Inden for få uger har Norrbom Marketing fået hele fire nye medarbejdere, som tilfører ny energi til virksomheden og på hver sin måde byder ind med forskellige kompetencer.
De nye rekrutter blev straks sat i arbejde, og det viste sig hurtigt, at Norrbom Marketing-teamet blev beriget med synspunkter og indsigter fra mange forskellige sider.
”Det nye blod” består nemlig af både Generation X og Y, mænd og kvinder, jyder og københavnere, studerende og færdiguddannede samt personer, der længe har haft bopæl i Spanien og personer, som for første gang har sat fødder i det spanske land.
For at lære de nye medarbejdere bedre at kende, har vi bedt dem svare på en række spørgsmål, som man oftest først bliver klogere på efter et længerevarende bekendtskab. Men hos Norrbom Marketing går vi ind for tæt samarbejde og hverdags-drillerier, hvilket jo kræver, at man kender hinanden på et niveau, der går dybere under overfladen.
Bag om personerne
Simon Goltermann er en af dem, der har boet på Costa del Sol i længere tid – nemlig siden 2009. Han er uddannet multimediedesigner, og er allerede blevet firmaets ”Go-to-Guy” med tekniske spørgsmål og problemer. Foruden at hjælpe teamet på kontoret, når teknologien udfordrer os, arbejder Simon med adskillige opgaver inden for webdesign, e-business, digital projektledelse, online marketing, video osv. Kort sagt er han her hos Norrbom Marketing ansvarlig for den digitale udvikling.
Louise Mercedes Frank, som er vores nye redaktionsmedarbejder, er klar til at give flertallet af jyder på kontoret modspil. Man slipper ikke billigt, hvis man f.eks. siger ’æh’ i stedet for ’æg’.
Udover at have scoret titlen som Norrbom Marketings bedste gulerodskagebager, har hun også scoret arbejdsopgaver, der indebærer møder med spændende personer, som gerne deler deres historier med hende – og dermed også os og alle jer læsere. Louise skulle faktisk bare have været i Andalusien et par måneder i forbindelse med et Erasmusophold, men så fik hun sin mand overtalt til at tage med til Solkysten, og, ja, nu lever de så livet i en dejlig træhytte i La Cala de Mijas.
Line Krogsgaard Erichsen er kommet til Norrbom Marketing fra Aalborg Universitet, da muligheden for et praktikophold i udlandet bød sig. Beslutningen om at bytte Aalborg ud med Fuengirola for en stund krævede ikke meget overvejelse, særligt fordi hun for to år siden var et semester i den smukke, andalusiske by Granada. Line har altid rejst meget, men efter at have været bosat i Spanien, blev hun for alvor forelsket, og som hun selv siger ”så var det tiltrængt med forandringer og anderledes udfordringer efter mange år på skolebænken med hovedet i bøgerne.” Hun står derfor nu for udvikling af strategier og content til Norrbom Marketings online platforme, journalistiske opgaver såsom ugentlige nyhedsbreve, reportager, fotografering, interviews osv. samt analyse af og kurser i markedsføring på de sociale medier.
Nicita Rosengren er teamets yngste – og nok også modigste – medarbejder. Hun har aldrig før været i Spanien, men har nu vinket farvel til familie, kæreste og hund i Vadum med det formål at blive klogere på livet, sig selv og arbejdet som mediegrafiker på Costa del Sol. Nicita skal være i praktik hos Norrbom Marketing i tre måneder, hvor hun skal beskæftige sig med det grafiske materiale til de tre magasiner samt opsætning af annoncer, visitkort og meget mere.
Spørgsmål til rekrutterne
1. Hvordan arbejder du bedst?
Simon: Jeg arbejder bedst med noget behagelig musik i baggrunden – gerne det som Mugge styrer til daglig på kontoret. Nogen (Line) påstår endda, at jeg synger, mens jeg udfører mit arbejde. Jeg sidder meget foran computeren, så derfor er det nødvendigt med pauser indimellem, hvor kroppen strækkes og suppleres med elastikøvelser, en kop kaffe og noget energi til hjernen.
Line: De bedste arbejdsopgaver er dem, jeg kan lave, mens jeg sidder ude på min terrasse i den friske luft og får solens stråler på mig. Men nu sidder jeg jo normalt og arbejder inde på kontoret, og der er det afgørende for mig, at jeg har kaffe tilgængeligt. Desuden nyder jeg at arbejde sammen med andre både for at udveksle tanker og idéer samt for at være omgivet af en glad og god stemning, men når jeg sidder med opgaver, som kræver al min koncentration, så skal jeg helst have ro omkring mig.
2. Hvad er din værste vane?
Nicita: Jeg piller altid ved mit hår!
Louise: Som ny på kontoret priser jeg mig lykkelig for, at mine kollegaer ikke har opdaget mine rigtig irriterende vaner endnu. Dog har de nok alle sammen noteret sig den termokande med urtete, som jeg trofast medbringer hver dag, og som altid er inden for rækkevidde på skrivebordet. Jeg har nok været hippie i mit tidligere liv.
3. Hvad savner du mest ved Danmark?
Line: Min familie og mine venner. Nu har jeg jo ikke været væk fra Danmark så længe, men jeg kan huske, at sidste gang, jeg var et semester i Spanien, savnede jeg rugbrød og Kærgården.
Derudover kan jeg godt savne den famøse danske cykelkultur. Jeg har lige købt en cykel her, og jeg kan godt mærke, at de spanske bilister ikke helt er vant til at skulle holde øje med og tage hensyn til cyklisterne på samme måde som i Danmark. Eller også er der nogle andre færdselsregler her i landet, som jeg ikke har kendskab til!?
Nicita: Jeg har heller ikke været i Spanien ret længe, men jeg savner allerede min familie, min kæreste og min lille hund. For slet ikke at tale om min egen seng!
4. Hvad kan vi danskere lære af spanierne og omvendt?
Simon: Vi danskere kan lære at leve mere i nuet, værdsætte det vi har, nyde livet og bryde nogle af vores daglige rutiner og faste rammer. Det er sundt med lidt kontrolleret kaos i hverdagen og spontanitet.
Spanierne kan til gengæld lære noget af os danskere i forhold til tillid. At have tillid til andre mennesker, indtil det modsatte er bevist er et helt unikt kendetegn for Danmark – og det skal vi være stolte af og værne om. Det kan spanierne lære af, men der er lang vej for et relativt ungt demokratisk land, som i mange år har været underlagt et diktatur.
Louise: Jeg oplever ofte, at de danske erhvervsdrivende her på Solkysten er langt mere løsningsorienterede end de spanske erhvervsdrivende. Det er en skam, for ofte gør det, at man som forbruger måske tøver med at købe et ellers godt produkt, fordi formen godt kan være besværlig eller gnidret. Problemet stammer fra undervisningen – hvor vi i de danske skoler lærer problemknusning, fokuserer spanierne stadig på udenadslære, og det afspejler sig desværre i deres måde at håndtere projekter og kunder på.
På den anden side har spanierne en fed familiekultur, hvor man samles og går ud alle sammen – store som små. Børn er en naturlig del af selskaberne, og man fornemmer ligesom, at der er plads til dem. Dét kunne vi danskere godt lære noget af. Her tænker jeg især på nogle af de danske småbørnsfamilier, som nærmest fravælger det sociale voksenliv, fordi de stifter familie.
_____
Navn: Simon Goltermann |
Navn: Louise Mercedes Frank |
Navn: Line Krogsgaard Erichsen |
Navn: Nicita Rosengren |
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001