Det danske magasin i Spanien
BodyTalk – om tankens kraft, om at bruge hovedet og hjertehjernen, og få en sundere krop – del 2

BodyTalk - om tankens kraft, om at bruge hovedet og hjertehjernen, og få en sundere krop - del 2

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Screen-Shot-2014-09-04-at-16.12.35
 
Flere og flere mennesker lider af livsstilssygdomme og mentale lidelser, og mennesker ser ikke ud til at blive sundere på trods af de stigende udgifter til sundhedsvæsenet – og det gælder både i Skandinavien og her i Spanien. Krav om hurtig diagnose og behandlingsgaranti akkompagneret af et stadigt stigende medicinforbrug tegner et billede af et usundt sundhedsvæsen, som bliver svagere og svagere under tyngden af forventninger og krav fra ikke kun befolkningen, men i høj grad også fra politikerne og medicinalindustrien. Og hvad med videnskaben? Kan den følge med? Eller er tiden måske inde til at se tingene i et nyt perspektiv? Konventionel tankegang kan være effektiv i mange situationer, ligesom at operationer og medicin kan redde liv her og nu. Det fungerer som en slags første hjælp. Men der skal mere til. Naturen kan nemlig en masse, som vi mennesker bare ikke opfatter; den ekstraordinære kommunikation cellerne imellem, for blot at nævne ét eksempel. Dynamisk systemteori handler simpelthen om interaktionen/relationen mellem alle vores celler – og alt i omgivelserne. Bare fordi man ikke kan se eller røre det, betyder det jo ikke, at det ikke eksisterer. Menneskehjernens struktur med alle sine fintmaskede filtre har så svært ved at forstå det. Og det skal vi have gjort noget ved, for sundhedssystemer, som ikke tager alt med i betragtning, er bare ikke gode nok – hvilket den vestlige verdens sundhedsvæsener vidner om med al tydelighed.

Jeg har ingen ambitioner om at revolutionere verden, men sammen med mine BodyTalk-kolleger rundt omkring på kloden vil jeg gøre, hvad jeg kan for at hjælpe klienternes hjerner med at opfatte anderledes, så den medfødte evne, som vi alle sammen besidder til at helbrede os selv, kan genaktiveres, ligesom kroppens naturlige evne til at forebygge sygdom samt styrke alt lige fra immunforsvar, organfunktion, kredsløb osv. kan optimeres, så vi kan leve livet med en klar hjerne og en sund krop – også selvom det er en udfordring i en tid med et især stort mentalt pres, stress og bekymringer.
 
I tusinder af år regerede højre hjernehalvdel mennesket. Det er den, der populært kaldes den feminine side af hjernen, og som besidder følelser, intuition, kreativitet og ikke mindst evnen til at visualisere og dermed visionere. Men så kom Newton til med sine teorier, og snart blev venstre hjernehalvdel den dominerende. Den maskuline side med intellekt, sekvens og logik. Og den venstre overtrumfer simpelthen den højre – ikke overraskende…
Venstre hjernehalvdel fungerer kartesiansk (‘sikker viden’) og har 180 mio. flere celler end den højre, som ikke behøver så mange, netop fordi den kører på dynamisk systemteori. Det er den venstre hjernehalvdel, som får os til at gøre alle de ‘daglige ting’, som fx det at køre bilen. Vi gør det helt uden at tænke over det, fordi den viden om, hvordan man kører bilen, ligger på en hylde i venstre hjernehalvdel klar til at blive fundet frem og anvendt. At finde lige netop den viden frem, når vi griber bilnøglen, er en stor opgave, da der er enorme mængder af information at lede igennem, inden vi kan starte bilen og sætte i gear. Umiddelbart tror vi, at det bare kører automatisk, men det gør det ikke. Og det er også grunden til, at venstre hjernehalvdel tager hele 70 – 80% af den energi (glukose), som hjernen bruger. Den højre, derimod, får sin information intuitivt, og behøver derfor ikke at behandle sine data som den venstre.
Når hjernehalvdelene samkører i balance, får vi optimal mental klarhed og dermed mulighed for en sund og stærk fysik. Desværre fører hjernehalvdelene krig mod hinanden (virker det bekendt? Bare kig på verden…). Hver især sender de signaler ud, som ødelægger modpartens. At skabe ‘våbenhvile’ i hjernen er en af BodyTalkerens fineste opgaver, for balancen her vil medføre, at venstre hjernehalvdels begrænsende overbevisninger og fastlåste tankemønstre nedtones eller sættes fri samtidig med at højre hjernehalvdels kreativitet og spiritualitet ikke får lov at løbe løbsk. Og kobles hjertehjernen så på her, sker der ‘naturakler’.
Det er en enorm oplevelse at se sådan et skift hos en klient, som i lang tid har døjet med en smertefuld lidelse, været angst og stresset og ikke mindst overbevist om, at sådan ville det fortsætte resten af livet.
 
For mere information om, hvordan BodyTalk kan hjælpe dig, er du velkommen til at ringe til mig på tel. 0034 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk her på www.ladanesa.com. Skriv BodyTalk i søgefeltet og du kan vælge imellem BodyTalk-artikler om alt lige fra hormonelle ubalancer, depressioner, udbrændthed og stress til spiseforstyrrelser, migræne, fibromyalgi, kræft, diabetes og angst.
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa