Det danske magasin i Spanien

Fra at have stået i spidsen for glade amatører i Alhaurín de la Torre rykker den tidligere La Liga-spiller Romero nu op som cheftræner

Vi sås første gang i maj 2002. På Estadio La Rosaleda før den seneste ombygning.
Den da 25-årige Marcelo ”Gato” Romero, arbejdsom midtbanefigur, mødte sammen med sin landsmand fra Uruguay, den temperamentsfulde forward Dario Silva frem for et interview. Min første artikel til La Danesa.
Ikke alene var de to nøglespillere for den legendariske Málaga-træner, nu 80-årige Peiro med en fornem aktiv karriere i Atlético Madrid, Torino og Inter, men de boltrede sig også som stamspillere på Uruguays landshold. Den lille sydamerikanske nation skulle i sin første match ved VM i Sydkorea og Japan møde Danmark.
Derfor interviewet med disse to, som også blev afsat til min tidligere arbejdsplads, Aalborg Stiftstidende.
Danmark besejrede i øvrigt Uruguay 2-1 med Jon Dahl Tomassen noteret for begge rød-hvide scoringer.

Er på prøve

Udover et enkelt hej på en restaurant i Fuengirola en Nytårsaften har jeg ikke mødt Romero siden.
Nu giver vi hinanden hånd på anlægget Ciudad de Málaga Stadium efter en træningssession for Málaga CFs La Liga-mandskab. Altid smilende og humørfyldt tropper den nu 40-årige Marcelo Romero op til et gensyn og fotografering.
Anledningen er, at han er blevet hyret som chefcoach i Málaga efter en pludselig og overraskende afgang af den 62-årige Juande Ramos med kun syv måneder i jobbet. En ilddåb for Romero, der blot tidligere har stået i spidsen for amatørholdet Alhaurín de La Torre og senest med tjanser som assistenttræner i Málaga CF under såvel Juande Ramos som Javi Gracia, der også forlod klubben i utide.
Resten af la Liga-sæsonen må den hjulbenede sydamerikaner betragte som prøvetid. For hans kontrakt løber blot til juni.

Ikke en fejltagelse

”Jeg ved, at der var andre navne end mit i hatten, da Ramos’ afløser skulle findes”, siger Romero. ”Men klubejer sheik Al-Thani var skarp i situationen. Han ved, hvordan jeg arbejder med spillerne, så jeg tror, at han har truffet den rette beslutning med valget af mig. Jeg er taknemmelig for hans tiltro til mig. Jeg kan føre projektet videre”.
El Gato fortsætter:
”Jeg er hårdt arbejdende. Det har jeg altid været såvel på som udenfor banen. Og jeg vil fortsætte i den stil. Jeg ved, at mange er i tvivl om, hvorvidt jeg kan føre Málaga-holdet til fremgang. En omstændighed, der giver mig ekstraordinær motivation.
Jeg vil gøre det yderste for at bevise, at jeg ikke er en fejltagelse på posten som cheftræner i Málaga CF”.
Romeros egen aktive karriere bød bl.a. på 130 kampe for Málaga CF med en kedelig afslutning i USA i klubben Carolina Rail Hawks. En skade satte ham definitivt ud af spillet. Karrieren sluttede.
Nu er han fit for fight som cheftræner.
 
 
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.