Det danske magasin i Spanien
Et alarmsystem uden vagtservice kan være et fatalt valg

Et alarmsystem uden vagtservice kan være et fatalt valg

AlarmaUniversal

Lad det være sagt med det samme: Det er direkte ulovligt for et sikkerhedsfirma at ringe til politiet for at anmelde et indbrud, hvis alarmen er udløst i én zone hos en af firmaets kunder.
Alligevel lover sikkerhedsfirmaer uden egen vagtservice, at politiet kommer, når alarmen går. Det kan desværre vise sig at blive fatalt for kunden – og for kundens venner, familie eller naboer, som ved alarmsignal skal møde op med nøgle til ejendommen.
 
Før man træffer beslutning om at installere et alarmsystem fra et firma uden egen vagtservice, skal man nøje overveje konsekvenserne:
 
Helt indlysende: Kommer der overhovedet nogen, når alarmen går?
I tilfælde af at der er blevet ringet til politiet, bør man stille sig selv spørgsmålet, om politiet i en tid med et markant forværret trusselsbillede, skabt af terror og ukontrolleret indvandring, har ressourcer til at reagere på en udrykning fra et tilfældigt sikkerhedsfirma, som ikke selv har mandskab til at klare opgaven.
 
Et eksempel: Alarmen går i én zone.
Kunden bliver ringet op af sikkerhedsfirmaet, og må selv indfinde sig for at tjekke, om der er indbrud på adressen – eller om det er en fejlalarm. Måske er en ven, et familiemedlem eller naboen udpeget som ‘nøglebærer’, og skal nu møde op på adressen for at efterse ejendommen, og tage stilling til, om der har været indbrud – eller om indbruddet stadig er i gang. Det giver sig selv, at det kan få fatale konsekvenser.
 
Et andet eksempel: Alarmen går i flere zoner.
Politiet må nu tilkaldes, og kunden får samtidig besked på enten selv at møde op på adressen med nøglen, eller sende ‘nøglebæreren’ (politiet har naturligvis ingen nøgler til ejendommen, og idet sikkerhedsfirmaet ikke selv har profesionelle nøglebærende vagter, må andre møde op med nøglerne).
Nu er spørgsmålet, om nøglebæreren ankommer samtidig med politiet.
For hvornår ankommer politiet? Hvor befinder ‘nøglebæreren’ sig på alarmtidspunktet? Er det overhovedet muligt for ham at møde op? Det er livsvigtige faktorer, som umuligt kan kan tages for givet.
 
Hvad sker der, hvis ‘nøglebæreren’ ved ankomst konstaterer, at politiet ikke er der? Betyder det, at de har været der, og er taget af sted igen til nye opgaver? Hvad gør ‘nøglebæreren’ nu? Venter? Eller efterser han selv ejendommen, hvilket er den normale, men meget farlige reaktion. ‘Nøglebæreren’ går altså ind i ejendommen, hvor indbruddet muligvis stadig er i gang. Nu bliver det for alvor risikabelt!
 
Er uheldet ude, vil forsikringsselskabet kalde hændelsen for selvforskyldt, og sandsynligvis ikke dække skader på hverken personer eller ejendele.
 
Værst tænkeligt overfaldes ‘nøglebæreren’ af indbrudstyvene. Måske er behandling på hospitalet påkrævet. Måske mister han arbejdsevnen. Genoptræning og psykologhjælp kan komme på tale. Hvem betaler for det?
 
AlarmaUniversal 1
 
Måske stjæler indbrudstyvene ‘nøglebærerens’ bil- og husnøgler, og kører hjem til ham for at foretage endnu et indbrud. Denne gang med nøgler. Typisk vil forsikringsselskabet ikke dække skaderne her, da ‘nøglebæreren’ frivilligt har påtaget sig opgaven at lege sikkerhedsvagt for sin familie, ven eller nabo – og selv har ‘givet’ tyvene sine nøgler.
Man skal tænke sig meget grundigt om, inden man overtaler et familiemedlem, en ven eller nabo til at være ‘nøglebærer’ og dermed en central figur i sikkerhedskæden. Og man skal tænke sig meget grundigt om, inden man som familiemedlem, ven eller nabo siger ja til at optræde som sikkerhedsvagt. Følgerne kan være fatale. Ud over de menneskelige kan de økonomiske følger blive astronomiske, for ligesom man heller ikke kan få dækket skader i forbindelse med fx faldskærmsudspring og bjergbestigning uden en særlig forsikring, som dækker ekstremsport, vil forsikringsselskabet ikke dække skader forårsaget af selvforskyldte, dumdristige handlinger. Heller ikke selvom du gør det i aller bedste mening.
 
Sikkerhedsfirmaer, som ikke tilbyder det vigtigste element til kunderne, nemlig vagtservicen, forsøger at overtale folk til at installere kameraer som erstatning for udrykning. Det bør give sig selv, at det både er uholdbart og særdeles usikkert at bytte en professionel vagtudrykning ud med et kamera og et familiemedlem, en ven eller nabo.
 
Vil du vide mere om, hvordan du sikrer din bolig, virksomhed, dig selv og dem du holder af med et professionelt alarmsystem tilkoblet Costa del Sols mest avancerede alarmcentral, hvorfra veluddannede vagter rykker ud ved alarmsignal fra din ejendom 24/7, så er du meget velkommen til at ringe til os i Alarma Universal. En sikkerhedssnak er helt uforpligtende og ganske gratis. Til gengæld kan den sikre dig mod et forkert valg, som kan være fatalt.
Kontakt Alarma Universal i Fuengirola på tel. 952 46 10 37 eller på mail info@alarmauniversal.com
www.alarmauniversal.com – Facebook: Alarma Universal S.A.
Af Alarma Universal

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.