Det danske magasin i Spanien
Inflammation – hvad kan vi gøre ved det?

Del

Inflammation1Denne måneds Thermografi -historie handler om, hvad vi kan gøre ved den inflammation, vi ser, når vi laver en medicinsk thermografi scanning.

På billederne har vi en mand i starten af 40’erne, som vi mødte første gang på vores tur i Danmark i april 2016.
Han var med til informationsforedrag om sundhed, som vi afholder både i Spanien og i Danmark. Han havde så mange smerter i sin ryg, at han måtte ligge på en sofa under hele foredraget. En lang karriere som ekstrem bodybuilder havde ført til mange muskelspændinger og smerter. Herudover døjede han med stress og angst, som tog energien fra ham. Han kunne ikke sidde længere end 10 minutter ad gangen.
Da han trænede, spiste han meget protein (ca. 350 – 400 g om dagen). Mest fra kød (okse) eller pulver. Normalt anbefales indtag af protein på 65 gr. for en fyr på 80 kg, og max 180 g, når man træner ekstremt. Der er mange måder at få proteiner på, og vi anbefaler ofte at du hovedsageligt får proteinerne fra linser, kikærter, quinoa, hytteost, æg, nødder/frø og fede fisk.
Inflammation2Manden havde levet i et smertehelvede i halvandet år. Han gik til diverse behandlinger. Lægerne gav ham morfin, som han fravalgte efter seks måneder, da han bliv bims i knolden af det. Han havde glæde af at starte dagen med en times udstrækningsøvelser for at løsne op i led og muskler suppleret med smertestillende medicin.
Til vores møde havde vi thermoscanneren, som vi nogle gange bruger til visuelt at forklare, hvordan og hvor hurtigt fx vore akupunkturplastre virker.
Her ses før og efter billederne.
 
Kort efter at han får de smertelindrende plastre på, ser vi en nedkølning af ryggen. Hans smerteoplevelse ændrer sig. På en skala fra 0-10 går den fra 9,5 ned til 2. Han mærker, at ryggen begynder at løsne sig og han begynder at bevæge sig fra side til side, leddene giver højlydte knækkelyde. Han bliver så lykkelig – og hans ansigtsudtryk ændrer sig helt.
Det gule, røde og hvide på billederne er muskelirritation, muskel-inflammation og muskeldysfunktion i nævnte rækkefølge. Forklaring: Først er der spændinger i musklerne. Hvis ikke vi får gjort noget ved det, udvikler det sig til irritation, dernæst inflammation og til sidst går det ud over selve funktionen af musklerne. De taber deres kraft og styrke.
I september 2016 mødte vi ham igen og han sad ca. tre timer på en stol til vores foredrag, kun afbrudt af små pauser. Ændringen var markant.
På de halvandet år han har været syg, var der taget alverdens blodprøver for at finde ud af, hvad der var galt med ham! Kun lidt forhøjet inflammationstal blev fundet.
I september 2016 valgte han at få lavet en thermografisk helkrops-scanning, da han stadig havde muskelspændinger og smerter, men slet ikke i samme grad som i april.
Scanningen afdækkede inflammation mange andre steder end i selve ryggen: I panden, alle siderne af halsen, ryggen, brystet, maven og benene. Der var altså en forklaring til smerterne. På en måde blev han glad, for så kunne der gøres noget ved det. Det er belastende at gå med mange smerter og så have normale blodprøver, hvor svaret så udelukkende er smertestillende medicin. Vi har set flere tilfælde af lignende art.

 
Inflammation3Inflammation er ofte forårsaget af overskud af syre og affaldsstoffer i vævet. Derfor satte vi ham på basedannende og udrensende kost og væske, masser af vand, målrettede akupunkturplaster og antiinflammatoriske kosttilskud.
Han målte sin pH i spyt og urin, og den lå nede på 5. Her i klinikken vil vi gerne have den op på 7.5 – 8.0., så vi skaber et mere basisk miljø, og derved mulighed for at skille sig af med forsuringer og affaldsstoffer. Vores ven er i skrivende stund i fuld sving med tiltagene, og jeg gælder mig til at vise jer follow-up billeder her om tre til seks måneder.
 
Kom og hør mere i klinikken om, hvordan vi arbejder med inflammation og thermografi. Der er foredrag mandag den 9.januar 2017 kl. 19 – 21. Vi serverer en forfriskning.
Tilmelding: vitathermo@vitafakta.es og 694431864.
Godt Nytår!

Nick Hvidt Nielsen
Vitafakta Health Clinic
www.vitafakta.es

Af Nick Hvidt Nielsen, Vitafakta Health Clinic, www.vitafakta.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.