Maler for at gadehunde skal få et bedre liv

Maler for at gadehunde skal få et bedre liv

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Judith Lykke havde læst om den indsats, som foreningen Spanske Gadehunde gør for efterladte og mishandlede hunde. Historien rørte hende dybt, og hun besluttede, at også hun ville gøre en indsats for, at de mange dårligt stillede dyr skulle få en bedre tilværelse.

”Efter at være flyttet permanent til Spanien havde jeg med forfærdelse set, hvordan der er mangel på penge på dette område. Dyrevelfærd ligger mig stærkt på sinde, og jeg ville så gerne være med til at hjælpe økonomisk.

Jeg har i mange år malet porcelæn, og min tanke var derfor, at jeg måtte kunne anvende min hobby til dette formål. Jeg begyndte at indsamle smukke sten og skaller langs stranden og at male disse,” fortæller Judith.

Hun bor i dag i Benalmádena. Inden hun flyttede hertil havde hun i 25 år arbejdet som fodterapeut, blandt andet på Hillerød Centralsygehus. Samtidig var porcelænsmalingen en hobby, der førte til udstillinger sammen med andre malere i både Danmark og Frankrig.

”Min mands alt for tidlige bortgang tvang mig på en måde til at realisere den drøm, det var at flytte hertil. Det var som om, at modgangen var en mulighed i forklædning,” fortæller Judith, der også siden har taget uddannelser som NLP Master og Coach, ligesom hun nu benytter sine kunstneriske evner til at gøre noget godt.

Fra projekt via forretning til velgørenhed
I løbet af nogle måneder havde hun malet omkring 200 af de små kunstværker, og tiden til at sælge dem var kommet.
”Det var for meget for mig også at skulle stå for at sælge dem. Jeg kontaktede således en række forretninger og mødte lutter venlighed. Alle forretningsindehaverne indvilligede straks i at sætte en kurv med sten og skaller på skranken,” siger Judith, der er meget begejstret for, hvordan hendes projekt er blevet modtaget.

”Jeg glæder mig allerede til at kunne overbringe de første bidrag til Spanske Gadehunde, for de trænger vældigt til en økonomisk håndsrækning,” slutter Judith Lykke, der håber, at endnu flere vil bidrage til formålet – og naturligvis til gengæld få fine, håndmalede kunstværker med hjem til for eksempel vindueskarmen og terrassebordet.

Her fås skaller og sten


Skallerne og stenene kan købes hos:
• Anni’s Vitalshop i Nerja, Elviria og Fuengirola
• Vitamina i Centro Idea (Mijas)
• Candy og The Nail and Beauty Salon i Arroyo de la Miel
• Jytte og Jan Pedersen i Torremuelle.

Alt salg går ubeskåret til Spanske Gadehunde. Læs mere om foreningen på www.spanskegadehunde.dk.
Judith Lykke vil gerne undervise andre i at male, ligesom hun søger flere salgssteder. Alle er velkomne til at kontakte hende på jslpkvik@hotmail.com.

Af Jette Christiansen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa