Vin, kunst og fodbold

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Tak fra Patrick Mtiliga til La Peña de Dinamarca for støtten på ferieøen Mallorca

Hver sæson arrangerer La Peña de Dinamarca, den danske supporterklub for Málaga CF, en tur for sine medlemmer til en udenbyskamp i La Liga. Efter for et år siden at have været i Barcelona for at møde den tidligere danske landsholdsspiller Allan Simonsen og overvære opgøret på Camp Nou mellem FC Barcelona og Málaga CF (6-0) gik turen nu til ferieøen Mallorca.
Et fem-dages-arrangement spækket med oplevelser og selvfølgelig overværelse af opgøret mellem RCD Mallorca og Málaga CF (1-1) på ONO Estadi i udkanten af Palma.
Desværre for La Peña de Dinamarca nåede nogle af de tilmeldte deltagere ikke frem, da aske-skyen holdt dem tilbage i Danmark, hvorfra de skulle komme.
Ved stadion traf de danske supportere de tre eneste spanske Málaga-socios, der havde taget turen til Palma, og om lørdagen inden kampen mødte de journalisten og sportsbog-forfatteren Jonas Nyrup på restaurant Celler Sa Premsa i Palma, hvor han under middagen fortalte om øens La Liga-mandskab, der trænes af den tidligere manager i Málaga CF, Gregorio Manzano. Nyrup flyttede for tre måneder siden fra La Cala de Mijas til bjergbyen Deia.
Ved hjemkomsten fra Mallorca fik La Peña de Dinamarca en hilsen fra Málaga CFs danske spiller, Patrick Mtiliga, hvor han takkede for den danske støtte på ONO Estadi.
”Jeg kunne høre jer”, mailede han. ”En fantastisk opbakning”.
Dagen inden kampen besøgte La Peñaerne Puerto Andraitx, og Jens Gylling fortalte om sine tidligere sejlture hertil, det danske kunstgalleri Asbæk, som blev grundlagt i 1975 af Patricia og Jacob Asbæk, men med et skuffende udvalg på besøgsdagen, og den hyggelige og maleriske bjergby Valldemosa.
Dagen før hjemrejsen gik turen til Inca for at handle lædervarer og afslutningsvis til vinsmagning på den største og mest berømte bodega på øen, Macia Batle, hvor den russiske bodega-guide Olga viste rundt og forklarede. Kyndige Eddie Møller anmeldte vinene.
Når programmet for fodboldturneringen for næste sæson foreligger i august, planlægger La Peña de Dinamarca næste tur.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa