Det danske magasin i Spanien

Det lyder som utopi efter alle de skatteforhøjelser, et i forvejen svækket ejendomsmarked har måttet tåle gennem de seneste år. Momsen fordobledes på salg af nybyggeri. Skødeafgiften på gensalg steg først med 14%  og derefter nok engang med yderligere 12,5-25%. Den er i dag blandt Europas højeste. Den kommunale merværdiafgift og ejendomsskatterne er tilsvarende gået op mange steder i landet. Samtidig er ejendomshandlen styrtdykket trods voldsomt reducerede priser.

Pludselig dukker lovgiverne så op med en afskaffelse af den årlige 3%-skat af udenlandske selskabers faste ejendom i Spanien fra og med 2013. Er selskabets ejendom f.eks. takseret til 500.000 euro, vil skattens bortfald betyde en lettelse på 15.000 euro om året. Det vil atter gøre det særdeles interessant at købe gennem et selskab. Dog vil der stadig være udgifter forbundet med selskabets administration og repræsentation i Spanien. Den bureaukratiske byrde lettes næppe.

Det skal understreges, at loven ikke omfatter selskaber i skattely. De kan på http://noticias.juridicas.com/base_datos/Fiscal/rd1080-1991.html (Artículo 1) se, hvilke lande Spanien anser for at være skatteparadiser. Det skal tilføjes, at også Luxemburg hører hertil, for så vidt angår selskaber.

Ønsker De at høre mere om denne sympatiske lovændring, er De velkommen til at ringe til mig på 952 661 200 kl. 10-14.
Elizabeth Dover Petersen
Abogada/Advokat

 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.