Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
shutterstock 81980767
 
I mit mangeårige virke som sygeplejerske, sundhedsplejerske, biopat og ernæringsvejleder har jeg utallige gange set, hvordan et supplement af god kvalitet af vitaminer og mineraler kan medvirke til at styrke både børn og voksne. Med et mildt udtryk elsker jeg vitaminer og mineraler, og hvordan de kan medvirke til at styrke velbefindende, livsglæde og energi. En god base er et multivitamin/mineralprodukt af lødig kvalitet doseret i mængder, der kan medvirke til at gøre en forskel. Der findes mange produkter af god kvalitet i handlen, men ét af dem har min særlige forkærlighed. Det er Omnimin, som nu er kommet i en ny og forbedret udgave: OmniPure er det multivitamin/mineralprodukt, jeg sætter størst pris på.

Jeg er så heldig at være uddannet som biopat af nu afdøde Kurt Wiinberg-Nielsen, der var manden bag det oprindelige produkt Omnimin. Kurt Wiinberg gik aldrig på kompromis, når det gjaldt kvaliteten af de produkter, han sendte på markedet. De måtte være af høj kvalitet, let optagelige og prisvenlige.
I dag er det hans søn, der fortsætter firmaet Biosym, og jeg ved, han fører firmaet videre med samme entusiasme.
Omnimin – nu OmniminPure er begge prisvindere.
I 2003 blev Omnimin kåret som årets helsekostprodukt og i 2013 blev dets efterfølger OmniminPure kåret med en Innovations Awards GOLD – best new Health and Nutrient product. Kåringen fandt sted på messen Natural Product Scandinavia 2013, der er nordens førende internationale erhvervsmesse for naturlige produkter, helsekost m.m.
OmniminPure er et stærkt, velafbalanceret højdoseret multivitamin/mineralprodukt med hele 27 vitaminer, mineraler og sporstoffer.
OmniminPure findes uden jern og K-vitaminer og hedder OmniX.
 
Hvad gør vitaminer og mineraler i vores krop?
Sammensætningen af et multivitamin/mineralprodukt må være udført efter sidste nye forskning indenfor vitaminer og antioxidanter.
B-vitaminer er vandopløselige, og de fleste er ugiftige selv i store doser. Efter min mening skriger hele verden af katastrofal B-vitaminmangel. De er vigtige for alle celler. Træthed, stress, irritabilitet, nervøsitet, søvnproblemer kan være symptomer på B-vitaminmangel.
B-vitaminbehovet øges ved indtagelse af sukker, kaffe, alkohol, P-piller, antibiotika og anden medicin.
I et multivitamin/mineralprodukt er det derfor vigtigt, at B- vitaminsammensætningen er i rimelige mængder, og at B-12 vitaminet er i en form af Methylcobalamin, der sikrer den direkte optagelse.
Choline og inositol er begge stoffer, der er beslægtede med B-vitaminerne og det er af stor betydning, at de findes i dit vitamin/mineralprodukt.
E-vitamin kaldes også for både ungdoms- og skønhedsvitamin. Det gør blodet letflydende og har en kræftforebyggende effekt. Det er vigtigt at få et produkt, hvor E-vitamin er i naturlig form, så optages det bedst.
A-vitamin beskyttes af E-vitamin i kroppen. Natteblindhed, kløende irriterede øjne, hyppige forkølelser kan være tegn på, at du mangler A-vitamin. Sørg for at dit A-vitamin i dit vitaminprodukt kommer fra ikke-animalsk kilde.
K1 og K2 bør begge være i dine vitaminer. De er vigtige for bl.a. blodets koagulation og knogler m.m. K1 findes i grønne grønsager og har en kort levetid i kroppen. K2 har en længere levetid, og selvom det normalt dannes i en sund tarmflora, er det godt, at det er i din vitaminpille.
D-vitamin også kaldet solskinsvitaminet er vigtigt for både knogler og immunsystem m.m. Det siges blandt nogle forskere, at har du nok af D-vitamin i kroppen, får du et længere og bedre liv.
C-vitamin anses af nogle, at være det vigtigste vitamin, fordi det indgår i en masse fantastiske processer i kroppen. C-vitamin går desværre let tabt ved kogning, påvirkning fra lys og luft. Det fremmer sårheling, beskytter mod forkølelse og andre infektioner, fremmer optagelse af mange mineraler m.m.
Mineraler er grundstoffer, der indgår som byggemateriale i cellerne og i de enzymer, der regulerer de kemiske processer. De opdeles i makromineraler og spormineraler.
Makromineraler er mineraler, hvor dagsbehovet er mere end 0.1 gram.
Spormineraler er vigtige, men behovet er uendelig lavt nemlig 1/50.000 af vores legemsvægt.
Det er godt med overvejende organiske forbindelser f.eks. som bisglycinat chelater, der sikrer optimal optagelse.
Af spormineraler skal fremhæves bor og silicium. Det er vigtigt men sjældent, at de er til stede i dit multivitaminprodukt. Også disse må være til stede i organisk form.
Silicium er især godt for knogler, hud og hår. 20 mg organisk ortosiliciumsyre til 750 mg silicium fra agerpadderokke.
 
Ingen animalske ingredienser
Selvom jeg ikke er vegetar, synes jeg, det er behageligt at vide, at der i det multivitamin/mineralprodukt jeg tager, ikke findes animalske ingredienser. Vil du være absolut sikker, bør der stå, at det er anerkendt af Vegetarian Society, England.
 
Uden gluten, laktose og kunstige tilsætningsstoffer
Det må være en selvfølge, at et bredspektret kosttilskud ikke indeholder ovennævnte tilsætningsstoffer. Til gengæld vil jeg sikre mig, at indholdet af selen er gærbaseret. Det skal være en speciel gærtype. Det skal understreges, at denne specielle gærtype ikke har nogen negativ effekt overfor candida, ligesom den også er allergivenlig.
 
Tilsætning af urter og andre finurlige emner
Når jeg tager et multivitamin/mineralprodukt, foretrækker jeg så absolut et produkt, hvor der ikke er tilsat andre ting.
Et multivitamin/mineralprodukt er noget, vi alle sammen behøver hver eneste dag hele året rundt.
Vi er alle sammen unikke individer, og derfor synes jeg, det er af største vigtighed, at vi bruger multivitamin/vitaminproduktet som base. Dertil kan tilføjes andre nutrienter efter behov. F.eks. Q 10, Omega 3/6/7/9 samt forskellige urter.
Af syge/sundhedsplejerske og biopat/ernæringsvejler Anni Dahms

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa