Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Fagforeninger og AENA mødes i dag

Lufthavnsmedarbejdernes fagforeningerne UGT, CC.OO og USO mødes i dag med lufthavsselskabet AENA for at diskutere de ansattes krav.
Minister for offentlige arbejder (Fomento), José Blanco, maner til sindsro i ferie- og rejsebranche. Især flyselskaberne har givet udtryk for desperation efter fagforeningerne forleden truede med at strejke først fire dage i påsken og derefter 18 dage i sommerperioden. Ministeren mener, at parterne ”med beslutsomhed og dialog” vil nå til enighed. Fagforeningerne er mere skeptiske.
Kilder i ferieindustrien mener dog, at en stor del af skaden allerede er sket, da alene truslen er nok til at skade Spaniens image. Med andre ord tøver mange naturligvis med at booke flyrejser til landet.


70 indbyggere og et æsel indtager rådhus

Siden mandag den 7. marts har op til 70 utilfredse indbyggere nærmest besat rådhuset i Almogía. De har medbragt madrasser og tæpper samt drikke og skinke for at klare besættelsen.
De kræver, at den gamle vej mellem byen og landevejen mellem Antequera og Málaga genåbnes, da lukningen grundet vejarbejde har varet i over et år. De forlanger også, at flere andre landeveje i området bliver vedligeholdt. Lukningen af førstnævnte vej tvinger indbyggere, der skal køre de ellers kun 23 km til Málaga, hvor mange af dem arbejder, til at køre en lang omvej. De mener også, at vejenes nuværende dårlige stand går ud over skolebusserne.
”Lige nu er der kun omkring 20 af de utilfredse indbyggere her på rådhuset, så her er ret fredeligt. Men op ad dagen kommer flere til,” fortalte Alejandro Domínguez, der er ansat ved kommunen i Almogía, da La Danesa tidligt i morges ringede til rådhuset. Han bekræfter, at indbyggerne har opholdt sig der næsten konstant siden mandag, og at deres intention er at blive der, til de har fået en tilfredsstillende løsning på problemerne.
Indtil det sker, forbliver det gode æsel Margarita placeret foran bygningen som et symbol på indbyggernes mening om områdets vejnet.


Endnu en spansk dommer mod Gadaffi

Den spanske højesteretsdommer Dolores Delgado beskikkes til den gruppe af dommere i Haag, der skal samle bevismateriale mod Muammar Gadaffi. Hun er den anden spanske dommer, der udpeges til panelet, efter Baltasar Garzón i fredags blev udpeget som rådgiver i sagen. Baltasar Garzón er suspenderet som dommer i Spanien på grund af anklager om overtrædelse af sine beføjelser i forbindelse med undersøgelse af krigsforbrydelser begået under den spanske borgerkrig. Han kan dog stadig virke i Haag, mens hans sag bliver undersøgt af højesteret.
Dolores Delgado er blevet inviteret af undersøgelsesgruppens formand, Luis Moreno-Ocampo, men selvom hun gerne vil deltage, har hun så mange sager, der skal færdiggøres, at hun først kan tilslutte sig gruppen om flere uger.
Luis Moreno-Ocampo planlægger at fremlægge anklagerne mod Libyens leder på FN’s generalforsamling den 4. maj.


Zapatero: ’Jobmarkedet er på vej op’

Statsminister José Luis Rodríguez Zapatero sagde i går, at arbejdsløsheden ”med al sandsynlighed” vil begynde at falde i denne måned.
Antallet af arbejdsløse er de sidste syv måneder fortsat med at stige og toppede med 4,3 millioner i februar, hvilket svarer til over 20 procent af arbejdsstyrken. En arbejdsløshedsrate, der er mere end dobbelt så høj som Europas gennemsnit.
En undersøgelse, foretaget af spansk center for social research (CIS), viser, at 83,9 procent af befolkningen mener, at arbejdsløsheden i øjeblikket er landets største problem. Kongressen gennemførte sidste år flere reformer for at forbedre situationen, og det er ifølge Zapatero resultaterne af disse, vi får at se i de kommende måneder:
”Det er indlysende, at arbejdsløsheden skal ned for at få økonomien op igen. Reformerne får det til at ske,” citeres statsministeren i El País.


Amancio Ortega verdens syvende rigeste

Amancio Ortaga, grundlægger og aktiemajoritetsholder i Inditex, er rykket to pladser op på Forbes’ nye liste over verdens rigeste mennesker. Han har nu en formue på 31 milliarder dollar, som placerer ham som nummer syv på listen.
Inditex er verdens største tøjkæde med mærker som Zara, Massimo Dutti, Stradivarius og Pull & Bear.
Der er 15 spaniere på listen. Som nummer 651 ligger Florentino Pérez, der er formand for fodboldklubben Real Madrid. Hans værdi er 1,9 milliarder dollar, penge som kommer fra hans konstruktionsfirma ACS.
Forbes’ liste inkluderer i år 1.210 milliardærer. Øverst er mexicanske Carlos Slim Helu med 74 milliarder, mens Bill Gates er på andenpladsen med 56 milliarder dollars.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa