Det danske magasin i Spanien
Fodbold-feberen raser

Verdensmesterskabet i fodbold i Sydafrika i juni og juli sætter sit præg på hele verden. Det internationale miljø på Kysten trækker i hjemlandenes kampdragter og valfarter til barerne, når deres idoler spiller. Ikke en bar med respekt for sig selv har ikke tv med adgang til enhver tænkelig kanal. Der er kamp om de fodboldglade kunder. Men mange af de alt for mange barer står næsten tomme.
Forretninger sælger flag fra alskens nationer – og ikke mindst det spanske pryder selvfølgelig biler, terrasser og hustage.
De to store danske tv-arrangører af landskampe er den danske klub, Club Danés, i restaurant Casa Danesa og den danske supporterklub af Málaga CF, La Peña de Dinamarca, på restaurant Golden Days i Fuengirola. De samlede til Danmarks tre gruppe-kampe i juni mod Holland, Cameroun og Japan sammenlagt ca. 300 fodboldinteresserede.


Blandt de mange entusiaster over hele verden dukker flere og flere kvinder op – ikke mindst de kåde, yngre generationer. På vor færd rundt til tv-kampe "fangede" vi nogle af dem". Argentinerne Ely, Nany og Jime på den internationale sportsbar Bocaccio, hvor de sammen med omkring 100 landsmænd så Argentina besejre Nigeria 1-0. I dagene efter dukkede Andrea og Donata fra Uruguay op, da deres hjemland besejrede Sydafrika med 3-0, spanske Judith og de to svenske ungmøer Emma og Victoria heppede på Spanien, der led en krank skæbne med 0-1 mod Schweiz. Englænderne Tracy og Sam sad på den overfyldte Old London Bar til 1-1-opgøret mellem England og USA og på restaurant Golden Days dukkede danske Stine op med datteren Mathilde på armen, da Danmark tabte 0-2 til Holland.

Peitersen på fra Sydafrika
På Golden Days mødte i øvrigt et tidligere topnavn op, forwarden Finn Døssing med en karriere i Viborg, AaB og skotske Dundee United bag sig. Her fik han hilst på en anden tidligere AaBer, ex-landsholdskaptajnen Henning Munk Jensen, der stod for oplæggene inden Danmarks kampe.
I juli vil "Munken" på Golden Days blive suppleret med den tidligere landsholdsspiller Niels Yde og radio- og tv-kommentatoren Birger Peitersen, som ryger på direkte fra Sydafrika.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.