Det danske magasin i Spanien
Smerter i nakke og hoved
nakkesmerter
Muskulaturen i nakke og skuldre samler ofte spændinger fra stress og dårlige siddevaner. Spændinger i og overanstrengelse af musklerne vil på længere sigt give smerter og stivhed i både skulder- og nakkeområdet samt som hovedpine, endda også migræneanfald. Et eksempel herpå kan være en strækskade efter en trafikulykke, der kan forårsage langvarige smerter. Friktion mellem ryghvirvler og diske, som det ses ved forskellige afbildningsteknikker, får ofte skylden for disse smerter. Da friktioner er uhelbredelige, tror man, at også smerterne er uhelbredelige, og derfor ordineres patienten smertestillende medicin resten af livet. I virkeligheden forårsages smerterne oftest af muskler og sener i skuldre- og nakkeområdet. Fra musklerne i området omkring skuldrene og også ved skulderbladet kan smerterne gå helt op i hovedet. Man skal også være opmærksom på, at bidemusklerne kan forårsage smertefulde spændinger, som kan føles som hovedpine.     
 
En øm muskel har en energikrise. Det betyder, at en muskel eller en del af den er i en permanent krampetilstand. I området med krampe cirkulerer blodet ikke ordentligt, og musklen får hverken syre eller næring, og de affaldsstoffer, der ophobes, irriterer smertenerverne.     
 
Med den rette behandling kan man genoprette muskelstofskiftet og elasticiteten. Med massage pumpes de affaldsstoffer, der normalt giver kramper og smerte, ud. Resultatet forbedres, hvis man før massagen injicerer en svag bedøvelse i selve musklen. Væsken skyller musklen for affaldsmaterialer og har også en krampestillende virkning. Ofte er den syge muskel også forkortet og har begrænset bevægelighed. Her hjælper strækøvelser. Disse følges op med instruktioner om kropsholdning og ergonomi, der hjælper med at forhindre tilbagefald.  
 
Man kan også lide af en diskusprolaps i nakken. Men det er meget usædvanligt i forhold til en diskusprolaps i lænden. Men det er dog relativt enkelt at genkende de iskas-lignende symptomer fra en diskusprolaps. Behandlingen vil være meget anderledes fra den ved smerter i musklerne, da den fokuserer på hvile, strækbehandling, støttekrave og i værste fald en operation.
Af Dr. Pentti Raaste

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.