Det danske magasin i Spanien
Kronborgmødet 2012 og det traditionelle Málaga-arrangement

Kronborgmødet 2012 og det traditionelle Málaga-arrangement

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

På en, for en gangs skyld, solskinsfyldt 27. juli mødte over 50 personer her fra Málaga op i Nationalbankens usædvanligt smukke, kileformede forhal med 20 meter til loftet – et imponerende syn. De fleste af deltagerne fik oven i købet mulighed for at løfte en rigtig guldbarre, og mange så også alle de danske pengesedler og mønter gennem tiderne.

Efter velkomst af Jens M. Jensen holdt foredragsholderen, nationalbank-økonomen Rasmus Tommerup, et overraskende humoristisk og meget spændende foredrag, om eksempelvis stedets oversete produktionsvirksomhed nede i kælderen midt i København, ”trykkeriet”, hvor overenskomstansatte medarbejdere ikke har ret til at strejke. Rasmus Tommerup holdt heller ikke igen med forklaringer og beretninger om de nationalt vidtrækkende beslutninger, der hviler på netop denne institutions skuldre. Man så bl.a. hvordan gamle og ubrugelige pengesedler blev til ”konfetti”.

Og selvfølgelig fik selskabet også indsigt i arkitekten Arne Jacobsens æstetik, overvejelser om materialevalg og sans for selv helt små detaljer og alle fik udleveret en meget smuk bog om Nationalbanken og arkitekturen.

Efter denne spændende oplevelse, var der tid til en travetur gennem byen, med stop undervejs for et glas kølig øl eller hvidvin inden vi atter mødtes hos Brødrene Price i Rosenborggade for at indtage et uforligneligt dejligt og lækkert måltid i smukke lokaler.

Jens M. Jensen kunne atter byde velkommen, specielt til Gudrun Islandi, der deltog i dette arrangement og er bekendt af de fleste her på kysten.

Alle hyggede sig og var i et særdeles godt humør, da der ud på aftenen var opbrud.

Søndag den 29. var det tid til det traditionelle Kronborgmøde, hvor også mange her fra Málaga deltog, både i gudstjenesten i Slotskirken og efterfølgende i selve mødet i den meget smukke Riddersal. Årets taler var Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini. Underholdningen var ”Den svenske Nattergal” af H. C. Andersen udført af skuespiller Christian Steffensen og sopranen Anna Forsebo, en stor og dejlig oplevelse.

Udnævnelsen af årets Verdensdansker, Nikolaj Hübbe, chef for Det Kongelige Teaters ballet, blev modtaget med et enormt og velfortjent bifald.

Eftermiddagen sluttede med reception, hvor der var lækker mad og drikkevarer i rigelige mængder. Men det bedste ved dette arrangement er alle de glade mennesker, der genkendelseshilser på kryds og tværs af lande og kontinenter.

Et par rigtigt gode arrangementer var én gang til overstået på bedste vis.

Jens M. Jensen

Af Danes Worldwide

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa