Det danske magasin i Spanien
Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Skal Francos knogler graves op?

11 familier til republikanere, som døde under borgerkrigen, havde bedt om at få resterne af de afdøde gravet op, eftersom de ligger begravet samme sted som diktatoren Franco.
”Jeg ønsker ikke, at min far ligger samme sted som Franco,” citerer El País en unavngiven pårørende.
Regeringen har dog konkluderet, at det ikke er muligt at grave resterne op.
”Det er teknisk set umuligt at flytte ligene,” sagde vicestatsminister Alfredo Pérez Rubalcaba onsdag eftermiddag under en høring i kongressen. Regeringen havde bedt retsmedicinere undersøge mulighederne, men de måtte konkludere, at de afdødes knogler ligger blandet, og at de er i forrådnelse på grund af vand og jord, som trænger ind i mausoleet.
Det vurderes, at 33.847 personer er begravet i Valle de los Caídos; kun 21.317 af disse er identificeret.
Rubalcaba har nu inviteret alle partier til at deltage i en kommission, som skal beslutte, hvad man kan gøre for at løse det enorme og følsomme problem. En løsning kunne være at flytte diktatorens rester fra det store mausoleum uden for Madrid.
Vicestatsministeren har også meddelt, at pårørende fra i dag vil kunne se et kort på internettet, som markerer placeringen af de navngivne afdøde.
Derudover arbejder regeringen på at undersøge sagerne omkring de estimerede 2.000 ofre, som stadig ligger i “grave” i det spanske landskab. ”Ingen bør ligge begravet i en grøft,” sagde Rubalcaba.


Domstol skal undersøge, om Mijas’ byråd ignorerede opførsel af ulovlige bygninger

Den provinsdomstolen i Málaga skal nu undersøge, om byrådet i Mijas så gennem fingrene og dermed ignorerede opførelsen af ulovlige bygninger.
Ifølge Diario Sur sker det, efter et kollektivt søgsmål fra flere boligejere, der har opdaget, at boliger, som de havde købt i god tro, alligevel ikke blev opført med de nødvendige tilladelser.
Betjente fra Policía Local, der fra marts 2007 til i dag har været medlem af et korps kaldet Policía Urbanística, skal muligvis vidne i sagen.


Endelig vandrensningsanlæg i Nerja

Myndighederne har nu afsat godt 40 millioner euro til et vandrensningsanlæg i Nerja – én af de eneste kystkommuner, som stadig slipper urenset vand ud i havet.
Det beregnes, at anlægget skal være færdigt i 2012.


Bildus advokater anker

I går ankede advokaterne for det nye baskiske venstrefløjs- og nationalistparti Bildu som forventet højesterets beslutning om at forbyde partiet. Det er nu op til forfatningsdomstolen at træffe den endelige afgørelse.
Advokaterne mener, at kandidaternes forfatningsmæssige rettigheder blev tilsidesat, da højesteret i mandags besluttede, at partiet ikke kunne stille op til lokalvalget den 22. maj i hverken Baskerlandet eller Navarra. De ni dommere, som stemte for et forbud, mener, at partiets medlemmer har for tætte forbindelser til ETA.
Bildu opstod i sidste måned, efter her nævnte domstole besluttede at forbyde nationalistkoalitionens daværende forsøg på at genetablere sig som Sortu. Dette parti, mente domstolene, var blot en reinkarnation af det for længst forbudte Batasuna, som repræsenterede den uafhængighedssøgende venstrefløj, også kendt som aberzale.
Forfatningsdomstolen, den højeste domstol i landet, skal dømme i sagen senest ved midnat mellem torsdag og fredag.


Blinde passagerer fanget i Málaga

11 blinde passagerer blev forleden opdaget på et skib i havnen i Málaga. En af dem var blot 12 år gammel.
De ankom på et fragtskib kaldet Fes, der sejler under spansk flag, og som var sejlet ud fra Marokko og altså til Málaga. De blinde passagerer havde gemt sig i en falsk bund på en lastbil, hvor de blev fundet, som vognen kørte fra borde. De hævdede at være fra Algeriet og at være mindreårige, mens politiet dog mener, at de er marokkanere og at kun tre af dem er under 18 år.


7.000 personer vil løbe 101 kilometer omkring Ronda

Et af landets hårdeste løb afvikles på lørdag i Ronda.
Løbet kaldes Alejandro Farnesio 4º de la Legión, og her skal man på under 24 timer tilbagelægge 101 kilometer i og omkring Ronda. Kilometrene deles op i fire etaper; individuel og gruppemarch, cykling og løb.
Blandt deltagerne er, ifølge Málaga Hoy, netop soldater fra den spanske legion, men også civile uden højdeskræk er velkomne til at deltage.


Læs flere nyheder her…

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.