Det danske magasin i Spanien
Kanon Kameni
Med samme skæbne som sine forgængere af mirakelmagere: Startede på ventelisten. Har nu rundet La Liga-kamp nummer 100!

 
Målmænd skal på deres ensomme post som ankermand have en stærk psyke.
Málaga CFs Idriss Carlos Kameni, født den 18. februar 1984 i millionbyen Douala i Cameroun, er en af de stærkeste blandt verdens topkeepere.
Historien om den 1,86 meter høje og superadrætte målmand er ganske enestående med skyggeroller i diverse klubber, som kunne have fået enhver anden til at smide støvlerne langt væk og finde et andet erhverv.
Men Kameni holdt ud og lever nu et lykkeligt liv med sine kone og tre børn i Málaga med et højt profileret position på Málaga CFs La Liga-mandskab. Med en rekord som ingen anden: Han har holdt målet rent mod giganterne Real Madrid og FC Barcelona på deres mægtige hjemmefæstninger, Bernabeu og Camp Nou, da Málaga CF ganske sensationelt fik uafgjort 0-0 begge steder.
Mod Real Madrid den 26. september 2015 med 31 lynende farlige skud mod hans mål, og nu den 19. november 2016 mod FC Barcelona, hvor antallet af forsøg mod Kameni blev negligeret af klassen af hans redninger for øjnene af 84.000 tilskuere og millioner af forbløffede tv-seere over hele verden.
Redningerne var mirakuløse!
Og for god odens skyld bør også nævnes, at han ligeledes holdt sit mål rent, da Málaga CF besejrede FC Barcelona på Camp Nou for to sæsoner siden med 1-0 med Juami, der nu spiller for Real Sociedad, som matchvinder.

Fra guld til bænk

Málaga CF har i nyere tid været begunstiget af top-keepere, som måtte stå i skyggen af en anden, inden de fik chancen. Mexicanske Ochoa skulle ligefrem drage til Granada for at blive rigtigt værdsat.
Og for Kameni gælder, at først da Málaga CFs tidligere træner, Manuel Pellegrini, tog Caballero med sig til Manchester City, kom han til sin ret i Málaga-målet.
Hans dramatiske og omvæltelige historie:
I 2000 som 16-årig var han den første spiller i verden i så ung en alder til at vinde olympisk guld. For sit fødeland Cameroun.
Herefter erhvervede franske Le Havre ham, men det blev kun til to kampe på fire år her. En udlejning til Saint-Etienne gav slet ingen!
Og et skifte til italienske Juventus løb ud i sandet.

Turbulent tid

Den længste tid i karrieren tilbragte han herefter i spanske Espanyol (2004-12).
Købt for 600.000 euro og straks en populær skikkelse i klubben, som ankermand på mandskabet, der vandt Copa del Rey (den spanske pokalturnering).
Så en periode med mindre popularitet. Espanyol måtte suspendere to fans for racistiske overgreb på Kameni. Senere kom han i klammeri med andre fans og holdkammeraten Gregory Beranger under et træningspas.
I de sidste år i klubben, inden han den 13. januar 2012 skiftede til Málaga CF, figurerede han enten som anden- eller tredjevalg i målet hos Espanyol.
I Málaga blev det til debut den 25. marts 2012 som erstatning for en skadet Caballero.
Da den fabelagtige argentiner med store præstationer i Champions League for Málaga CF rejste til Manchester City fra sæsonen 2014-15 var vejen banet for Kameni i Málaga CF, hvor han i øvrigt var den dyreste spiller i truppen.

Jeg bliver bedre!

Efter miraklerne i november på Camp Nou, blev Kameni spurgt om det var hans bedste kamp nogensinde?
Han svarede:
”Den bedste Kameni har vi til gode. Fordi jeg akkumulerer erfaringer og arbejder hårdt hver dag. Jeg bliver bedre og bedre.
Jeg føler mig mere sikker og moden. Jeg tror, jeg kan fortsætte med ”utrolige” redninger.
Jeg sætter ingen grænser. Jeg forsøger at overvinde mig for hele tiden at præstere bedre”.
Kameni har to gange været på vej til England. I 2003 på en lejeaftale i Wolverhampton, men arbejdstilladelsen glippede. Sidste sæson sagde han nej til Watford.
”Jeg er lykkelig i Málaga og Málaga CF”, fastslår han.
Mod Granada hjemme på Estadio La Rosaleda fredag den 9. december rundede Kameni sin kamp nr. 100 for Málaga CF.
Han er kanon – for at bruge en af tidens udtryk.

Tidligere målmænd i Málaga CF

Francesc Arnau – født den 23. maj 1975 i Les Panes, Spanien, opnåede fra 1996–2001 24 kampe for FC Barcelona.
Kom i 2001 til Málaga CF købt for 2,1 mio. euro. Spillede anden violin indtil afgangen af landsholdsmålmanden Pedro Contreras til Betis i 2003. Arnau blev holdkaptajn og var flere gange inde i landsholdsbilledet. Stod senere i en periode i skyggen af Munua fra Uruguay, men kom tilbage på Málagas La Liga-hold og sluttede sin karriere 21. maj 2011.
Willy Caballero fra Argentina tog over.
Arnau er i dag sportsdirektør i Málaga CF.
 
Willy Caballero – født den 28. september 1981 i Santa Elena, Argentina, fik sin fodboldopdragelse i Boca Juniors. På det argentinske guldhold ved OL 2004.
Kom i januar 2011 til Málaga CF fra den spanske 2. divisionsklub Elche købt for 900.000 euro. Han fik sin La Liga-debut 20. februar. Den 1. oktober 2011 røg Caballero ind i Málaga CFs historiebøger, da han da havde holdt sit mål rent i 480 minutter i træk. Den tidligere rekord på 429 minutter besad Contreras. Caballero fik sin store andel i Málaga CFs senere succes i Champions League.
Málaga CF solgte ham i 2014 til Manchester City og Kameni fra Cameroun tog over.
 
Guillermo Ochoa – født den 13. juli 1985 i Gualajara, Mexico, er noteret for 75 landskampe for Mexico og kåret som den tredje bedste målmand ved VM-slutrunden i Brasilien.
Kom den 1. august 2014 til Málaga CF på en fri transfer fra den franske klub Ajaccio. Kontrakten lød på tre år og han havde regnet med, at han skulle tage over i Málaga-målet efter Caballero, men klubben valgte at give Kameni chancen. Til Ochoas store fortrydelsen. Han ville væk, men det lykkedes først i denne sæson, hvor et af bundholdene i La Liga, Granada, har lejet ham.
Ochoa opnåede blot 11 kampe for Málaga (da Kameni var skadesramt) og han er efter denne sæson fri på markedet.

Karrieren op og ned for Kameni

2000-2004: Le Havre i Frankrig: 2 kampe.
2002-2003: Saint-Etienne, Frankrig (udlånt): 0 kampe.
2004 – 2012: Espanyol, Spanien: 222 kampe.
2012 – ???: Málaga CF: 100 kampe pr. 9. december 2016.
6 U- og 71 A-landskampe for Cameroun.

Nyt job til Laudrups afløser

Den tredje trænerfyring i den spanske La Liga har fundet sted. Bundklubben Osasuna i Pamplona skilte sig af med Enrique Martín, og satte i stedet den 61-årige Joaquín Capparos ind på posten – en rutineret herre med ikke færre end 19 trænerjobs i forskellige spanske klubber.
Han stod således prompte klar til at tage over påMallorca, da uroen omkring Michael Laudrup kulminerede til her.
Laudrup forlod klubben i slutningen af september 2011 og Capparos sprang til den 3. oktober!
De to tidligere trænerfyringer i denne sæson fandt sted i Granada og Valencia.

Juanmi – og det hårde program for Málaga

December 2016 bød på særdeles krævende opgør for Málaga CF – specielt på fremmed græs mod topklubber som FC Barcelona (0-0, Valencia (2-2-) og Sevilla (1-4). Og 2017 starter på samme sæt i Vigo mod Celta og i den spanske hovedstad med opgøret mod Real Madrid.
Januars eneste hjemmedyst byder på et interessant gensyn med en spiller opflasket på Málaga CFs akademi og med 85 kampe på klubbens la Liga-hold fra 2010–15. Det drejer sig om den nu 23-årige Juanmi, født i Coín med sin spæde fodboldopdragelse i Atlético Coín.
Det undrede mange fodboldkendere, at den engelske Premier League-klub Southampton efter forrige sæson smed 5 mio. euro på bordet for den spinkle Málaga-forward. Og opholdet i England blev da heller ingen succes for ham.
Blot i 12 kampe kom Juanmi på banen og nu har den spanske La Liga-klub Real Sociedad fra San Sebastian taget ham over på en 5-årig kontrakt. Købsprisen ukendt. Men hans starttid her er heller ikke en ubetinget succes.
For Málaga CF noteredes han i 85 kampe for 18 scoringer – bl.a. den på Camp Nou i Barcelona, da Málaga sensationelt besejrede FC Barcelona 1-0. Det var i februar 2015. Det er blevet til enkelt A-landskamp for Spanien.
Han kommer til at stå ansigt til ansigt med sin ex-klub, når Málaga CF møder Real Sociedad på Estadio La Rosaleda fredag den 13. januar.
Málaga CFs resultater i denne sæson på www.malaga-support.dk

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid, oplæg og i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Opgør på Estadio La Rosaleda i januar 2017:
La Liga:
Den 13. kl. 20.45 Málaga CF – Real Sociedad.
Kontaktpersoner
Sekretær Louise Kathrine Pedersen, 661 959 681, kontakt@malaga-support.dk
Formand Morten Møller, 617 700 424, info@malaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.