Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Bildu kan stille op til valget

Stik imod de flestes forventninger besluttede forfatningsdomstolen i går at godkende det baskisk-nationalistiske koalitionsparti Bildu, som dermed kan stille op til kommunalvalget den 22. maj.
Beslutningen blev truffet af domstolen kort før midnat, hvor kampagnen op til valget officielt går i gang. Seks dommere stemte for, mens fem var imod, hvilket underkender højesterets beslutning i mandags om netop at forbyde partiet. Dommernes begrundelser foreligger først om nogle dage.
Bildu menes ellers at være en genopstandelse af Sortu, partiet som tidligere på året blev forbudt at stille op, og Batasuna, der i flere år har været bandlyst på grund af for tætte forbindelser til ETA. Koalitionen stiller op med 254 kandidater, fordelt på Baskerlandet og Navarra, de fleste fra EA (Eusko Alkartasuna).


Manuel Chaves ansvarlig i ERE-gate

Partido Popular hævder, at Manuel Chaves personligt er ansvarlig for udbetalingen af 35 millioner euro i illegale pensioner i sagen kendt som ERE (expediente de regulación de empleo). Partiet har derfor krævet, at den tidligere formand for den andalusiske lokalregering og nu tredje vicestatsminister med ansvar for regionerne træder tilbage, eller at statsminister José Luis Zapatero afskediger ham.
Den aktuelle sag, én af de mange om de 647 millioner euro, som de andalusiske myndigheder skulle have udbetalt i en slags førtidspension til fiktive ansatte, som aldrig havde arbejdet i det firma, hvorfra de blev tildelt pensionen, drejer sig om en virksomhed i Málaga, kaldet Novo Comlink.
El Mundo kalder det ”én af de mest korrupte” tilfælde. Her skulle 42 af de i alt 183 godkendte pensioner være bevilliget på falske ansættelseskontrakter og løbe op i over 35 millioner euro. Også denne sag undersøges nu af dommer Mercedes Alaya.
Chaves beskyldes desuden for at være den hidtil ukendte X-faktor i hele den omfangsrige og smagsløse skandale og for direkte at have løjet, bl.a. over for Kongressen.
Manuel Chaves har ikke taget til genmæle, men kun sagt, at hvis PP har ”den mindste smule værdighed og ansvarsfølelse”, må de gå rettens vej og anlægge sag mod ham.
Læs mere om ERE-sagen her


Spanien stadig verdens næstmest støjende land

Spanien overgås i en ny undersøgelse igen kun af Japan i kapløbet om at kunne lave mest larm.
Undersøgelsen, foretaget af WHO (World Health Organisation), viser, at syv ud af 10 spaniere lever i omgivelser, hvor larmen er højere end organisationen finder sundt, nemlig 65 decibel. 1,8 procent af hjerteinfarkter menes at være forårsaget af for høje støjniveauer.
En anden undersøgelse fortæller, at ni ud af 10 spaniere selv mener, at Spanien er et meget larmende land.


Hotel kun for voksne

Hoteller forbeholdt voksne efterspørges mere og mere. Det har fået flere hotelejere til at træffe beslutningen om at fokusere på voksne. Fra Costa del Sols hotelorganisation Aehcos lyder det, at man hele tiden bestræber sig på at finde nye nicher for at tiltrække gæster; og dette er det seneste nye.
Ifølge loven kan man ikke forbyde børn adgang, og i stedet fokuseres udbuddet af underholdning m.v. på voksne mennesker. Blandt disse hoteller er Hotel Riviera i Benalmádena og Hotel H10 Andalucía Plaza i Marbella.


Hvad afholdes den 22. maj? Corpus Cristi?

Dagbladet El Mundo har spurgt andalusiere på Feria de Abril, årets stor festuge i Sevilla, hvad de mener, der sker den 22. maj. Her mødtes de med vantro og modspørgsmål som: ”Hm, påskeugen er forbi, vi er lige nu til feria, så er det Corpus Cristi?”
Kun enkelte havde det klart for sig, at det er kommunalvalget, der finder sted, men avisen mener, at den manglende politiske interesse sikkert skyldes, at de fleste under feriaen ikke tænker på stemmebokse men andre, mere aktuelle sager.

Historien skal huskes – udstilling på La Rosaleda-stadion

Enhver topklub med respekt for sig selv bør have et museum. Et sted, hvor historien sættes i perspektiv.
Et sådan har Málaga Club de Fútbol nu fået på La Rosaleda stadion på adressen Avda. Martiricos i den nordlige del af byen. Det har nu eksisteret i mere end 70 år, mens klubben gennem tiderne har haft flere navne. I 1994 skiftedes Málaga CD til Málaga CF.
Udstillingen i museet MCF Museum bringer bl.a. de besøgende ind i omklædningsrum med spilletrøjer fra store landsholdsnavne som Raúl, Real Madrid – nu Schalcke 04 – hollandske Kluiver fra hans tid i FC Barcelona, Maakay, tidligere Deportivo La Coruña, og Málaga-spillere som Fernando Hierro og Josemio. Endvidere Málaga-shirts fra den store tid i henholdsvis den daværende Toto Cup og UEFA Cup i 2002/2003, hvor Málaga CF nåede helt frem til kvartfinalen i UEFA’en, samt klubflag fra de store hold, som har gæstet La Rosaleda. De besøgende støder også på holdfotos.
Museet er åbent mandag-onsdag fra kl. 10-19 og torsdag til lørdag fra kl. 15-19. Det er lukket på søn- og helligdage.
Prisen for at komme ind er 4 euro for unge under 18 år, 8 euro for voksne med 20 procent rabat for sæsonkortholdere og pensionister over 65 år.


Malaga CF-trøjer gennem årene.


Besøgende ses her sammen med den tidligere La Liga-spiller og træner Ben Barek, der i dag er hovedkoordinator for klubbens akademi (th) og Francisco Martin Aguilar, medlem af Malaga CFs rådgivende styrelse.


¿Qué pasa? denne weekend


Córdoba

Patio-festivalen i Córdoba startede forleden og afholdes frem til den 15. maj.
Gå gennem Córdobas gamle bydels charmerende labyrint af gader og kig indenfor i de mange smukt udsmykkede patios, der disse dage er åbne for besøgende.


Alhaurín el Grande

Indtil 1. juli
Kunstneren José Maria Córdoba udstiller nye og tidligere værker på det nye bibliotek.


Fuengirola

6. – 10. maj
Komedien Little Women kan ses på Salon Varietes. Kl. 20.00, søndag dog kl. 19.00. Læs mere på www.salonvarietes.com


Málaga

Indtil 1. juni
En udstilling af 25 af Picassos keramiske kreationer (La Colección Serra) kan ses i Casa Natal Picasso, hans fødehjem, på Plaza de la Merced. Åbent alle dage undtaget helligdage. Kl. 09.30 – 20.00. www.fundacionpicasso.es

6. – 8. maj
Natura Málaga, en messe omkring økologiske fødevarer m.v., som afholdes i Palacio de Ferias y Congresos. Læs mere på www.fycma.com.


Marbella

6. – 8. maj
Antikmesse afholdes i kongrescentret. Tlf. 952 828 244.


Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa