Det danske magasin i Spanien
Indsættelse af sømandspræsten i Algeciras

Indsættelse af sømandspræsten i Algeciras

Det var ikke en helt almindelig gudstjeneste, der fandt sted søndag den 19. maj, pinsedag i Sct. Andrews Church på Gibraltar. Det var nemlig den officielle indsættelse af den nye sømandspræst, Kim Alex Jacobsen, i Den Danske Sømandskirke i Algeciras. Godt og vel 50 gæster havde taget turen til den skotske kirke på Gibraltar for at byde sømandspræsten velkommen.

Indsættelsen, som er en kirkelig handling, blev indledt med en præsteprocession. Sammen med generalsekretæren i DSUK, Margith Pedersen, holdt Kim Alex Jacobsen gudstjeneste, hvor Margith Pedersen læste en kollats op. Formand, Jens M. Jensen, læste udnævnelsen op fra dronningen, og Kim Alex Jacobsen prædikede til pinsegudstjenesten, hvor han blandt andet fik takket for arrangementet samt til de fremmødte.

Dagen blev afsluttet med en fin reception samme sted. Her blev der budt på pindemadder og vin. Om aftenen havde kirkerådet sørget for middag sammen med Margith Pedersen.

Kim Alex Jacobsen var meget positiv omkring sin indsættelse: “Det var en fantastisk dag med godt vejr og gode mennesker. Folk var positive og rare og havde den indstilling, at det skulle være en god dag, og så bliver det også en god dag. Det var også en fin måde at få hilst på hinanden på, for i mange sammenhænge er man fremmed for hinanden. Her var der noget, vi var fælles om, som skaber en fælles interesse. Lidt ligesom juleaften,” lyder det fra sømandspræsten, der også havde sin kæreste Hanne med på dagen.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.