Det danske magasin i Spanien

Det er måske et spørgsmål, du fra tid til anden har undret dig over. I vores verden er detox mange ting – allerførst er det at give kroppen en pause ved at stoppe tilførelsen af belastende fødevarer og drikke, som sukker og energiboostere, og dernæst er det at hjælpe kroppen med at udlede affaldsstoffer. Slutteligt er det at støtte kroppens egne udrensningorganer.

Din krop er bygget til at eliminere udefrakommende toxiner og belastende stoffer, samtidige med at den fjerner egne toxiner og affaldsstoffer. Derudover har dine udrensningsorganer også et vigtigt arbejde i forhold til dit immunforsvar, nervesystem og hormonsystem.
 
Din krops største udrensningsorganer er din lever, dine nyrer, dine tarme og din hud – alle funktioner, som dagligt sørger for, at du er sund, rask og stærk!
 
Desværre er det sådan, at dine organer blev ‘designet’ for mange millioner af år siden – i stenalderen og er ikke blevet opdateret siden – men man kan vidst roligt sige, at der er megen forskel på at leve i dag kontra dengang – på godt og ondt.
 
Din krop oplever dagligt belastninger, der kunne slå den ihjel, hvis du ikke havde et immunforsvar, der reddede dig. Du indånder en masse skadelige stoffer, som f.eks. toxiner, bilos og nikotin dagligt, der ender som frie radikaler i din krop, og derved kan give alvorlige konsekvenser. Derudover så spiser du dig også til kemiske stoffer. Grøntsager og frugter er ofte sprøjtet, alt vores mad er pakket ind i plastik, og noget af det mad, man vælger at spise, indeholder flere konserveringsmidler end reel næring, og samtidig er meget af vores kød fyldt med medicinrester.
 
Så ja – detox og dine udrensningsorganer er yderst vigtige!
 
Lad os kigge på din fine tarm. Din tarm starter fra munden og slutter ved endetarmen. Din tarm optager den næring, som din krop skal bruge som byggematerialer, og dertil sørger den for, at affald kommer ud igen, både det, der lige er kommet ind, det du selv har skabt og det, der er kommet ude fra, men som skal retur med det samme.
 
Din tarm indeholder det meste af dit beredskab (immunforsvar) – det er ret så smart, da din tarm møder mange mærkelige stoffer og arter, som kan skade dig, hvis det får lov til at komme længere ind. Men ved at have dit immunforsvar lokaliseret der, så sørger immunforsvaret for at ‘tjekke’ det, inden det bliver lukket helt ind. Hvis ikke det er godt nok, så får det sparket og ryger ud igen.
 
Dine nyrer sidder i lænden. Du har to af dem, og dem skal du passe godt på!
 
detox2Dine nyrer udskiller affaldsstoffer fra din krop via urin og sved. De regulerer kroppens vandindhold og saltbalancen, og derudover har de styr på dit blodtryk. Den styrer også din krops surhedsgrad – det vil sige, at de er med til at styre din pH-balance. De medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer, vedligeholdelse af dit skelet og filtrerer og udleder bl.a. urinstof, kreatinin, urinsyre, fosforsyre og medicinrester.
 
Nyrerne renser ca. 190 liter blod på et døgn, som strømmer gennem nyrernes millioner af minifiltre via blodkar. Filtreringsprocessen kan blive forstyrret og svækkes, når fordøjelsessystemet, specielt leveren, fungerer dårligt.
 
Symptomer på nedsat nyrefunktion kan bl.a. være: blodtryksproblemer, gigt, nyresten, blodmangel, ødemer, åndenød, svækket immunforsvar, hudproblemer, hovedpine, kløe, eksem, appetitløshed, kvalme, diarre, svimmelhed, træthed, bleghed, ryg- og lændesmerter samt muskelkramper.
 
Nyrernes vigtigste opgave er at regulere blodets sammensætning af vand og salt samt udskille affaldsstoffer, hvoraf det væsentligste er urinstof, som dannes i leveren ved nedbrydning af proteiner
 
detox3Din lever er en af de allervigtigste organer, du har i din krop.
Din lever har over 500 funktioner i kroppen! Din levers vigtigste rolle er at afgifte og udrense din krop. Derudover spiller den en vigtig rolle for din energiproduktion, kredsløb, blodsukkerregulering, hormonsystem, fedt-, protein- og kulhydratomsætning, samt oplagring af vitaminer.
 
Din lever klarer ca. 25 procent af stofskiftet og bruger 12-20 % af kroppens totale energi, som den må frembringe i sine egne celler. Den har ca. 1-2° højere temperatur end resten kroppen.
 
Den har mange vigtige metaboliske funktioner. Det omdanner næringsstoffer fra din kost til stoffer, som kroppen kan bruge og gemmer disse stoffer og laver celler af dem, når det er nødvendigt. Den optager også giftige stoffer og konverterer dem til harmløse stoffer eller sørger for, at de frigives fra din krop.
 
Der løber hvert minut ca. 1,5 liter blod gennem de små blodkar i leverens indre. Her bliver blodet omhyggeligt undersøgt af levercellerne. På 24 timer bliver der altså filtreret mere end 2.000 liter blod i leveren.
 
Blod kan komme fra fordøjelseskanalerne og strømmer gennem portalvenen til leveren, hvor blodet bærer næringsstoffer, medicin og giftstoffer med sig. Når det når leveren, behandles disse stoffer og opbevares, ændres og/eller afgiftes, hvorefter det sendes tilbage i blodet eller frigives i tarmen. På denne måde kan leveren for eksempel fjerne alkohol fra dit blod og slippe af med biprodukter fra nedbrydning af medicin.
 
Leverens vigtigste funktioner:
• Lagring og regulering af næringsstoffer
• Regulerer et jævnt niveau af glukose i blodet
• Lagrer næring, først og fremmest i form af sukker, vitaminer og jern
 
Producerer og omdanner vigtige stoffer:
• Producerer blodproteiner, f.eks. koaguleringsfaktorer
• Omdanner fedt og proteiner ved sult
• Producerer galde, der bruges ved fordøjelsen af fedtstoffer
• Omdanner A- og D-vitamin til aktiv form
• Producerer kreatinin, der fungerer som musklernes “energi-batteri”
• Producerer nitrogenbaser, som bl.a. indgår i DNA
 
Uskadeliggør gifte og affald:
• Ødelægge eller uskadeliggøre alkohol, gifte og lægemidler
• Ødelægge hormoner, når de har fuldført deres opgave
• Eliminere bilirubin, et affaldsstof fra gamle, røde blodlegemer
• Omdanne ammoniak, som dannes i kroppen, til urinstof
• Omdanne mælkesyre, som dannes i musklerne til glukose
 
Du kender måske dette:
Da du var ung, kunne du sagtens klare at drikke alkohol flere dage i træk – men nu, ja så kan du bare ikke mere. Der går for længe, før du er tilbage til det normale, og du bliver hurtig fuld, får hovedpine, bliver træt og har tømmermændslignende følelser flere dage efter – alt sammen tegn på, at din lever er blevet for belastet og virkelig har brug for et eftersyn!
 
En belastet lever kan være årsag til mange forskellige symptomer: Hovedpine, træthed, blodsukkerproblemer, galdekolik, kolesterolproblemer, inflammatoriske slimhinder, betændelsestilstande, bronkitis, kroniske infektioner, appetitløshed, influenzalignende symptomer, muskelsmerter, hyppige herpesudbrud, ødemer, mave-tarmproblemer, åreknuder, kløende hud og meget mere.
 
Nyrerensende urter:
Brændenælde:
Brændenælde er rig på C-vitamin, den støtter nyrerne med filtrering af væske. Det er godt at drikke 3 store glas om dagen som brændenældete.
 
Berberis:
Berberis stimulerer galdeproduktionen og er virksom ved galdesten og andre galdelidelser. Styrker lever og tarmslimhinde. Drikkes som te.
 
Solidago – Gyldenris:
Støtter nyrer og urinvejene. Solidago er afslappende og slimhindestyrkende og anvendes derfor til behandling af slimhinder i luftveje, tarmsystem og især urinveje. Lav det som te af 3-4 spiseskefulde til 1⁄2 liter kogende vand. Der må ikke drikkes mere dagligt.
 
Alle købes i helsekosten.
 
Fødevarer, der indeholder høje niveauer af antioxidanter, som hjælper med at beskytte din lever og holder den sund, mens andre fødevarer støtter din leverudrensning.
  • Æbler indeholder pektin, som hjælper med at binde og udskille tungmetaller. Dette hjælper direkte med at reducere filtreringsbelastningen på leveren.
  • Rødder, gulerødder, røde løg og aubergine indeholder flavonoider og betakaroten, som er potente antioxidanter.
  • Hvidløg indeholder stærke antioxidanter, som hjælper fjernelsen af tungmetaller fra leveren.
  • Æg, broccoli og spinat indeholder B-vitaminer, der forbedrer leverfunktionen og fremmer nedbrydning af leveren.
  • Vitamin B12 hjælper med at metabolisere fedtstoffer og forbedrer leverens sundhed.
  • Krydderier og grøntsager som blomkål, broccoli, kål, spire, Bok Choy, grønkål og radiser indeholder glucosinolater, som hjælper leveren med enzymer til afgiftning.
  • Grapefrugter er rige på antioxidanter og hjælper med naturlig afgiftning af leveren.
  • Bitre grøntsager som mælkebøtte og sennepsfrø fremmer produktionen og strømmen af galde.
I en tid, hvor vi forurenes af tilsætningsstoffer, miljøgifte, røg, medicin- og hormonrester samt overdreven indtagelse af ødelagt fedt, alkohol og kulhydrater, har det aldrig været vigtigere at støtte og hjælpe vores lever.
 
Tre måneders afgiftning af leveren en gang årligt må være et minimum, hvis man ønsker at støtte leverens store arbejde og leve sundt med et godt helbred!
 
På Simple Detox, vores 3 måneders online forløb som starter d. 25. januar, er det din krop, din sundhed og sine udrensningsorganer, der er i fokus!
 
Belastninger her giver nemlig manglende overskud, træthed, appelsinhud, manglende libido og hormonelle ubalancer, og derfor giver vi dig mulighed for at tage skeen over i den anden hånd og gøre en stor og vigtig indsats for dit helbred.
 
Lige nu har du mulighed for at vinde en plads på Simple Detox – du skal skrive til curra • me på: info@currame.com og fortælle, hvorfor er det dig, der skal vinde denne plads! Vinderen bliver trukket d. 15. januar og får direkte besked.
 
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedskonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på friederich@currame.com eller på +45 2720 7723
 
På gensyn! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 

 
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på info@currame.com, via www.currame.com, www.facebook.com/currame/ eller via Instagram @currame0.
Af Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Uddannelsesledere og Master Health Mentorer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.