Barcelona, og som træner tidligere afsat i Sporting Gijón og Alvares.

2. division:

I 2. division blev Aritz Lopez Garcia, Tenerife CF, offer for sæsonens femte fyring i rækken. Han afløstes af den tidligere Valencia-spiller Ruben Baraja med over 40 landskampe for Spanien på bagen. Hans træner-CV lyder på Elche, Rayo Vallecano og Sporting Gijón.

Så blev den tidligere serbiske landsholdsspiller Miroslav Djukic tilkaldt til Sporting Gijón, da Jose Alberto fik silkesnoren. Djukic er 53 år med 11 trænerjob bag sig. Som aktiv spillede han i 14 år i Spanien for klubberne Tenerife, Valencia og Sporting Gijón.

Da Lugo sagde farvel til Eloy Jimez efter 1-1 mod Málaga CF den 22. december blev den tidligere spanske landsholdsspiller Curro Torre tilkaldt som coach. Hans trænergerningen havde tidligere budt på en kroatisk klub og Cordoba. Som aktiv slog han sine folder i Valencia.

Og så røg Luís Cesar Sampedro i storklubben, Deportivo La Coruña, der efter første turneringshalvdel sensationelt lå sidste i 2. division. Han var tidligere kommet til efter fyring af Jose Angel Anquela. Nu hedder manden i det varme sæde Fernando Vázquez – hans tredje ansættelse i klubben. Nu med succes.

I februar sendte Albacete-ledelsen Miguel Ramis på porten og lod ham erstatte af Lucas Alcaras, som Al-Thani tidligere havde sagt nej til i Málaga CF.

Endelig det tredje-trænerskift hos bundproppen Racing Santander. Cristobal Parralo ud og Jose Luis Oltra ind. Oltras seneste job var på Tenerife, hvor han blev afsat.

 Vær sikker på, at svingdøren stadig vil bevæge sig.


La Peña de Dinamarca tager hver sæson til en udekamp med Málaga CF. Her i Cádiz, hvor den tidligere top-træner i bl.a. Hvidovre og Brøndby John Sinding ses sammen med Karsten Witthøft.

Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.

Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion. 

Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller

 +34 617 700 424

info@malaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@malaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena. 

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

Kampe på Estadio La Rosaleda i marts:

7./8: Málaga CF – Zaragoza

14./15.: Málagas CF – SD Huesca

(Matchtidspunkt endnu ikke fastsat)

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa