Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Husker du hulahop-bølgen fra 1950 og 60´erne? Nu er den tilbage i en helt ny indpakning, med et nyt ”twist” i form af PowerHoops, som er farverige ringe, der svinger rundt om taljen. En fremragende og sjov træning, der skyder din puls i vejret og træner kernemuskulaturen. Du synes måske, at det er fjollet og mest for børn, men der er tale om et super træningsredskab, som styrker musklerne i taljen, hofterne, maven, ryggen, benene og bækkenbunden. Ringen består af otte tunge, polstrede og farverige dele, der samles til en PowerHoop, som derved bliver til et supereffektivt og unikt træningsredskab, som du simpelthen må prøve og herefter på ingen måde vil undvære.
En hulahopring har de fleste på eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med – ung som gammel. Du tænker sikkert, at det har du ikke gjort, siden du var barn, men det er lige som at køre på cykel; du glemmer det aldrig og alle kan lære det. PowerHoops fået en lillesøster i form af armringe, der udfordrer både slappe spaghettiarme og store bøf-bearnaisearme.

Hvad gør PowerHoops anderledes end de gamle hulahopringe?
PowerHoop er anderledes end de lette plastik-hulahopringe, du kender, og som kan være meget svære at få gang i. Langt de fleste kan nemlig ”rocke og rulle” ved første forsøg med PowerHoop, da den store diameter og vægten gør den meget lettere at holde oppe. Den er beklædt med en tyk gummibelægning, der er bølget på indersiden, således at taljen bliver masseret under brug. Vægten og bølgerne på indersiden af ringen får trimmet musklerne og er samtidig en super effektiv kalorieforbrænder. Når du powerhooper, er det nemlig nødvendigt at spænde godt op i bækkenbunden, maven samt lændemuskulaturen. Samtidig træner du koordinering og balance, og sætter du hastigheden bare lidt op, får du også pulsen i vejret og dermed gang i kredsløbet. En fordel er, at du simpelthen ikke kan træne forkert. Du bliver nødt til at spænde i hele muskelkorsettet omkring maven for at holde ringen i gang, og så er det samtidig sjovt og udfordrende.
Ved regelmæssig brug vil du blive overrasket over, hvor hurtigt du vil mærke virkningen f.eks.
– Vægtreduktion/kalorieforbrænding
– Styrkelse af lændemuskulaturen samt de indre ryg- og mavemuskler
– Stærkere bækkenbund
– Slankere talje, hofte, numse og lår
– Forbedret koordinering

Hvordan bruger du din PowerHoop?

1. Stå med fødderne ca. 50 cm fra hinanden – den ene fod lidt foran den anden og tæerne
pegende lidt udad, sådan at kroppen føles velafbalanceret.
2. Hold ringen parallelt med gulvet og tæt mod ryggen. Øv dig i at svinge den fra side til side med armene, mens du holder den vandret.
3. Drej ringen rundt med et bestemt skub, alt imens du bevæger hofterne frem og tilbage eller fra side til side (ikke rundt i cirkel), således at ringen holder sig vandret i taljen og drejer stille og roligt rundt i cirkulære bevægelser.
4. Skift retning efter nogle minutter, således at musklerne i begge sider bliver trænet og kroppen bliver afbalanceret.

Stadig problemer?
Muligvis bevæger du hofterne for meget. Tænk på hvordan det er at svinge en mindre ring rundt om armen: Bevægelsen skal ikke være særlig stor for at holde ringen i gang.
Tag det ikke for tungt, hvis det ikke lykkes første gang. Tag en pause og prøv igen.
VIGTIGT: Brug maksimalt ringen 1-2 min. pr. dag i starten. Du kan træne mere, efterhånden som musklerne bliver stærkere. Bruger man ringen for meget de første par dage, kan man blive øm og får i værste fald blå mærker.

Hvilke typer ringe findes til voksne?
Ringe til voksne findes i tre størrelser og vægte:
3B (1,5 kg, 104 cm diameter)
4B (1,7 kg, 102 cm diameter)
5B (2,2 kg, 105 cm diameter)
Alle ringene kan bruges af alle, men her er nogle retningslinjer:
4B-ringen er den mest populære hulahopring og passer til de fleste.
3B-ringen er et bedre valg, hvis musklerne i maven og lænden ikke er så stærke, hvis du nemt får blå mærker, er relativt følsom eller vejer mindre end 60 kg.
5B-ringen anbefales kun til viderekomne og personer, som er i rigtig god form.

Ringene findes også til børn:
2B-ringen (730 g, 90 cm diameter) er til børn, som vejer mellem 18-36 kg. Det er virkelig sjov træning og samtidig genial motion.

Brug ikke tunge hulahopringe hvis du er gravid, har rygskade eller er i dårlig form. Hvis du er i tvivl, så kontakt mig endelig, inden du anvender din PowerHoop.

Farvel til vinkeflæsket, mormor/farmor-armene, bingoarmene…
Udover PowerHoop-ringene, findes der PowerHoop-armringe. Det er små ringe, som bringes i rotation rundt om armene. Derfor kan du nu godt finde de små ærmeløse toppe frem fra skabet igen. Disse armringe er sjove og nemme at bruge, og de styrker musklerne i arme og skuldre. Du kan sikkert se resultater efter allerede nogle ugers regelmæssig træning.

Hvordan bruger du dine PowerHoop-armringe?
Stå med ret ryg, stram mavemusklerne og spænd op i din bækkenbund. Stræk armene ud til siden og hold dem vandret uden at løfte skuldrene op. Lad så ”bare” ringene svinge rundt på underarmene. For at træne forskellige muskler i arme og skuldre kan du variere din håndfladestilling således at hænderne peger opad, nedad, fremad, tilbage og nedad. Ligeledes kan du skifte rotationsretning ved at prøve at holde armene strakt lige ud for dig.
I starten bør du ikke anvende armringene i mere end et par minutter pr. dag. Det er almindeligt at blive øm i musklerne i begyndelsen. Har du en arm- eller skulderskade, så kontakt mig, inden du gør i gang med ringene.

Gør motion til leg
For det er prøcis, hvad du gør med PowerHoop. Du vil gøre din træning til leg, da det er hamrende skægt at PowerHoope. Jeg forhandler PowerHoops både til mave/ryg og arme. PowerHoop koster 60 euro og PowerHoop-armringe koster 20 euro.
Rigtig god fornøjelse!

Af fysioterapeut og akupunktør Betiina Larsen, www.betiinalarsen.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa