Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Vi lever i en super travl tid med konstante forandringer, stress og krav. Rigtig mange mennesker oplever af og til perioder med mild depression, som kan have vidt forskellige årsager, lige fra økonomiske bekymringer, stress, personlige forhold til en årsag, som du ikke selv kan lokalisere. Føler du dig indimellem nedtryk og i dårligt humør, som alle andre mennesker til tider gør, giver jeg dig her 10 enkle råd, der virker for mig, til hvordan du kan få bugt med det dårlige humør og komme tilbage til dig gamle JEG.

1. Mediter: Meditation reducerer stress, virker angstdæmpende og kan give mere mental klarhed, der kan hjælpe dig med at løse de problemer, der står i vejen for din lykke. Meditation øger aktiviteten i den del af hjernen, der har ansvar for positive følelser og optimisme. Når du først begynder at meditere regelmæssigt og helst dagligt, skaber det simpelthen en afhængighed, du aldrig kan og vil undvære.

2. Grin: Den bedste medicin mod dårligt humør eller depression er at grine højt og gerne længe. Når du griner, går du faktisk ind i en afslappet tilstand, hvor blodtryk og puls falder til under det normale, så du føler dig afslappet og godt tilpas indeni. Latter stimulerer også kroppens eget morfinlignende stof, vores endorfiner. Se dine fortrukne komedier og sjove film, fortæl og lyt til sjove historier og vittigheder, eller husk på noget dejligt og sjovt, der er sket for dig. Lad dig blive underholdt, føle glæde og grine HØJT!

3. Bevæg dig: Fordelene ved at motionere er almindelig kendt, og alligevel stadig særdeles overset af mange. Undervurder aldrig effekten af at bevæge dig, også selvom det blot er nogle minutter. Så kom op af stolen og gå, løb eller cykel en tur. Blandingen af endorfiner, adrenalin, serotonin og dopamin vil simpelthen danse rundt i din hjerne efter motion og du er sikker på, at forbedre dit humør og fremme et positivt livssyn.

4. Ring til din bedste ven eller veninde: Social interaktion øger følelsen af at høre til og være værdsat. Samvær med gode venner kan være en buffer mod stress, dårligt humør og tristhed samt fremme en positiv ånd. En samtale med din bedste ven eller veninde er en påmindelse om, at du er elsket, vigtig og nødvendig. Hold samtalen positiv, vend den seneste sladder og grin over sjove minder, du har delt med din ven eller veninde. At snakke med en god ven eller veninde er også altid en god påmindelse om, at hun altid er der for dig, og altid er villig til at tale med dig, når du er nede, så du kommer til at føle dig mere levende og styrker dit humør.

5. Drik en kop te: Ud over det velbehag og den trøst det giver at drikke en varm kop te, så har te også en enorm effekt på dit humør. En kop te kan være meget beroligende, hvis du er trist eller stresset. Aminosyren theanine, som er helt unik for te, er det stof, som virker afslappende og beroligende og ændrer indholdet af antidepressive neutrasmittere, såsom serotonin og dopamin. Udsving i blodsukkeret, der kan fremkalde angst, kan også moduleres ved at drikke en enkelt kop te. Kom ud af den dystre stemning, væk sanserne og få større energiflow ved at vælge en te, der er rig på smag og aroma.

6. Lyt til opløftende musik: Musikken har direkte adgang til dine følelser og er derved en stor indflydelse på dit humør. At lytte til munter musik og danse er en fantastisk måde at komme i bedre humør på. God musik er kendt for at øge energiniveauet, mindske spændinger og lindre depression.

7. Blomster: At fylde dine omgivelser med blomster er en fantastisk måde at bidrage til en god stemning på. Blomster vil få dig til at føle dig mere levende og virker opløftende, fordi de minder dig om at leve og trives. De bringer positivitet til de triste dage. Vælg blomster med behagelig, opløftende aroma og smukke livlige farver. Duften vil puste liv i dine sanser, øge mental årvågenhed og får den positive energi til at flyde med det samme.

8. Tænd et duftende stearinlys: Duftlys er populære indenfor aromaterapien for den opløftende stemning, de skaber. Duften af noget behageligt kan fremkalde en positiv reaktion et smil eller en varm, dejlig følelse indeni. Aromaterapi kan også fremkalde meditative tilstande, mindske stress og angst, og forbedre blodcirkulationen. Alle disse positive virkninger vil bidrage til, at dit dårlige humør forsvinder, og efterlader dig i en mere opløftet og positiv stemning.

9. Vær taknemmelig: Taknemlighed er meget vigtig, når du er i dårligt humør. I stedet for at koncentrere dig om, hvad der mangler og er forkert i dit liv, så vær taknemmelig for alt det du har, og alt hvad der er godt. At være i en tilstand af taknemmelighed kan øge optimisme og glæde markant. Skriv mindst tre ting ned, som du er virkelig taknemmelig for i dit liv, og du vil hurtigt komme ud af den negative cirkel. Livet er jo fantastisk, hvis du tager dig tid til at sætte pris på det og det dejlige og positive som findes i det.

10. Kom og vær med til yoga på stranden: Yoga er din genvej til at få fred og balance i din krop og i din hverdag. Så tænk dig at starte dagen med at mærke det bløde, varme sand under dine fødder, bevæge dig på stranden under en klar, blå himmel, mærke solens behagelige, varme stråler, der skinner på dig, høre havets brusen og mærke vinden omkring din krop – dette er en sanseoplevelse, der i sig selv er healing for sjæl, krop og sind og kun kan gøre dig i et helt fantastisk godt humør samt få dig til at føle dig godt tilpas i hele kroppen resten af dagen.

Jeg er laver yoga på stranden hver mandag og torsdag fra kl. 10.00 – 11.30 frem til oktober – så kom og vær med. Du kan komme det antal gange, du har lyst, du behøver ingen tilmelding og betaler 8 euro pr. gang. Det foregår på stranden ved Sohail-borgen i Fuengirola, mellem broen og borgen, hvor du altid vil kunne finde parkering. Det eneste du behøver at medbringe er et håndklæde, evt. en måtte hvis du har en – og så er det rart at have behageligt tøj på, som du kan bevæge dig i. Jeg vil glæde mig til at se dig !!!

Af fysioterapeut og akupunktør Betiina Larsen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa