Det danske magasin i Spanien
Vær den natur, du er – og lær at kommunikere med den!
Jeg har altid brugt min forestillingsevne aktivt, og allerede som barn, altså længe inden jeg hørte om ‘the Law of Attraction’, Tankens Kraft og andre tilsvarende teorier, vidste jeg, at jeg er i stand til at skabe min egen realitet – og dermed min fremtid. Ikke at jeg var noget særligt ‘cool’ barn med imaginære venner og spændende talenter. Jeg var vist temmelig gennemsnitlig; ikke specielt god til noget, men sådan lidt ‘all round’. At være sammen med dyr og udvikle mig sammen med dem, var ikke noget ‘overnaturligt’. Sådan var det bare, og jeg havde det godt sammen med alle slags dyr – og med alle de mennesker, jeg kendte, og jeg tillagde ikke mine ‘observationer og fornemmelser’ nogen særlig betydning.

Som de fleste andre i den vestlige verden blev jeg oplært i livet til at være konkret, logisk, progressiv, videnskabelig og intellektuel. Udover nogle skæve lerskåle udført i faget formning og et virkelig grimt skærebræt lavet i sløjd var skolegangen fyldt med bogstaver og tal, historie (ikke historier) og videnskabelige teorier, som jeg ikke skulle sætte spørgsmålstegn ved. Religion var et af de fag, hvor jeg oplevede historiefortælling, fantasti og ‘overnaturlighed’, og det kunne jeg lide… Indtil læreren bad mig holde op med stille spørgsmål til teksterne. Jeg skulle bare høre efter, og ikke gå i detaljer.
 
Der gik rigtig mange år med primært at opleve livet igennem min venstre hjernehalvdels logiske, intellektuelle opfattelse, og det var først da jeg sad i en cedertræskov i Canada blandt vilde heste, at jeg gen-forbandt mig med min sande natur. Jeg har hele tiden benyttet mig af min forestillingsevne og kombineret den med min intuition til at finde ud af, hvilken vej i livet, jeg skulle gå, når det handlede om forretning, job, økonomi og den slags. Jeg har benyttet ønsketænkning og dagdrømme til at guide mig. Men det er først nu, bagefter, at det er klart for mig, at jeg hele tiden har været ‘min sande natur’. Jeg har blot haft den pakket ind i samfundets normer.
 

Non-verbal kommunikation

Jeg kommunikerer non-verbalt med dyr, babyer, mennesker som har mistet deres sprog (handicap, alzheimer’s osv.), planter og træer, ja med alle væsener, der har bevidsthed – og det har vores organer, kirtler og celler også.
Vi er alle sammen født med evnen til at kommunikere med hinanden non-verbalt. Den mest anerkendte form for denne forbindelse er den mellem mor og barn. Ofte ‘ved’ moren bare, at der er noget galt med barnet. Vi kender også den med bare at vide, hvem der ringer, idet øjeblik vi hører lyden af telefonen. Nogle kalder det for ‘en gave’, og sandheden er, at vi alle har den slags oplevelser. Mange af os anerkender dem bare ikke for det, de er: Non-verbal kommunikation.
Ligesom vi kan genoptræne en muskel, der ikke er blevet brugt jævnligt, eller et sprog, vi har lært, men ikke har benyttet i lang tid, kan vi, med ønsket om at gøre det og træning i det, gen-forbinde os med evnen til at kommunikere non-verbalt med alle mennesker, dyr, natur, insekter… både når vi er sammen med dem og på langdistance. Modsat mobiltelefoni har denne kommunikationsform nemlig ingen ‘døde zoner’. Så selvom barnet er blevet voksent og for længst er flyttet om på den anden siden af Jorden, ved moren stadig, når der er noget galt med hendes afkom.
 

Forestillingsevne og fantasi

Hvornår ved du, om en non-verbal besked fra fx et dyr er fantasi? Noget du forestiller dig? Det ved du ikke – i første omgang. Forestillingsevne er anlæg for at skabe mentale billeder, opfattelser og koncepter, når de ikke opfanges via vores sanseapparat; syns-, høre-, lugte-, smags- og følesans. Forestillingsevnen udvikles af sindet, og hjælper med at give mening til oplevelser og forståelse af viden. En fundamental form for træning af forestillingsevnen er at lytte til historiefortælling (det som jeg voksede op med (min mor var en eminent historiefortæller), og som jeg mistede forbindelsen med i min skoletid), i hvilken ordvalget er afgørende for tilhørerens mulighed for at ‘se’, ‘føle’, ‘lugte’ og/eller ‘smage’ historiens elementer. Vi har alle prøvet nærmest at kunne smage brødet ved blot at lytte til bagerens opskrift – eller at kunne se ferieparadiset for det indre blik, når ens veninde beskriver sin feriedestination.
 
Efterhånden som den non-verbale kommunikationsevne genoptrænes, bliver du bedre og bedre til at ‘vide’, om der er egentlig kontakt. Det vil jeg skrive mere om næste gang.

Den berømte indianer, Chief Dan George, sagde en gang: “Hvis du taler med dyrene, vil de tale med dig – og I vil lære hinanden at kende. Hvis du ikke taler med dem, lærer du dem ikke at kende – og hvad du ikke kender, frygter du. Det man frygter, ødelægger man”.

Vil du gen-forbinde dig med din forestillingsevne, skabe din egen realitet og dermed din egen fremtid – og kommunikere non-verbalt med mennesker, dyr, planter og træer, så meld dig til min næste WorkShop. Se herunder.

WorkShoppen Forbind dig med Naturen
– og vær den Natur, du er

afholdes d. 14. til 16. september 2018 på finca’en ved Álora d. 14. til 16. september 2018.
Du vil lære at praktisere non-verbal kommunikation og dermed opfange signaler og forstå budskaber fra din egen krop, dyr, træer, planter, Moder Jord, Universet… Vi tilbringer dagene i den skønne sydspanske natur, er sammen med dejlige mennesker og dyr, spiser farverig mad, køler os af i poolen, går lange ture i bjergene i det andalusiske bagland, griner, mediterer, kigger på stjerner, fordyber os – og forbinder os med os selv og hinanden.
 
WorkShoppen er også en introduktion til BodyTalk for mennesker og dyr, og vi kigger på de grundlæggende idéer bag denne spændende, simple og kraftfulde behandlingsform, som kan ændre dit liv ved at åbne op for et bredere perspektiv og et større potentiale. Deltagerne vil lære effektive teknikker til at styrke immunforsvar, balancere fordøjelse, søvnmønster, stresstriggere osv. samt til at give mental klarhed og ro.
At forbinde sig med bevidstheden, at være bevidst i livet, fremfor at eksistere ‘bevidstløst’ (i hamsterhjulet), er en magisk oplevelse. Og alle kan gøre det!
Det koster 750 euros inkl. 4 overnatninger på Fincaen (torsdag – søndag) samt fuld forplejning og undervisning med masser af spændende praktiske øvelser med dyr, planter og mennesker.
 
Vil du booke en BodyTalk-session eller vide mere om workshoppen, så send en besked eller en mail til Helle Espensen, Aut. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.