Det danske magasin i Spanien
Boligbloggen – Korrekt procedure ved køb af bolig

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
En bolighandel i Spanien er ikke kompliceret – blot det gøres rigtigt. Jeg anbefaler altid køber at anvende en god advokat, som er med i hele processen. Advokaten laver de første elementære ting som oprettelse af bankkonto i spansk bank og udstedelse af spansk personnummer (NIE). Begge dele er  obligatoriske. En advokat sikrer også, at boligen er registreret korrekt i ejendomsregistret, hvilket er med til at lette bolighandlen.
 
Forskelle i købsprocessen
I Spanien indgiver man ikke bud på en ejendom, som vi kender det fra Skandinavien. I stedet forhandler man, med ejendomsmæglerens hjælp, sig frem til en pris, som køber og sælger kan acceptere.
Her i Spanien er det også normalt, at en bolig udbydes hos flere mæglere.
Ønsker man at købe en bolig, gælder det om hurtigt at få den reserveret.
 
Reservationskontrakt (Contrato de reserva)
Dette er et dokument, som bekræfter pris, betalingsvilkår, depositum og reservationsperiode. Et depositum udgør typisk 6.000 euro og reservationsperioden er 8-14 dage. I denne periode fremskaffer din advokat de fornødne dokumenter. Er der problemer med dokumenterne, tilbagebetales depositum.
 
Privat købekontrakt (Contrato privada de compraventa)
Dette er en bindende aftale med bl.a. en detaljeret beskrivelse af boligen og betalingsvilkår. Ved underskrivelse betales 10 procent af købsprisen minus depositum.
Skødet (Escritura de compraventa)
Ejendomshandlen afsluttes på notarkontoret, hvor skødet underskrives og den resterende købesum betales. Mægleren får sin kommission og nøglerne overdrages.
 
Ejendomsregistret (Inscripción en el registro de propiedad)
Direkte efter underskrivelsen af skødet betales alle handelsomkostninger og boligen registreres i ejendomsregistret. Nogle måneder senere kommer originalen retur fra myndighederne.
Af Sven F. Källström, Alamo Costa del Sol Real Estate

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa