Det danske magasin i Spanien
Præsidenten græd – byen i jubelrus

Præsidenten græd - byen i jubelrus

For danske Patrick Mtiliga blev det til de mest fantastiske uger i hans fodboldliv,
da han først blev udtaget til det danske brutto-landshold til VM og dernæst var
med til at sikre Málaga CF endnu en sæson i La Liga med 1-1 mod Real Madrid.

Da dommer Undiano Mallenco lidt før kl. 21 søndag den 16. maj lod afslutningsfløjtet for den nervepirrende La Liga-match mellem nedrykningstruede Málaga CF og mesterskabs-aspiranten Real Madrid lyde, styrede alle Málaga-spillerne, officials og euroforiske tilskuere – med politiets tilladelse – ind mod midten af grønsværen på La Rosaleda stadion for at tiljuble hinanden.
I præsident-logen på hovedtribunen sås en grædende Málaga-præsident, den 37-årige Fernando Sanz, modtage en lykønskningskrammer af sin vicepræsident, Martín Aguilar. Ved siden af stod en forstenet førstemand i den spanske kongeklub, byggematadoren Florentino Pérez.
Dette kontrastfulde scenarie skyldtes én ting:
Med et sensationelt uafgjort 1-1-resualtat med Málaga-mål af Duda i starten af kampen sikrede klubben sig endnu en sæson i La Liga og Real Madrid blev ikke mester. For fjerde gang i seks år måtte klubben se titlen gå til ærkerivalen FC Barcelona.

Historisk øjeblik
30.000 tilskuere på La Rosaleda og hundrede tusinder foran tv-skærmene vil aldrig glemme dette øjeblik. Det største i Málaga CFs historie. At klare frisag netop mod Real Madrid, hvor alene en spiller som Ronaldo får det samme i hyre som alle Málaga-spillerne tilsammen!
For Málaga CFs danske back, den 29-årige Patrick Mtiliga, står denne begivenhed som den største i hans karriere, som bl.a. tæller ti år i den bedste hollandsrække, Æresdivisionen, og en halv landskamp.
”Alle ledere og folk omkring vort hold græd i omklædningsrummet efter kampen”, fortæller han.
”Følelserne fik frit løb”.

Olsen ringede
Patrick Mtiliga gennemlevede i det hele taget nogle fantastiske uger i maj.
Inden den altafgørende kamp for Málaga mod Real Madrid havde den danske landstræner, Morten Olsen, udtaget ham til den danske brutto-trup til VM i Sydafrika. Det skete efter at en af hans assisterende trænere, Torben Storm, havde været på La Rosaleda for at se Mtiliga i kamp mod Sporting Gijón den 2. maj og selv flere gange at have ringet til ”den glemte dansker” for at høre, hvordan, han synes, det gik ham og hvordan han og familien trivedes i Sydspanien.
”Jo, landsholdsudtagelsen var da en overraskelse, men jeg havde håbet på den”, siger Mtiliga.
”Jeg synes jo selv, det er gået godt for mig og hele holdet i Málaga. Helt vanvittigt at vi skulle komme i nedrykningsfare. Vi er selvfølgelig alle mere end lykkelige for, at vi ikke rykkede ned.
For det havde gjort fremtiden for os spillere usikker. Ville klubben sælge nogle af os? Selv ville jeg have haft det skidt med at skulle spille i 2. division – og lige så skidt med, sammen med Mai og børnene, at skulle flytte til en anden klub i en anden by, nu hvor vi stortrives på Costa del Sol.

Konetur til VM
I timerne efter dramaet på La Rosaleda brød Málaga by ud i et inferno af larm fra bilhorn. Byen stod i jubelrus.
Selv tog Patrick Mtiliga hjem til Fuengirola, hvor hans bror Nicolas var på besøg. De fejrede Málaga-triumfen over et par stille øl. Mandag var afslapningsdag og tirsdag fløj han hjem til Danmark til træningslejren for de danske landsholdsspillere.
Nu håber han blot på endelig udtagelse til det danske VM-hold. Og det gør hans kæreste Mai også. Dansk Boldspil-Union arrangerer nemlig en konetur til to af de danske kampe i Sydafrika.
En oplevelse udover det sædvanlige.


Sådan sluttede La Liga

Athletico Bilbao – Deportivo La Coruña 2-0

 

Valencia – Tenerife 1-0
Atlético Madrid – Getafe 0-3
Racing Santander – Sporting Gijón 2-0
Zaragoza – Villarreal 3-3
Osasuna – Xerez 1-1
Almería – Sevilla 2-3
Málaga CF – Real Madrid 1-1
Mallorca – Espanyol 2-0
FC Barcelona – Valladolid 4-0

1. FC Barcelona 99 p.
2. Real Madrid 96 p.
3. Valencia 71 p.
4. Sevilla 63 p.
5. Mallorca 62 p.
6. Getafe 58 p.
7. Villarreal 56 p.
8. Athletic 54 p.
9. Atletico 47 p.
10. Deportivo 47 p.
11. Espanyol 44 p.
12. Osasuna 43 p.
13. Almeria 42 p.
14. Zaragoza 41 p.
15. Sporting 40 p.
16. Racing 39 p.
17. Málaga CF 37 p.
18. Valladolid 36 p.
19. Tenerife 36 p.
20. Xerez 34 p.

FC Barcelona, Real Madrid, Valencia og Sevilla har hermed kvalificeret sig til Champions League og Mallorca og Getafe til Europa League, som Atlético Madrid iøvrigt netop har vundet.
Valladolid, Tenerife og Xerez rykker ned i 2. division.

La Liga-topscorere:
1.Messi, FC Barcelona, 34 mål.
2. Higuain, Real Madrid, 27 mål.
3. Ronaldo, Real Madrid, 26 mål.
Málagas bedste skytter: Duda 9 mål og Baha og Fernando 5.

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.