Det danske magasin i Spanien
Husk at få B- og C-vitaminer hele året

Husk at få B- og C-vitaminer hele året

Vitamina
B- og C-vitaminer er vandopløselige, og kan derved svedes ud. Hvorfor har vi egentlig brug for C-vitaminer? En af de vigtigste funktioner for dette vitamin er produktion af kollagenproteinet, der er så vigtigt for hud, knogler og bindevæv. C-vitamin beskytter også vores forråd af folinsyre (et vigtigt B-vitamin) og styrer fordelingen og oplagringen af jern i vores organismer. Jern er et vigtigt mineral, ikke mindst for kvinder og ældre mennesker, og ekstra C-vitamin kan hjælpe med at give en bedre jernbalance.
Bestemte medikamenter nedsætter mængden af C-vitamin i blodet. Regelmæssig anvendelse af aspirin har denne virkning, og det samme gælder P-piller, som desuden reducerer kroppens forråd af folinsyre, vitamin B2 og B12.

 
Rygere har brug for C-vitamin
Undersøgelser viser, at mennesker der ryger 20 cigaretter om dagen har 40% mindre C-vitamin i blodet end ikke-rygere. Stress tærer også på vores beholdning af dette vitamin. Friske frugter og grønsager (f.eks. cirtusfrugter og kartofler) indeholder C-vitamin, men for mange mennesker falder indtagelsen af C-vitamin drastisk i vinterhalvåret. Endvidere ødelægges C-vitaminer ikke bare ved, at frugt og grønsager opvarmes, henkoges osv., men også ved længere tids opbevaring i vand og udsættelse for lys.
 
B-vitaminerne
Den mest almindelige anvendelse af B-vitaminer er ved behandling af nerveproblemer, træthed, stress samt for at forbygge alkoholskader. B-vitaminer deltager i alle de vigtige processer i fødeomsætningen og i produktion af energi.
Et barns normale udvikling kræver B-vitaminer, som også er nødvendige, når blodet og cellerne skal forny sig. En del B-vitaminer har også “nye” effekter, f.eks. styrkelse af modstandskraften og forbyggelse af blodpropper. De fleste B-vitaminer er tillige antioxidanter.
Til B-vitamingruppen regnes en lang række vitaminlignende stoffer, som ikke er egentlige vitaminer. I almindelighed er B-vitaminindtaget fra kosten tilstrækkeligt til at forbygge alvorlige mangelsymptomer. Særligt udsatte for B-vitaminmangel er mennesker, der drikker alkohol, kvinder på P-piller og børn på antibiotikakur.
Vitaminer og mineraler kan købes hos Vitamina i Centro Idea.
Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.