Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Michael Laudrup da alt tegnede noget lysere.

Michael Laudrup kunne forlade Mallorca i dag

Der har den forgangne weekend været vidt spredte spekulationer om, hvorvidt Michael Laudrup i dag vælger at opsige sin stilling som træner for RCD Mallorca. Rygterne var for alvor sat over at koge i avisen Diario de Mallorca.
Den danske træner mener, at holdet ikke er godt nok, og at ledelsen burde have købt ind, før transfervinduet lukkede i sidste uge. Det skete ikke, og Laudrup kritiserede åbent ledelsen og tog selv kontakt til nogle af de større klubber for at forhøre sig om mulighederne for at leje spillere.
Det fik så ledelsen til at svare igen i en slags åbent brev, offentliggjort på klubbens hjemmeside, hvori man bl.a. skrev, at klubbens interesser er vigtigere end personlige hensyn, og at holdet for sæsonen 2011/2012 er meget konkurrencedygtigt.
Uenigheden mellem Laudrup og klubbens ledelse fik så de lokale medier til at spekulere i, om træneren ville opsige sin kontrakt i dag. Den løber ellers til 2012.
I dag meddeler klubben så, at man har arrangeret et møde mellem klubbens generaldirektør, Pedro Terrasa, formanden, Jaume Cladera, viceformanden, Llorenc Serra Ferrer, og assistenttræner og aktionær Miguel Ángel Nadal for at nå til enighed i sagen, der allerede er døbt Caso 4-S (4. september-sagen), med det mål at forhindre, at Laudrup forlader øen før tiden. Han returnerer ellers i dag til Mallorca efter at have tilbragt weekenden i Danmark.


Hospitalet hvor kong Juan Carlos blev opereret i går.

Kong Juans Carlos’ udskrevet

Kong Juan Carlos blev tidligt i går udskrevet fra hospitalet San José i Madrid efter at være blevet opereret i akillessenen i venstre fod. Operationen, som blev foretaget tidligt om morgenen for ikke at forstyrre hospitalets øvrige patienter, forløb planmæssigt og under lokalbedøvelse, og det har derfor ikke været nødvendigt for ham at forblive indlagt.
Problemet med akillessenen startede i august, da kongen pludselig havde svært ved at rejse sig under en præmieoverrækkelse i Palma.
Det var kongens anden operation inden for tre måneder, og den tredje inden for et år. De to tidligere operationer skyldtes problemer i det ene knæ.

Tre flygtede ETA-medlemmer deporteres fra Venezuela

De tre formodede medlemmer af ETA, som i fredags blev anholdt af det venezuelanske politi efter deres flugt fra Cuba, er nu sendt tilbage til østaten.
Elena Barcena Argüelles, José Ignacio Extarre og Francisco Javier Pérez Lekue, var flygtet fra Cuba – sært nok i en spansk indregistreret båd, kaldet Silver Cloud. Årsagen til, at de var flygtet nu, efter at have været i husarrest siden hhv. hhv. 1987 og engang i 1990’erne, skulle være utilfredshed med de fængselslignende forhold i Cuba.
Det forlyder, at kun Extrarre har et udestående med de spanske myndigheder, hvorfor de to andre godt kunne vende tilbage til Spanien, uden at frygte nogen form for retsforfølgelse.


Alfredo Pérez Rubalcaba

Skatteforhøjelser til banker og de rigeste

PSOE’s kandidat til statsministerposten, Alfredo Pérez Rubalcaba, forventes i dag at offentliggøre sin plan om at indføre en ny skat for bankerne og også at lade ”millionærskatten” genopstå, skulle han vinde valget den 20. november.
Rubalcaba fik i går støtte af forhenværende statsminister og partifælle Felipe Gónzalez, der sagde, at det er ”rimeligt”, at landets rigeste skal betale højere skatter, så længe det ikke berører middelklassen.
Mariano Rajoy, Rubalcabas konservative modstander, har gjort det klart, at han ikke påtænker at øge skatterne, men at skære ned på de offentlige udgifter, hvilket PSOE kalder ”en motorsavsmassakre mod velfærdsstaten”.

Marbellas borgmester forsøger at redde motorcyklist

Marbellas borgmester, Ángeles Muñoz, forsøgte i går at redde en forulykket motorcyklist, der var kørt galt på vejen A-397 mellem San Pedro og Ronda, skriver Diario Sur.
Ángeles Muñoz (PP), der er uddannet læge, var på vej til et politisk møde i bjergbyen, da hun så ulykken. Hun forsøgte at holde liv i den 35-årige mand, men han mistede bevidstheden, gik i chok og døde kort efter.


En ulykke på Kystvejen.

321 dødsfald for mange

321 personer omkom i juli og august på de spanske veje. Sammenlignet med samme periode sidste år, hvor 362 måtte lade livet på vejene, er der sket en fornuftig fremgang. Antallet er da også det laveste i alle de år, der er holdt regnskab, hvilket vil sige de sidste 50 år.
Tallet nærmer sig dog dem fra 1970’erne, da der var 2,1 millioner bilister på landets veje, sammenlignet med 26 millioner anno 2011.
Men indenrigsminister Antonio Camacho er ikke tilfreds med et fald på 41 dødsfald. ”321 dødsfald er mange, for mange. Vi må fortsætte med at arbejde. Der er ikke nogen tvivl om, at vi ikke er tilfredse,” sagde Camacho i forbindelse med offentliggørelsen af tallene.
Den første weekend i september omkom 18 personer, og tallet for indeværende år er foreløbig på 1.015 omkomne.

Gürtel-mistænkt frikendt

En af de mistænkte i Gürtel-sagen, forhenværende medlem af kongressen for Partido Popular, Jesús Merino, er netop blevet frikendt af retten i Madrid.
Han var ellers anklaget for at have modtaget bestikkelse til gengæld for lukrative, offentlige kontrakter i korruptionsskandalen, der formodes at inkludere flere forretningsfolk, embedsfolk og politikere, heriblandt Francisco Camps, der for nylig trådte af som formand for den lokale regering i Valencia grundet vedholdende beskyldninger og pres fra PP’s top.
På en række dokumenter beslaglagt i forbindelse med sagen, stod initialerne JM ud for en del beløb udbetalt i 2002 og 2003 på i alt 246.210 euro, men anklagerne kunne ikke bevise, at JM refererede til Jesús Merino.
Sidste uge blev forhenværende senator Luis Bárcenas (PP), der var sagsøgt i samme stil som Merino, også frikendt.


Den mallorquinske tennisspiller før det går løs ved US Open.

Nadal kollapset

Rafael Nadal besejrede i går David Nalbandian i tre sæt og er dermed videre til kvartfinalen i US Open.
Men han led under den ellers i teorien nemme kamp, og på et efterfølgende pressemøde faldt han sammen i stolen, og det så et øjeblik ud til, at han havde fået et krampeanfald eller noget mere seriøst. Journalisterne blev bedt om at forlade lokalet, men fik senere lov til at vende tilbage, og spanieren forklarede, at han bare havde krampe i det ene ben.Hændelsen kan ses her
Se mere tennis fra kl. 17.00 på C+ Deportes og Sportmania.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa