Det danske magasin i Spanien

IMG 8066

Lucas Horacio Duhour, 33, livredder på 19. år, står for koordineringen af 41 livreddere ved redningsaktioner på kysten mellem Fuengirola og Marbella. Kysten er bevogtet fra klokken 11-20 hver dag i sæsonen, som strækker sig fra juni til slut september. Nogle steder fra påske, men kun i weekenderne frem til juni. Resten af årets patruljeres strandene af nogle få livreddere på cykel. Ved enkelte positioner som i Cala de Mijas kan man se et tårn, hvor der i hele perioden vil være yderligere en ambulance, en sygeplejerske og en ambulanceredder samt en ekspert i førstehjælp og genoplivning.

Livredderne har et månedlangt kursus (man er ved at reformere den til en seks måneder lang uddannelse). Derefter to ugentlige livreddertræninger, hvor der trænes bjærgning, førstehjælp og lignende. Derudover skal livredderne være i god fysisk form, så de skal selvtræne, og en gang om ugen træner hele holdet fysisk sammen.

En tommelfingerregel siger, at en livredder i gennemsnit har 10-15 redningsaktioner i løbet af en sæson afhængigt af vejrforholdene. Det skal ganges op med 41 livreddere på kysten mellem Fuengirola og Marbella. Hyppigste årsager til ulykker på Costa del Sol er, at folk går i vandet i beruset tilstand.

I år er der druknet en person hver dag mellem januar og maj i Spanien. Til og med 31. maj i år druknede 152 personer. Samme tal rundede man først i juli sidste år, hvilket betyder en stigning på 85 procent i forhold til 2015. Her tælles badelande, swimmingpools, søer, floder og laguner med. På verdensplan er drukneulykker en af de største dræbere. Flere end 300 døde som følge af drukneulykker sidste år i Spanien.

Disse tre ting skal man ifølge Lucas Horacio Duhour være specielt opmærksom på som strandgæst på Costa del Sol:

– Brandmænd (medusas) er farlige i Spanien. Bliver man ramt af en, er det ligesom at få stød. De stikker meget, og man bliver lammet. Nogle dør af det, fordi hjertet simpelthen holder op med at slå.

– Det er sandt, at det ikke er godt at gå i vandet, når man lige har spist, for kroppen er i gang med at fordøje maden de første en-to timer efter, at man har spist, så blodet, der cirkulerer i kroppen har mere fokus på fordøjelsesprocessen. Hvis man så går i vandet og får det her skifte i kropstemperaturen, kan det resultere i, at man ikke kan svømme som man plejer, og måske drukner.

– Gå ikke i vandet, hvis du føler dig beruset. Det er en af de største hovedpiner for livredderne på Costa del Sol – og har ofte ført til ulykker.

Af Nanna Lunnemann, fotos: Nanna Lunnemann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.