Det danske magasin i Spanien
Bodytalk – om forårsrengøring i krop og sind med en helt unik drænage
Foråret repræsenterer den reneste, nyeste og fineste af de fire årstider. Nye skud på træerne, blomster pibler frem, dyreunger fødes, mens andre dyr kommer ud af deres hi, fælder pels og skifter ham. Gamle udtjente celler elimineres for at skabe plads til nye sunde og friske celler.

Hmmm… Sådan synes du måske ikke lige, at det føles på din krop og i dit sind. For nej, det er ikke nok at pudse vinduer, pakke vintertøjet ned og købe en ny forårsgarderobe. De gamle udtjente celler, affald og patogener forsvinder ikke nødvendigvis, uanset hvor meget udrensende te du drikker, hvor mange detox-kure du følger eller hvor positivt du tænker.
Din fysiske og mentale krop holder fast. Og det gør den ofte, fordi det er et komplekst miks af genetiske, miljøbestemte, følelsesmæssige og fysiologiske årsager, der har styret dit BodyMind, da cellerne blev født, og dermed er bestemmende for deres ‘livsbane’, deres delinger, styrke, sundhed, bevidsthed osv. osv.
 
The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, særdeles effektive lymfedrænage, vil som særskilt behandling eller i kombination med en BodyTalk-session åbne op for dette komplekse miks, og vise, hvilke veje i cellekommunikationen som skal genetableres, om der skal nye vej til, måske endda omveje, hvis det er det sundeste for lige netop dit BodyMind på det givne tidspunkt. Kroppen ved det altid, og kunsten består i at opfatte dens budskab, så forårsrengøringen kan foregå i den mest hensigtsmæssige hastighed og i den optimale rækkefølge (fx arbejder vi med nogle specifikke organer, kirtler, fysiologiske systemer osv., inden andre kommer til).
 

Lymfesystemet er afgørende for kroppens sundhed

Lymfesystemet opsamler mellemrumsvæske, fx blodprotein som sikrer blodet optimal tykkelse (mange blodfortyndende lægemidler kunne undgås…). Det beskytter kroppen mod sygdom ved at producere lymfocytter og antistoffer, ved at forhindre sygdomsfremkaldende organismer (fx bakterier, virus, giftstoffer og cancerceller) i at cirkulere rundt i kroppen, holde en sund væskebalance (hvor næringsrig og iltet væske bringes ind i cellerne – og ud igen (med affald), når den har gjort sit arbejde) og støtte fordøjelsessystemet ved at absorbere fedt og modvirke infektioner, og så optager det lipider (vigtige biologiske fedtstoffer) fra tarmene og transporterer dem ud i blodbanerne.
 
Mellemrumsvæsken, som tabes fra blodbanen, bliver først til lymfe, når lymfekarrene optager den. Den består af 90% vand og 10% opløste stoffer som proteiner, celleaffald, gasser, hormoner etc. Via lymfekarrene sendes den gennem lymfekirtlerne tilbage mod hjertet, hvor lymfen optages i blodbanen igen.
Lymfekirtlerne, der findes i det meste af kroppen (bl.a. hals, armhuler, bryst, bug og lyske) producerer og lagrer hvide blodlegemer, og er altså en essentiel del af immunforsvaret. Også B-celler, der skabes i knoglemarven for at producere specifikke antistoffer til angreb mod infektioner, når deres fulde potentiale i lymfekirtlerne (og i milten).

Selvom lymfesystemet handler om kroppen, har det ofte stor effekt på sindet, hvor forårsrengøringen søger for orden på hjernes ‘hylder’ med stor effekt på hukommelse, koncentration, humør etc.

Manglende væskebevægelse kan føre til alt lige fra cellulitis til cancer

Hvis ikke mellemrumsvæsken optages af lymfekarrene, ligger den som ‘stille skovsøer’ rundt omkring i kroppen. Det giver ødemer og opsvulmethed i fx bug, ben og hænder. Stillestående vand er det perfekte sted for bakterier at vokse og formere sig.
Og det er netop her, BodyTalks særlige lymfedrænage kommer ind i billedet. For at få iltet og næringsrigt blod optaget i kroppens væv, er det nødvendigt først at dræne lymfe fyldt med celleaffald og overskydende væske.
Hver dag er der to-tre liter væske, som ikke suges tilbage i det kardiovaskulære system, og det er så op til lymfesystemet at klare det. Og fungerer det ikke optimalt, og væsken bliver liggende i kroppens mellemrum, drukner cellerne. De dør, og det gør personen så også.

Boost krop og sind med forårssrengøring

VMLD (Veltheim Method of Lymphatic Drainage) er en sikker, effektiv (energetisk) og blid (fysisk) BodyTalk-teknik, som aktiverer lymfekarrenes absorberingsevne, så kroppen derved drænes for overskudsvæske. Immunforsvaret får et kæmpe boost, og teknikken har stor betydning for organfunktion, hormonspejl, generelle kropsenergier, cirkulationssystem, luftvejssystem etc. Og, måske uventet, har teknikken som regel en stor betydning for klientens mentale balance, da undertrykte følelser, aktive hukommelser og fastlåste overbevisninger ofte ligger og skvulper rundt i kroppens mellemrumsvæsker og forstyrrer fysiologien og humøret.
 
Føler du dig opsvulmet, forårstræt eller har du svært ved at komme af med forkølelse, bronkitis eller influenza?
Har du lyst til at blive fysisk og mentalt klar til forårssæsonen eller forkæle dig selv med en dejligt afslappende behandling, der gør dig let, glad og energisk, så book en tid hos BodyTalk Torreblanca.
 
Vil du bestille tid til en session eller have mere information om BodyTalk, er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.
 
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.