Det danske magasin i Spanien
Dagens Spanske nyheder 2012

Dagens Spanske nyheder 2012


Kufferten med den afdøde blev fundet på en bjergskråning i Mijas.

Vi foldede liget sammen og puttede det i kufferten

”Vi skar det ikke i stykker. Jeg sværger ved Gud. Vi foldede liget sammen og puttede det i kufferten.”
Sådan lød forklaringen fra den ene af de tre mænd, der er anklaget for at have dræbt en narkohandler med det formål at stjæle et kilo kokain, som de ellers skulle have købt.
De tre tiltalte, to colombianere og en cubaner, tilstod i går under retssagen, der bliver afholdt ved provinsdomstolen i Málaga. De undskylder sig dog med, at det ikke var deres hensigt at dræbe manden, men da de åbnede pakken med den narko, de skulle købe, var der hverken ”den mængde eller kvalitet, der var blevet aftalt.”
Drabet fandt sted den 5. april 2007. Den ene af de tre tiltalte skød manden, hvorefter de var fælles om at putte liget i kufferten, som de smed ned ad en bjergskråning ved området El Higuerón, som ligger i Mijas.
Først den 12. november 2008 blev kufferten fundet af en tilfældig forbipasserende, og derfra lykkedes det altså politiet at finde frem til de tre mænd, der nu har tilstået. De risikerer sammenlagt 54 års fængsel.

Ung mand stukket ihjel i Cabopino

En ung mand døde i morges ved Cabopino i Marbella. Han blev formentlig stukket ned med en kniv, skriver Diario Sur.
Omkring kl. 01.20 ringede en person til politiet for at meddele, at en mand var såret og lå ved landevejen A-7 (tidligere N-340). En ambulance blev sendt til stedet, men redningsfolkene kunne ikke redde mandens liv.
Politiet efterlyser nu to mænd, der skulle have kendskab til omstændighederne omkring drabet.

 


Den tredobbelte Tour de France-vinder, Alberto Contador.

Dårlige nyheder for spansk sport

Den internationale sportsdomstol CAS (Court of Arbitration for Sport) har kendt den spanske cykelrytter Alberto Contador skyldig i doping, nærmere betegnet indtagelse af stoffet clenbuterol. Dommen blev afsagt i går.
Straffen lyder på to års karantæne. Den tælles fra det tidspunkt, hvor han testede positiv, hvilket vil sige 5. august 2010, og det betyder, at han fratages sine sejre i bl.a. Tour de France 2010 og Giro d’Italia 2011. De to titler går til hhv. Andy Schleck og Michele Scarponi.
Contador blev tidligere frifundet af det spanske cykelforbund RFEC, og forbundet kritiseres nu for at have givet efter for politisk pres, specielt fra daværende statsminister, Jose Luis Zapatero (PSOE), som udtalte, at Contador var uskyldig. Det internationale anti-dopingagentur Wada ankede efter RFEC’s frikendelse dommen til CAS, der altså nu har afsagt sin dom, der lyder på skyldig.
Contadors karantæne udløber den 5. august i år. Og det vil sige, at han ikke kan køre med i OL i London eller ved dette års Tour de France, mens han dog er klar til sommerens Vuelta a España.
Selv fastholder han, at stoffet stammede fra en bøf, der kom fra en slagter i Baskerlandet, og som han havde spist aftenen før. Men CAS har konkluderet, at der normalvist ikke er clenbuterol i spansk kød, og at det må være kommet fra et kosttilskud.
”Det er meget dårlige nyheder for spansk sport,” opsummerede Juan Carlos Castaño, der er formand for det spanske cykelforbund.
Hvordan dommen ellers påvirker Contadors fremtid på Bjarne Riis’ hold og sponsoratet fra Saxo Bank er endnu ikke afgjort.

 


Åbenlys kærlighed mellem José Antonio Griñán (t.h.) og Alfredo Pérez Rubalcaba.

Gamle kendinge skal forny PSOE

Alfredo Pérez Rubalcaba, der den forgangne weekend blev valgt til generalsekretær for PSOE, skal forny partiet for at stoppe masseudvandringen blandt dets tilhængere. Til at hjælpe ham med det har han netop udnævnt de kolleger, der sammen med ham skal danne den nye partiledelse.
Selv er 61-årige Pérez Rubalcaba en veteran – han har været minister i to omgange, og han var spidskandidat, da partiet tabte valget sidste år. Alligevel har han valgt en anden gammel kending til nummer to i hierarkiet, nemlig José Antonio Griñán, som er udnævnt til gruppeformand.
Griñán er som bekendt leder af den andalusiske lokalregering. Her har det socialistiske parti oplevet en tilbagegang på nogenlunde samme niveau som det nationale, så hvad Griñán kan bidrage med af nytænkning, er endnu uklart. Taber PSOE valget til det lokale parlament i Andalusien, der afholdes den 25. marts, er han dog sikret fortsat beskæftigelse.
Den nye talsmand for partiet i kongressen er Soraya Rodríguez, som afløser José Antonio Alonso.

 


Bestyrelsesmedlemmer i banker, der som Bankia får statsstøtte, må maks. tjene 600.000 euro om året.

Loft for lønninger til ledere af banker, der modtager statsstøtte

Spaniens regering vil nu indføre en regel, der sætter loft for lønninger og bonusser til direktører og bestyrelsesmedlemmer i de banker og sparekasser, der har modtaget økonomisk hjælp fra staten, nærmere betegnet fra en hjælpepakke kendt under navnet FROB.
Vicestatsminister Soraya Sáez de Santamaría har sagt, at der kan blive tale om lønnedgange på op til 70 procent. Den højest tilladte løn for bestyrelsesformænd skal fremover være 600.000 euro om året.
Ifølge El País vil det nye lønloft bl.a. berøre ledere i Bankia, Novacaixagalicia, Banco de Valencia og CAM.

 


Brændstoffet ikke kun dyrest hos Repsol.

Benzin allerdyrest i Málaga-provinsen

Det koster mere at tanke i Málaga end i nogen anden provins. Det skriver dagbladet El Mundo, som har tallene fra industriministeriet.
Tallene siger, at gennemsnitsprisen for en liter benzin nu er 1,307 euro, mens en liter diesel gennemsnitligt koster 1,31 euro. Det er næsten 1,5 cent mere end det nationale gennemsnit og mere end noget andet sted i landet. Málaga har dog selskab af Granada-provinsen.
Sydspanske erhvervsdrivende, som taxavognmænd og transportfirmaer, må i visse perioder betale 25 procent mere for at fylde tanken end deres kolleger i de nordspanske provinser.
El Mundo har søgt efter en forklaring på dette fænomen, og den, man er kommet frem til, er, at olieselskaberne nærmest har monopol, i hvert fald sidder nogle enkelte på 70 procent af markedet. De udnytter også ferieindustrien og den store transit gennem området til Nordafrika.
Olieselskaberne har selv forklaret, at de højere priser skyldes udgifterne forbundet med transporten til Sydspanien.

 


Så bliver strandene hvide.

Kulden har bidt sig fast

Den sibiriske kulde har bidt sig fast i det meste af Spanien.
Tirsdag kan vi forvente iskolde vinde, selvfølgelig specielt i Nordspanien, men i hele 32 provinser advarer man mod nedbør og ekstremt lave temperaturer.

 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.