Der er vist ingen internetbruger i hele EU, der er i tvivl om, at en ny lov vedrørende databeskyttelse er trådt i kraft den 25. maj i år. Hvor mange gange har du inden for den sidste måned givet din accept, for at kunne få lov til at se en hjemmeside? Inden du gav din accept, læste du da den meget lange og juridiske forklaring vedrørerende databeskyttelsesloven? Om vi er mere beskyttede nu som forbrugere og EU-borgere, end vi var, før lovgivningen trådte i kraft, kan kun fremtiden vise.
Pernille Kaas fra Kaas og Kirkemann var på kursus i Boston sidst i maj. Debatten gik højt i USA. Vil den europæiske databeskyttelseslov reelt give forbrugeren mere beskyttelse, og rammer den ikke alle de små og mellemstore erhvervsdrivende for hårdt? Ligesom i Europa er antallet af små og mellemstore firmaer i USA langt større end antallet af store multinationale virksomheder. Er du erhvervsdrivende, er der derfor grund til at være på vagt over for den nye lovgivning, idet de økonomiske følger pga. overtrædelse af lovgivningen er nok til at lukke de fleste mindre virksomheder. Dit kunderegister kunne for eksempel blive hacket eller en medarbejder kunne komme til at tale over sig. Sandsynligheden for, at din virksomhed bliver udsat for et cyber attack, er i dag større end sandsynligheden for et indbrud. Ikke engang Mærsk og de store banker undgår at blive hacket. Efterspørgslen på forsikringer, der dækker cyber attacks og overtrædelse af databeskyttelsesloven, er stigende. Flere forsikringsselskaber i Spanien tilbyder allerede dækning mod begge risici, hvilket er en god nyhed for alle, der har et kunderegister og opbevarer personlige oplysninger om sine kunder.
Der findes løsninger, både hvis du vil beskytte dig mod cyber attacks og sanktioner – kontakt Kaas og Kirkemann for mere information: