Det danske magasin i Spanien

Langt om længe kom sommeren, og de fleste af os vil gerne tage solbad for at blive lækre solbrune, men ønsker samtidig at beskytte os mod hudkræft. Aviser og blade, radio og TV, apoteker, læger og sundhedscentrer anbefaler os at købe produkter, der beskytter huden mod skadelige stråler. Men virkeligheden er, at mange af disse produkter forårsager mere skade end solstrålerne selv!
Igennem årtier er vi blevet indpodet frygten for solen. Men sikkert er, at solen overhovedet ikke gør skade, med mindre vi udsætter vores krop for sollys i lang tid. Særligt om sommeren, hvor faren for solskoldning naturligt nok er størst.
Ser vi på, hvad den farmaceutiske industri, der producerer de solbeskyttende produkter, lover os, viser det sig, at mange af produkterne bidrager til udviklingen af ondartede celler og dermed hudkræft. De indeholder kemiske stoffer, som reagerer negativt på solstrålerne. Desuden er det konstateret, at produkterne ofte helt blokerer for de ultraviolette stråler, vor krop skal bruge for at producere D-vitamin.
Mange er allerede blevet opmærksomme på den fare, disse produkter udgør og køber i stedet økologiske og organiske alternativer. Men her skal man også passe på! Til trods for at vi tror, vi gør det rigtige ved at købe disse noget dyrere produkter, kan også de vise sig skadelige. For producenterne drejer det sig nemlig først og fremmest om forretning.
Megen kosmetik (cremer, deodoranter, sminke osv.) indeholder kemiske komponenter, der kan udløse allergier, eksemer, astma, problemer med pigmenteringen, hormonale forstyrrelser og værst af alt, cancer.
Der findes en alenlang liste over mistænkte kemiske komponenter som fx Benzoat eller Retinyl Palmitate. Normalt må der ikke være over 30 bestanddele af den slags i et godt produkt. Alligevel må vi ikke lade os forlede af, at der på etiketten kun er nævnt naturlige tilsætningsstoffer. Visse af sådanne ”vidundercreme” bør nemlig direkte undgås.
Hvordan kan vi så slippe for at benytte skadelige, såkaldt beskyttende produkter, økologiske eller ikke?
Et af de bedste naturlige midler findes i Aloe Vera, en plante der indeholder nogle af de bedste substanser til vedligeholdelsen af en sund og frisk hud. Disse regenererer cellerne på en helt naturlig måde. Samtidig er det en billig løsning, idet alle kan have en Aloe Vera-plante i deres hjem.
Gode erfaringer har jeg også med olivenolie smurt direkte på huden. Brug en hvilken som helst god og uraffineret olivenolie fra supermarkedet.
Alt i alt er hensigten med denne artikel ikke at skulle sælge et nyt eller et andet vidunderprodukt. Naturen og supermarkedet har, hvad du skal bruge til så at sige ingen penge.
Personer, der er meget følsomme overfor sollys, anbefaler jeg dog at tilføje D-vitamin til kosten.
Alle har forskellig hud, fra grov til meget sensibel. Uanset, så pas på. Solen er hård under disse himmelstrøg! Men helt undvære dens stråler kan vi altså heller ikke.
Du er velkommen til at spørge mig om alt vedrørende kost, ernæring og træning. Jeg er professionsuddannet i ernæring og sundhed (Técnica superior en Dietética). Jeg arbejder endvidere med kostplaner ud fra, hvad der behager dig, dine vaner og dine ønsker. Du kan fange mig på tlf. 647 408 200 og på carolina.dover@gmail.com.

Af Carolina Dover Petersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.