Det danske magasin i Spanien
Ny kirkerådsformand i Algeciras

Ny kirkerådsformand i Algeciras

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Menighedsrådet bag Sømandskirken i Algeciras har reorganiseret sig, og med de nye medlemmer er kommet ønsket om større synlighed på Kysten. La Danesa vil derfor fremover bringe nyheder om sømandskirken og dens aktiviteter. I denne måned har vi talt med den nye rådsformand, Søren Gjessing.

Der er sket ting og sager hen over sommeren i Algeciras’ danske sømandskirke. Først rejste nu forhenværende sømandspræst Asger Mørck som planlagt hjem til en pensionstilværelse i Danmark, i stedet for ham blev Torben Gram ansat som kirkeassistent, og derudover har menighedsrådet fået et helt nyt udseende. Ind er som formand kommet Søren Gjessing, der med sig om mødebordet har næstformand Jens M. Jensen, kasserer Andrew Behrendt og medlemmerne Laust Jakobsen og Jens Kærsgaard. Den helt store opgave for det nye menighedsråd bliver i første omgang at få ansat en ny sømandspræst. Derefter venter opgaver som planlægning af arrangementer, udvikling af kirken samt arbejdet med at udbrede kendskabet til kirken og dens mange tilbud. Et stort arbejde – særligt hvis man som Søren Gjessing har job som administrerende direktør i en større virksomhed ved siden af. Han er dog overbevidst om, han nok skal finde tid til begge poster.

”Det er rigtigt, at det er to ansvar, som kræver megen tid, men samtidig er der en god vekselvirkning. Som kirkerådsformand bliver man inspireret af kontakten til de andre danskere, og det er en positiv måde at oplade batterierne på. Som direktør bliver man bedre til at samarbejde og får et stort lokalt kontaktnet. Samtidig har man jo en god opbakning af de andre medlemmer af kirkerådet,” mener Søren Gjessing, der glæder sig til at bygge videre på det gode fundament, der allerede ligger under sømandskirken i Algeciras.

Klar førsteprioritet
Gjessing er, som han selv udtrykker det, emigreret aarhusianer og har siden 1992 været udstationeret udenfor Danmark i længere perioder. I 2000 bosatte han og familien sig i Spanien, hvor han først fungerede som direktør i sportstøjsproducenten Hummels spanske datterselskab og nu som administrerende direktør i Wrist Ship Supply. Det er altså noget af en kapacitet, menighedsrådet har fået for bordenden, og formanden glæder sig til at komme i gang med de mange arbejdsopgaver, der ligger forude. En ting har dog klar førsteprioritet.

”Vi har først og fremmest den udfordring på kort sigt at finde en god præst til sømandskirken. Det skal være en, som er teologisk velfunderet og kan formidle evangeliet på en inspirerende måde, så det relaterer sig til menneskers dagligdag og aktuelle emner i tiden. Samtidig skal han eller hun evne at indleve sig i søfolkenes liv og dagligdag på søen. Der skal også en vis fleksibilitet til at tackle de specielle forhold for en præst blandt danskere i udlandet,” siger Gjessing, der ikke forventer at kunne præsentere en ny på posten før udgangen af 2012.

Flere arrangmenter på vej
I marts var Den Danske Sømandskirke i Algeciras vært ved en middag med underholdning på Hotel Reina Cristina. Det blev en stor succes, og derfor håber man fra kirkerådets side snart at kunne invitere til endnu et arrangement.

”Det var en stor aften sidst, så jeg håber, vi snart kan lave noget lignende. Algeciras er ikke den kønneste by i Andalusien, men vi har Sydkystens ældste luksushotel, Reina Cristina, med tilhørende park og udsigt over havneterminalen med dens smukke belysning. Alt i alt de perfekte omgivelser for en gallafest,” siger kirkerådsformanden, der afslører, at man er i gang med forberedelserne til næste arrangement.

”Jens M. Jensen og jeg selv er primus motorer på næste begivenhed. Vi er enige med Hotel Reina Cristina om, at der helt klart er ting, som kan forbedres i forhold til sidst, og vi undersøger nu mulighederne for bruge scenen til flere musikalske indslag,” slutter Søren Gjessing.

Du kan læse mere om Den Danske Sømandskirke i Algeciras, den medarbejdere og dens projekter i kommende udgaver af La Danesa.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa