Det danske magasin i Spanien
Bodytalk – om at lymfesystemet og en helt unik drænage

Screen Shot 2016 09 19 at copy

Sygdomsfremkaldende stoffer er fx bakterier, virus, giftstoffer og cancerceller. Et velfungerende lymfesystem fanger og eliminerer dem!

At lymfesystemet ikke får ret meget opmærksomhed, forstår jeg ikke. Medmindre vi har sygdom i selve systemet, skænker vi det næppe en tanke. Og hvor ofte løber du fx ind i en lymfespecialist? I det konventionelle sundhedssystem er der da ellers specialister nok…

I BodyTalk-sessioner dukker lymfesystemet tit op fra klienterne, og heldigvis har jeg i min uddannelse haft stor fokus på netop denne livsvigtige del af vores fysiologi (lymfekirtlerne, kompositionen af lymfevævet og selve systemets struktur og funktion), og tilbyder også The Veltheim Method of Lymphatic Drainage (VMLD), BodyTalks egen, særdeles effektive lymfedrænage, som man kan få som særskilt behandling eller i kombination med en BodyTalk-session. VMLD kan foregå på den bare hud, fuldt påklædt eller energetisk. Det bestemmer klienten.

Lymfesystemet er afgørende for kroppens sundhed
Lymfesystemet opsamler mellemrumsvæske, fx blodprotein som sikrer blodet optimal tykkelse (mange blodfortyndende lægemidler kunne undgås…). Det beskytter kroppen mod sygdom ved at producere lymfocytter og antistoffer, ved at forhindre sygdomsfremkaldende organismer i at cirkulere rundt i kroppen, holde en sund væskebalance (hvor næringsrig og iltet væske bringes ind i cellerne – og ud igen (med affald), når den har gjort sit arbejde) og støtte fordøjelsessystemet ved at absorbere fedt og modvirke infektioner, og så optager det lipider (vigtige biologiske fedtstoffer) fra tarmene og transporterer dem ud i blodbanerne.

Mellemrumsvæsken, som tabes fra blodbanen, bliver først til lymfe, når lymfekarrene optager den. Den består af 90% vand og 10% opløste stoffer som proteiner, celleaffald, gasser, hormoner etc. Via lymfekarrene sendes den gennem lymfekirtlerne tilbage mod hjertet, hvor lymfen optages i blodbanen igen.
Lymfekirtlerne, der findes i det meste af kroppen (bl.a. hals, armhuler, bryst, bug og lyske) producerer og lagrer hvide blodlegemer, og er altså en essentiel del af immunforsvaret. Også B-celler, der skabes i knoglemarven for at producere specifikke antistoffer til angreb mod infektioner, når deres fulde potentiale i lymfekirtlerne (og i milten).

 

Manglende væskebevægelse kan føre til alt lige fra cellulitis til cancer
Hvis ikke mellemrumsvæsken optages af lymfekarrene, ligger den som ‘stille skovsøer’ rundt omkring i kroppen. Det giver ødemer og opsvulmethed i fx bug, ben og hænder. Stillestående vand er det perfekte sted for bakterier at vokse og formere sig.
Og det er netop her, BodyTalks særlige lymfedrænage kommer ind i billedet. For at få iltet og næringsrigt blod optaget i kroppens væv, er det nødvendigt først at dræne lymfe fyldt med celleaffald og overskydende væske.
Hver dag er der to-tre liter væske, som ikke suges tilbage i det kardiovaskulære system, og det er så op til lymfesystemet at klare det. Og fungerer det ikke optimalt, og væsken bliver liggende i kroppens mellemrum, drukner cellerne. De dør, og det gør personen så også.

Boost krop og sind med efterårsrengøring
VMLD (Veltheim Method of Lymphatic Drainage) er en sikker, effektiv (energetisk) og blid (fysisk) BodyTalk-teknik, som aktiverer lymfekarrenes absorberingsevne, så kroppen derved drænes for overskudsvæske. Immunforsvaret får et kæmpe boost, og teknikken har stor betydning for organfunktion, hormonspejl, generelle kropsenergier, cirkulationssystem, luftvejssystem etc. Og, måske uventet, har teknikken som regel en stor betydning for klientens mentale balance, da undertrykte følelser, aktive hukommelser og fastlåste overbevisninger ofte ligger og skvulper rundt i kroppens mellemrumsvæsker og forstyrrer fysiologien og humøret.

Føler du dig opsvulmet, træt eller stakåndet? Har du menstruationssmerter, forstørret prostata eller ødemer efter fx brystkræftoperation?
Har du bare lyst til at booste dit immunforsvar inden vintersæsonen eller forkæle dig selv med en dejligt afslappende behandling, der gør dig let, glad og energisk, så book en tid hos BodyTalk Torreblanca.

Vil du bestille tid til en session eller have mere information om BodyTalk, er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.