Børst altid dine tænder i 2-4 minutter, indtil alle tænder føles rene og er ”blanke”.
Brug en blød eller ekstrablød tandbørste.
Brug tandtråd eller en speciel tandbørste til mellemrum mellem alle tænderne i munden, så undgår du at få huller mellem tænderne.
Skyl tænderne i 2 minutter med en fluorholdig mundskyl fra apoteket, inden du går i seng, specielt hvis du har fyldninger, kroner, broer, eller hvis der nemt opstår huller i dine tænder. Fluor forstærker tændernes emalje og kan forhindre, at små huller bliver større.
Gå til tandlægen mindst en gang om året. Det er vigtigt, at slimhinder, tænder, tandkød, biddet, etc. undersøges regelmæssigt.
Følg altid tandlægens råd om, hvor ofte du bør få fjernet tandsten og renset/pudset tænderne.
Forebyggende tandlægebesøg er altid en god investering. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis tænderne skal erstattes.
Lær altid dit barn, at det er meget vigtigt at passe godt på både tænder og tandkød hver eneste dag. Det bedste er at forebygge allerede fra en tidlig alder, så problemer undgås på længere sigt.
Det er altid en dårlig ide at fortælle sit barn, at man selv er bange for at gå til tandlægen. Tandlægeskræk smitter nemt, også selvom barnet ikke har haft dårlige oplevelser med tandlægen.
Hvis du lider af tandlægeskræk, så fortæl det til din tandlæge. Prøv at finde ud af, hvad det er, der gør dig bange. Er det smerter, lugten på klinikken, lydene, kanylen, etc.? Hvis tandlægen ved, hvad det er, du er bange for, kan han hjælpe dig, så tandlægebesøget ikke bliver en frygtindgydende oplevelse. Der findes i dag så mange hjælpemidler, at et tandlægebesøg kan blive en behagelig oplevelse.
Hvis du skal have foretaget en behandling, så bed din tandlæge om et tilbud, hvor alle fordele og ulemper ved hver enkelt behandlingsmetode udspecificeres.
Vær aldrig bange for at stille din tandlæge alle former for spørgsmål. Husk at der ikke findes dumme spørgsmål!
Sørg altid for at dit barns mælketænder holdes rene. Selvom barnet med tiden taber disse tænder, kan en manglende pasning få indvirkning på de nye tænder senere i livet.
Tag dit barn med til tandlægen allerede, når det er 2-3 år gammelt. På den måde kan tandlægen opdage ting, som en forælder ikke kan se. Ofte kan børn lide af problemer med biddet på grund af for megen anvendelse af sut.
Jo hurtigere et problem med biddet opdages, jo nemmere er det at behandle.
Skyl munden med almindeligt vand eller mineralvand (indeholder fluor), efter du har spist.
Spis ikke søde sager hver dag. Vælg en speciel dag, hvor du nyder slik, etc. og sørg for at rense tænderne ekstra godt netop denne dag.
Tyg ikke for meget tyggegummi, det belaster dine kæbemuskler.
Vågner du ofte med hovedpine eller ømme kæbemuskler? Ser dine tænder slidte ud på tyggefladen? Så har du måske brug for en bideskinne. Spørg din tandlæge om råd!
Oplever du isninger eller gør det ondt i dine tænder, mund eller tandkød? Bestil med det samme tid til tandlægen. Jo længere du venter, jo værre bliver smerterne!
Har du haft dine amalgamfyldninger i mere end 10-15 år, så er det på tide at få dem udskiftet. Der findes ofte karies under fyldningerne, som ikke kan ses med det blotte øje, og i visse tilfælde heller ikke via røntgen.
Jeg håber, at disse gode råd kan hjælpe dig og dine børn til altid at have sunde og rene tænder. Og husk, man kan aldrig få for mange gode råd.
Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille tid, kan du ringe til os eller komme forbi vores klinik i centrum af Fuengirola. Du kan læse alle vores artikler og få mere information om klinikken og vores ydelser på www.nordicdentalcentre.com. Du kan også finde os på Facebook.
Vi ser frem til at hilse på dig.
Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tlf.: 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com
UDGIVES AF:
D.L. MA-126-2001