Det danske magasin i Spanien
En rejse og billet i konfirmationsgave

En rejse og billet i konfirmationsgave

Og så var der de fynske veteraner, der kom i kamp, men ikke nåede til La Rosaleda

Den 14-årige Sebastian fik sig noget af en overraskelse, da han i foråret gik i gang med gavebordet til sin konfirmation i Nicolai Kirke i Nakskov. Herpå lå der en flyvebillet til Málaga tur-retur med en billet til en Real Madrid-kamp – opgøret Málaga CF – Real Madrid søndag den 16. maj på La Rosaleda stadion.
Den glade giver var terapeut på Montebello i Benalmádena, Herdis Pedersen, der er inkarneret fan af Málaga CF. I syv år har hun haft sæsonkort til La Rosaleda – nu i La Peña de Dinamarca-regi. Sebastian er et barnebarn af Herdis Pedersens søster, men skønt sin store interesse for denne idræt, spiller han ikke selv fodbold. Skolegangen i 7. klasse på Nakskov Privatskole passes flittigt.
I fødselsdagsgave i år gav Herdis ham i øvrigt et sæt Málaga CF-dress med dets karakteristiske blå-hvide striber.
Under besøget på Costa del Sol tog hun endvidere Sebastian med til en anden af hendes store interesser, tyrefægtning.

Stor begejstring
Sebastian mødte andre unge danskere på La Rosaleda.
Der var den 12-årige Niklas sammen med sin far Per Kondrup og morfar Poul Jørgen Nielsen, bestyrelsesformand i Arctic Group i Aalborg og VIP erhvervssponsor i La Peña de Dinamarca. Medarbejdere fra firmaet var også med og boede under turen i firmaets personalebolig i Los Pinos i La Cala de Mijas.
Fra Viborg kom venstrepolitikeren og byrådsmedlemmet Flemming Lund, der har sæde i socialudvalget, sammen med sønnen Peter og hans kusines mand, spanske Miguel Fernandez, der bor i Mijas Costa, men som i 12 år arbejdede inden for tekstil-branchen i det midtjyske.
Administrerende direktør i T. Hansen Gruppen A/S fra Middelfart – et autoudstyrfirma med 91 afdelinger i Danmark – tog fra ferieboligen i Torremuelle venner og bekendte med børn med til La Rosaleda. De var i alt 11.
Jan Vistisen fra Silkeborg flytteforretning, der er La Peña-medlem, fik besøg af sin bror Jess og dennes 6-årige søn Markus med fodbolden som hovedærinde.
Alle var begejstrede for den fantastiske kamp og atmosfære på La Rosaleda, og de glædede sig selvfølgelig over, at Málaga CF klarede frisag i La Liga med 1-1 resultatet.

Fik en kamp
Derimod nåede et hold fynske fodboldspillende veteraner fra BK 1919 i Kværndrup ikke frem til slaget. De havde satset på kamptidspunkt lørdag og bestilt billetter igennem La Peña de Dinamarca i tiltro hertil. For de skulle retur til Danmark søndag eftermiddag med landingsdestination Hamburg.
De fik dog snuset lidt til Real Madrid. For torsdag den 13. maj spillede de mod et hold old boys fra kongeklubbens supporterklub i Fuengirola. Kampen sluttede uafgjort 2-2 med 5-2 til fynboerne i den afgørende straffesparkskonkurrence. Den blev afviklet på banen i La Cala de Mijas.
BK 1919-veteranerne spiller hvert år en kamp i Sydeuropa – Portugal, Spanien eller Italien.
Næste år går turen til Firenze.
Sidste år så de i øvrigt FC Barcelona i den afgørende mesterskabskamp på Camp Nou.


Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
La Liga-sæsonen i fodbold er nu slut, men for La Peña de Dinamarca står en ny allerede for døren. Fine tribunepladser skal nu sikres til medlemmerne for den ny turnering, der starter i slutningen af august.

 

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supportklub for Málaga CF.
Nye medlemmer kan kontakte formand, Morten Møller, på 617 700 424 eller kasserer Torsten Padkjær på 952 66 81 16. Så kommer de med til fodbold for en billig penge.
Morten Møller er en af initiativtagerne af La Peña de Dinamarca.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.