Det danske magasin i Spanien
To danskere sætter strøm til Costa del Sol

To danskere sætter strøm til Costa del Sol

”Det skal være nemt at læse sin elregning. På den regning, du får fra os, fremgår det tydeligt, hvor mange af pengene, der går til el-distributøren, og hvor mange, der går til os, din elleverandør. Det er så transparent, som det kan være, og så er det på dansk.”
 
Mændene bag ordene er Christian Larsen og Jesper Wagner – to mænd, der ikke kan sidde stille ret længe af gangen, hvis du spørger dem selv. Sammen har de skabt Energy Nordic, der er et energiselskab baseret på skandinaviske værdier. ’Alt bør gøres så simpelt som muligt, men ikke simplere’ er mantraet, inspireret af selveste Albert Einstein.

Slår igennem på det spanske marked

”Vi sælger verdens kedeligste produkt,” griner Jesper Wagner, og tilføjer, at det eneste tidspunkt, man interesserer sig for sin el-udbyder er, når strømmen går eller når man modtager sin elregning.
 
Det er tre års studier af det spanske el-marked, der nu skal til at bære frugt. Skal man være et registreret elselskab, som Energy Nordic er, skal man stille store garantier over for staten. Da beslutningen først blev truffet om at gå aktivt ind på det spanske marked, tog det ejerkredsen 10 dage at rejse et tocifret millionbeløb. ”Vi er fuldt ud lige så meget et energiselskab, som Endesa er det, på nær størrelsen naturligvis,” tilføjer Jesper Wagner, som sammen med partneren Christian Larsen akkurat har slået dørene op til Energy Nordic, hvis kontor ligger et stenkast fra kirkepladsen i Fuengirola.

Har gjort det hele før

Jesper Wagner var med til at opbygge et af de hurtigst voksende danske energiselskaber i 2009. ”På kort tid fik vi 150.000 kunder. Det er meget for et lille land som Danmark. Faktisk oplevede vi en stor tilslutning alene fordi vi ikke var Dong,” fortæller Jesper, der lærte Christian at kende under opbygningen af selskabet.
 
Christian Larsen arbejdede i reklamebranchen og stod for den strategiske markedsføring: ”Det var ofte, vi tog os til hovedet og sagde ’hvorfor gør man ikke sådan og sådan’, og det var dér, ideen om selv at starte et energiselskab opstod. Hvor vi kunne håndtere f.eks. kundeservice på præcis den måde, vi mener, er nemmest for kunden.”
 
”Det er altså vores erfaringer på det danske el-marked, vi bruger direkte på det spanske el-marked, som faktisk ser ud som det danske el-marked for 6-7 år siden,” fortæller Christian Larsen. ”Vi ved, hvad der er vigtigt for vores kunder: Et simpelt setup, en stærk pris og en følelse af tryghed gennem åben og positiv dialog på sit eget sprog,” tilføjer Jesper Wagner.
 
Energy Nordic har af samme årsag inden åbningen fået oversat alle sine dokumenter til seks sprog. ”Det viser sig, at de fleste udlændinge på solkysten helst vil kommunikere med f.eks. elselskaber på deres eget sprog. Derfor taler og skriver vi bl.a. på dansk, så du som kunde altid har overblik over, hvad du betaler for og let kan forstå dine elregninger og årsopgørelser. Og det er ikke kun danskere, som har det sådan. Derfor taler og skriver vi ud over flydende dansk også fem andre sprog, og om kort tid, er vi oppe på 10 sprog”, fortæller Christian Larsen, der fremhæver, at et højt serviceniveau også handler om, at kunden bliver mødt af en dygtig medarbejder, der kan kommunikere i øjenhøjde.
 
”Som nyt energiselskab ligger det i vores DNA at tænke brugervenlighed, tilgængelighed og sublim service ind i vores løsninger. Og derfor har vi også fået lavet et system, så alle fakturaer og skrivelser sendes til kunden på mail. Så undgår man, at der lukkes for strømmen, mens man sidder i Danmark, fordi man ikke har betalt en regning, der ligger i postkassen til ens feriebolig i Spanien”, forklarer Christian Larsen.
 
”Og så sender vi altså ikke blot én rykker, før vi lukker for strømmen,” tilføjer Jesper Wagner, der under sin research på det spanske marked har fået indsigt i en del sager, hvor udlændinge har brugt flere uger på at få åbnet for strømmen i deres bolig. ”Vi kontakter kunden på mail, sms og telefonisk, før vi overhovedet overvejer, at afbryde strømmen.”
 
Et andet eksempel på Energy Nordics høje serviceniveau og brugervenlige løsninger er, at du som kunde kan betale dine elregninger helt enkelt ved at tilmelde dit normale betalingskort til Energy Nordic. Herefter foregår alt automatisk, og du slipper for at skulle oprette eller bruge en spansk bankkonto.

Produkterne

Det mest populære produkt er det, der kaldes Flex Pris, hvor kunden kun betaler indkøbsprisen for sin strøm. Det fungerer således, at Energy Nordic hver dag køber strøm ind på el-børsen, og så videresælger de den til kunden til indkøbspris. Dykker prisen på strøm, dykker kundens udgift også. Kunden betaler en fast handelsomkostning på 5 € per måned til Energy Nordic for at varetage den daglige el-handel.
 
Er du ”fastboende turist” eller rejser du ofte væk fra din bolig, kan du vælge et produkt, der hedder Flat Rate, hvor du betaler en fast pris hver måned hele året, baseret på dit tidligere forbrug. Det er især en fordel, hvis du har en feriebolig, der står tom nogle dele af året og ellers er fyldt op med feriegæster.

Hvor svært er det at skifte elselskab?

Mange afholder sig fra at skifte, fordi de er usikre på, om de kommer til at stå uden strøm, eller om strømmen nu står og blinker, når de skifter. Det er slet ikke sådan, det foregår. Det er nemmere at skifte, end de fleste tror. Når du skifter elselskab, overtager det nye selskab det sekund, det gamle selskab ”tjekker ud”, og kunden oplever det først, når de modtager elregningen fra det nye selskab. Det er faktisk ligesom at skifte telefonabonnement. Når du har skrevet under, tager operatøren sig af alt det praktiske, uden at du skal foretage dig noget som helst.

Intet er gemt væk – heller ikke kontoret

Beliggenheden midt i Fuengirola Centrum er ikke nogen tilfældighed: ”Vi vil have, at kunderne kan gå direkte ind fra gaden og tale med os på deres eget sprog. Vi har ingen interesse i at gemme os væk bag brede betonmure, høje skranker og særlige åbningstider,” fortæller Jesper Wagner og tilføjer, at Energy Nordic tilbyder at betale parkeringen for alle, der besøger kontoret, som ligger på Calle San Pancracio 18 (40 meter fra hotel el Cid). Åbningstiderne er mandag – fredag: 9.00-17.00. Der tales dansk på kontoret og ligeledes hos kundeservice, som kan kontaktes på +34 916 358 626
 
8 ud af 10 elregninger kan gøres billigere ved at skifte til Energy Nordic. Ofte drejer det sig blot om at sætte sig ind i kundens hverdag – og ud fra den vælge det rette produkt og den rette spænding (potencia).
 
Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.