Det danske magasin i Spanien
Vi er nu en måned inde i det nye år. Nytårsforsætterne er gennemført eller glemt, superdiæten droppet og detoxkuren har ikke resulteret i ret meget andet end hovedpine, træthed og en lettere pengepung.

Sådan møder mange klienter op i min klinik hvert år i februar måned. Skuffede, desillusionerede, forkølede og drænede for det nye års ellers så lysegrønne håb. De er meget koncentrerede om fiaskoen, som fulgte de gode intentioner.
 
Der er som sådan ikke noget galt med sætte sig mål, at gøre hovedrent i krop og sind, og at slanke sig, hvis det er nødvendigt.
Derimod kan der være meget galt med måden at gøre det på. En af de største fejl er at gå for aggressivt til værks. Typisk skal både mel, sukker, mælkeprodukter og alkohol elimineres 100% fra 1. januar – okay, 2. januar. I stedet fyldes ingefærshots, raw food og ‘sundhedsrigtige’ detoxpiller på som brændstof til en i forvejen lettere tam og mørk måned ovenpå al julens hygge og lys, samvær og kraftige mad. Alt sammen er benzin med et ret højt oktantal. Pludselig skal kroppen så køre for fuld skrue på blyfri lavoktan-brændstof. Og det er den da ikke vild med, især ikke hvis man ikke længere helt ung.
 
Drastiske forandringer i din diæt og livsstil kan være direkte skadelige, og som en af mine kollegaer for nyligt gjorde mig opmærksom på, er det især din galdeblære, som jo også spiller en stor rolle i fordøjelsesprocessen, og din galdeblæremeridian, der kommer i farzonen. Og netop galdeblæremeridianen er afgørende, når det handler om at træffe beslutninger, for motivation, vækst og nye begyndelser – altså meget af det, som gerne skal fungere maksimalt i begyndelsen af et nyt år.

Jeg har aldrig brudt mig om ordet detoxing. Det lyder så meget skudt over målet i mine ører. Aggressivt!

Selvfølgelig er der giftstoffer i vores kroppe, fra miljøet, fra maden, fra medicinen etc., men du er ikke giftig!
Med en forholdsvis simpel og blid balancering kan vores krop sagtens selv finde ud af at skille sig af med giftstofferne. Vi skal hverken kæmpe os igennem ulidelige forbudsperioder eller købe dyre produkter for at få vores kroppe til at køre et sundt og naturligt afgiftningsprogram. Det er de nemlig skabt til at gøre; leveren, nyrerne, lungerne, huden og ja, hele fordøjelses- og forbrændingssystemet gør det af sig selv. Har kroppen været udsat for stress, sygdom eller anden belastning, skal den måske have lidt hjælp, men ingen aggressive fremgangsmåder, som i stedet for at bringe ro og fred til auto-healing, skaber en decideret krise i kroppen.
‘Af-komplicér’ tingene og brug din sunde fornuft: Spis varme supper på kolde aftner i stedet for salat og raw food, spis evt. det halve af, hvad du plejer at spise, husk lidt mere af det grønne, drik lidt mere almindeligt vand – en god kombi med vin også, men gør det alt sammen med måde. I respekt for dit BodyMind. Bevæg din krop og brug dit sind på fortrinsvis glade, spændende, lærerige oplevelser. Og få dig en behagelig BodyTalk-session – evt. kombineret med BodyTalks egen lymfedrænage, VMLD, som er super effektiv og en stor hjælp for kroppen, når en ny sæson står for døren.
 
Og frem for alt; fokusér på dine succeser – ikke på dine fiaskoer. Der, hvor du kan lære noget brugbart, er ved at se nøje på det, der lykkes for dig; hvordan gjorde du, hvordan føltes det? – og gentag det så. Måske er resultatet ikke helt det samme, men det bliver godt på en ny måde. Alt er dynamisk.
 
Er det svært at finde vejen til det, som netop din krop har godt af? Er du slem til at fokusere på dine fiaskoer? Forstår du ikke din krops signaler? Så book en tid hos BodyTalk Torreblanca.

Du er velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com

 
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.