Det danske magasin i Spanien
Fokus på vaner – og forberedelse til MindScape Del 1

Mit januarfokus dedikeres til vaner. For er det ikke dem, nytårsforsætter skal ændre på? Om det er vægt, rygning eller træning, er ikke vigtigt. Det er vanen i sig selv. Og det at vaner kan ændres på et øjeblik.

Hvordan lige præcis dine vaner kan ændres, ved kun du? Vil du hjælpes ind til den viden, så læs med her – og forbered dig samtidig til forårets mest eftertragtede weekendkursus; MindScape, som for første gang kommer til Spanien (Fuengirola).

bodytalk jan1Åbn døren til din intuition, og løft den op på et helt nyt niveau

Der findes ingen standardløsning på hverken overvægt, stress eller rygestop, men der er en løsning for os alle. Den er individuel, og ved hjælp af et højere bevidsthedsniveau kan du finde den. Denne serie er både for intuitions-nybegyndere og alle dem, der dagligt bruger intuitionen som en guide i livet. Selvom du er vant til at bruge intuitionen, så læs videre alligevel. Hvis du elsker at bruge den, vil du elske at bringe den til et højere niveau.
Du bliver ført igennem nogle enkle step og processer, der skaber struktur for din intuition, så du vænner dig til at stole på den og aktivt bruge det, den viser dig.
 
Adgang til intuitionen har vi igennem hjertet, pandechakraet og, som vi her vil arbejde med: Højre hjernehalvdel.
Idet venstre hjernehalvdel, der holder vores intellekt, erfaringer, logiske og analytiske side, er i konstant konflikt med højre hjernehalvdel, hvor intuitionen trives blandt kreativitet, ud af boksen-tænkning og forestillingsevne, kan det være svært at få kontakt med den. Konflikten skaber stress, bekymringer, søvnbesvær, frygt og depression – præcis som enhver anden krig. Hjernehalvdelene kæmper om dominans – om hvem der har ret. Gennemsnitsmennesket er faktisk ret forvirret og har svært ved at træffe de beslutninger, som skal til for at bryde vaner, fastlåste tankemønstre og overbevisninger.
Hjernebarksbalancen, som alle mine BodyTalk-klienter lærer at lave, fungerer som en dyb vejrtrækning i hjernen – lige midt i krigen, idet den balancerer de to hjernehalvdele. Og det er nødvendigt, fordi de to behøver hinanden. Information opsamlet af højre hjernehalvdel har brug for venstre, så det kan ‘oversættes’ til noget brugbart. Vi skal altså have stressen ud af hjernen, så den kan arbejde balanceret og optimalt. Og det sker med hjernebarksbalancen. 

Se hvordan man gør her

Månedens opgave

Du kan lave hjernebarksbalancen (som er den mest effektive vej til at give hjernen en pause), men du kan også nøjes med at være helt stille og tage et par dybe vejrtrækninger, mens du lader tankerne vandre uden at stoppe op ved dem, uden at analysere. Du er stille, neutral og opmærksom. Du har ingen forventninger.
Venstre hjernehalvdel skal nu holdes beskæftiget, så den ikke blander sig i den information, som opsamles via højre hjernehalvdel. Filtrene har nemlig en tendes til at si det vigtigste fra.
Håndskrivning er et godt redskab her, fordi venstre hjernehalvdel koncentrerer sig om at ‘føre pennen’ (skrive læseligt, stave rigtigt etc.), så højre hjernehalvdel uforstyrret kan arbejde intuitivt. Det kaldes strukturel intuition.
 
Forestil dig nu, at du har nået målet for dit nytårsforsæt, fx at slanke dig fem kg.
Se dig, føl dig fem kg slankere.
Og skriv så svaret (ikke tænke, blot svare) på spørgsmålet: Hvordan gjorde jeg det?
Det kan være i notatform, det kan være poetisk, detaljeret… Det afhænger af, hvordan dit sanseapparat er skruet sammen; hvordan du oplever det.
 
Bagefter spørger du: Hvad betyder det for mig at være nået i mål? Husk at svaret måske ikke er det, du havde regnet med. Og det er interessant, fordi det vi tror, vi gerne vil, måske slet ikke er vores eget dybtfølte ønske, men en samfundsnorm, vores partners drøm, ugebladsguruernes anvisninger … Vigtig information til DIG!
 
Nøglen til intuitionen er ordvalget i dit spørgsmål. Vær forsigtig med hvad dit spørgsmål antyder, fx: Skal jeg droppe cigaretterne fra den ene dag til den anden eller skal jeg ‘trappe ud’? Det er bedre at spørge: Hvilken vej ud af rygevanen er bedst for mig? Spørgsmålets kvalitet har stor betydning.
Er du overhovedet villig til at høre svaret? – og til at gøre det, som er nødvendigt for at bryde vanen? Det begynder alt sammen med det ‘rigtige’ spørgsmål.
Dit spørgsmål kan også være: Hvad er det næste step for at få det bedre? Mere sjov, dans, bevægelse, sex, BodyTalk…

Øv dig!

Måske er du ikke klar til at løse opgaven før i slutningen af måneden, men øv dig i at blive klar til den.
Det er ikke nok at sætte sig ned og vente på, at hjernen holder en pause. Mal i en malebog, tegn kruseduller, gå en tur eller lyt til instrumental musik for at holde venstre hjerne optaget via sanseapparatet.
Træk så vejret dybt ind, og sig noget enkelt, men overraskende nyt: Jeg elsker mig selv! Ånd ud, og oplev det budskab, der kommer.
Venstre hjernehalvdel er optaget af at sige: Jeg elsker mig selv, så højre frit kan sende budskabet. Om det er din subtile synssans, der oversætter det (clairvoyance), din subtile høresans (clairaudience) eller din subtile følesans (claicognizance), afhænger af, om du overvejende er et visuelt, auditivt eller kinæstetisk opfattende menneske. Vær opmærksom på, at budskabet også kan oversættes igennem lugte/smagssansen.
Ved at øve dig, bliver du opmærksom på, hvordan lige netop din intuition vil tale til dig. Vi er allesammen forskellige.
 
Øv dig! Måske har du kun tid to gange om ugen, men jo mere du bruger det, jo mere får du ud af det. Gør det, så godt du kan.
I løbet af foråret, hvor denne serie bringes, vækker vi din intuition, så brugen af den bliver ‘first nature’.

MindScape

Vil du tage det et skridt videre, så meld dig allerede nu til MindScape-kurset d. 7. og 8. april i Fuengirola. En af de dygtigste MindScape-instruktører i verden tager os ud på en oplevelse, som for altid vil være en vigtig del af dit liv, uanset om du er selvstændig erhvervsdrivende, sportsudøver, kunstner, forælder, behandler, studerende eller blot en nysgerrig sjæl, der vil have det bedste ud af det her liv.
 
Kontakt mig for mere info om MindScape, eller bestil en BodyTalk-session, hvor vi bruger MindScape til at finde ind til det, der er vigtigt for din krop for at få det godt mentalt og fysisk. Det er altid en spændende, rørende og fin oplevelse.
 
Du er velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06, sende en mail til helle.torreblanca@gmail.com – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com
 
bodytalk jan2
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.