Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Dagens spanske nyheder fra La Danesa

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Politi skyder politimand i Torreblanca

En tidligere betjent fra Policia Nacional blev den 4. marts skudt i Torreblanca. Den 55-årige mand havde midt på dagen truet en direktør for en afdeling af en sparekasse i bydelen med en pistol og forsøgt at tilbageholde ham i hans egen bil, der stod parkeret ikke langt fra banken. Det formodes, at planen var at tvinge penge ud af bankmanden, som dog lykkedes at slippe fri.
Den tidligere politimand flygtede derefter til den boligblok, hvor han havde en lejlighed. Politiet, nærmere betegnet styrker fra Grupo de Operaciones Especiales (GOES), blev tilkaldt, og i flere timer forsøgte de at få manden til at overgive sig.
Da de endelig stormede bygningen, affyrede manden flere skud, som kun ramte den ene betjent i armen, hvorimod den formodede bankrøver døde på stedet.
Politiet har senere undersøgt mandens lejlighed, hvor man fandt flere skydevåben, af hvilke to er illegale, og man er nu i gang med at undersøge, om manden havde deltaget i flere røveriforsøg. Hans kæreste er anholdt og sidder i øjeblikket i arresten i Fuengirola, da man mistænker, at hun har været involveret i sagerne. Hun skal afhøres i morgen.


Flytrafikken i påsken truet

Der er kun gået godt tre måneder, siden flyvelederne kreerede kaos i de spanske lufthavne, og knapt en uge siden den nye overenskomst mellem dem og deres arbejdsgiver, lufthavsselskabet AENA, lader til at afværge flere konflikter fra den front. Men nu truer arbejdsnedlæggelser fra andre af lufthavnenes medarbejdere.
Fagforeningerne UGT, CC.OO og USO har netop meddelt, at man forbereder en landsdækkende strejke den 21. april (skærtorsdag). Den skal vare minimum 24 timer, men kan risikere at strække sig over de følgende påskedage.
Utilfredsheden drejer sig denne gang om privatiseringen af 49 procent af det stadig udelukkende statsejede lufthavnsselskab. I første omgang skal Madrids Barajas og Barcelonas El Prat overgå til private hænder, men medarbejderne frygter, at Palma og Málaga vil følge efter, og at de nu 10.500 medarbejdere dermed mister deres nuværende rettigheder som offentligt ansatte. De har også givet udtryk for, at de tror, at skatteyderne vil ende med at skulle betale for driften af de mindre, ikke rentable lufthavne.
Lørdag demonstrerede tusinder af de ansatte mod salget af næsten halvdelen af selskabet og truede med strejke ikke kun i påsken, men også den kommende sommer, hvis regeringen ikke ændrer planen om privatisering.
I morgen tirsdag afholdes et møde mellem fagforeningerne og AENA, og bliver de to parter ikke enige, regner myndighederne med, at det vil påvirke omkring 25.000 flyvninger og knapt fire millioner mennesker, som planlægger at rejse i påsken.

Isslag over Madrid

Bilister på indfaldsvejene A-6 og AP-6 mod Madrid fik sig en overraskelse lørdag morgen, da vejen pludselig var dækket af is og sne. Sneplovene, der blev sendt ud, kunne ikke komme frem i tide på grund af biler, der stod på tværs af vejen. Det forårsagede, at sneen nåede at fryse til is, hvormed flere tusind bilister blev fanget på motorvejene i op til fem timer.
Den dårlige behandling af situation har fået beskyldningerne til at fyge fra begge politiske lejre. Selvom alle protokoller blev fulgt, var koordinationen mellem regionen og staten for dårlig, hvilket blandt andet førte til, at de 212 sneplove ikke nåede frem i tide.

110 km/t gælder fra i dag

Den nye, lavere fartgrænse på 110 km i timen på landets motorveje trådte i kraft i morges kl. 06.00.
Den forgangne weekend organiserede ministeriet for offentlige arbejder de nye vejskilte, som i den energibesparende ånd er klistermærker sat ovenpå de skilte, der tidligere sagde 120. Den lavere fartgrænse gælder foreløbig til den 30. juni.

Socialistpartiet står over for historisk dårligt valg

Med et år til næste parlamentsvalg er det ved at være for sent for socialistpartiet (PSOE) at vende de dårlige meningsmålinger. Partido Popular (PP) fører ifølge den seneste meningsmåling, udført af Metroscopia for El Pais, med 15,9 procentpoint. Var der valg i dag, ville PP få 44 procent af stemmerne, mens PSOE kun ville få 28,1 procent.
PSOE har taget drøje hug for ikke at have håndteret finanskrisen rigtigt, og den nye fartbegrænsning på 110 km i timen på motorvejen hjælper ikke til den folkelige opbakning. Meningsmålingen viser, at 69 procent er imod den nye regel.

Læs flere nyheder her…

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa